Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelencele se strâng la şezătoare, la Podu Dâmboviţei

  • Written by Claudiu VIŞAN
  • Hits: 2013

b_400_250_16777215_10_images_2165_martisor1.jpgSub deviza „Cu o floare nu se face primăvară, dar, poate, cu un mărţişor cusut pe etamină, da”, 1 Martie a fost celebrat într-o manieră interesantă la Dâmbovicioara. Aici, promotoarele tradiţiilor şi valorilor româneşti, în general, şi a celor muscelene, în special, au pregătit simboluri de primăvară după modelul originalelor a căror obârşie se pierde în negura timpurilor. Vestitorul primăverii a fost „imprimat” cu acul pe ţesătura folosită în trecut la realizarea atâtor decoraţiuni, ocupaţie care le umplea timpul, dar care le şi relaxa pe cele care găseau plăcere în cusut. „Buburuză norocoasă, adu-mi primăvara în casă!”, acţiunea sub care a debutat primăvara la Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, a însemnat un îndemn la împărţit de zâmbete de 1 Martie, pentru a păstra în suflet tot anul anotimpul reînvierii naturii. Reprezentantele Centrului au avut ajutoare de nădejde, care s-au alăturat demersului de realizare a unor mărţişoare unicat: Şcoala Gimnazială Podu Dâmboviţei şi Asociaţia „Clubul Prieteniei”, colaboratori statornici ai C.I.P.T. Dâmbovicioara. Un coş bogat cu buburuze, inimioare, flori stilizate, vechi motive populare a fost rodul unei munci susţinute, în care migala a fost completată de sentimentul satisfacţiei de a face un lucru de calitate. Marele câştig al fetelor de la C.I.P.T. - de altfel, scopul propus când au pus în funcţiune atelierul de confecţionat mărţişoare - a constat în bucuria produsă doamnelor şi domnişoarelor care au primit altceva decât plastic în ţiplă. Printre doamnele care s-au bucurat de darul ce vesteşte primăvara, împărţit de “ajutoarele” Mărţişorului, Crenguţa Antone şi Antonia Pantea, s-au aflat Larisa Uretu, Mădălina Mazăre, Cristina Popa, Ionela Simion, Cosmina Jingoi şi, cu siguranţă, multe alte sărbătorite pe parcursul acestei luni. 

Anunţăm şi evenimentul care se va consuma duminică, 5 martie 2017, Şezătoarea de Ziua Femeii, intitulată „Purtăm IE cu mândrIE”, care va avea loc la Tabăra Oratia. „Purtăm ie cu mândrie de câte ori se iveşte ocazia, mai ales, la o zi aşa specială. Sărbătorim „Ziua Femeii” cum altfel decât cu o şezătoare, pentru că iubim tradiţia şi ne dorim să ducem mai departe vechile obiceiuri. Ne vom bucura de primăvară, de natură, de poveşti frumoase spuse în tihnă.”, îşi promovează organizatorii acţiunea pentru care pregătirile sunt în toi. 

The most visited gambling websites in The UK