Menu
TRAFIC

Carmen Boteanu, sărbătorită de ziua ei de colegii de la Ministerul Fondurilor Europene

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2899

b_400_250_16777215_10_images_2159_Clipboard05.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, colegii de la Ministerul Fondurilor Europene au sărbătorit-o pe Carmen Boteanu, care a împlinit o frumoasă vârstă. Sâmbătă, 4 februarie, a fost ziua de naştere a câmpulungencei, proaspăt revenită de la Londra, prilej pentru apropiaţi de a-i umple biroul de buchete de trandafiri albi şi roşii, orhidee şi bujori.            

La începutul lunii iulie a anului trecut, Carmen Mihaela Boteanu a fost propulsată în funcţia de director general (exercitată cu caracter temporar) al AM POCU, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capital Uman - Direcţia Generală Programe Capital Uman a Ministerului Fondurilor Europene. Înainte de această poziţie, câmpulungeanca stabilită la Bucureşti a fost director general adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare Rurală - AM PNDR (Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Regională), în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Pe durata funcţionării Grupului de Acţiune Locală Muscelean şi European, Carmen Boteanu a fost o prezenţă constantă la evenimentele GAL-ului din zona noastră, fie la conferinţele organizate în vederea promovării măsurilor de accesare a banilor europeni de către Primării ori întreprinzători din mediul rural, fie la Festivalul „Nedeea Musceleană”, ţinut la Chilii. 

Reamintim că, în luna iunie a anului 2014, ea l-a însoţit în municipiul nostru pe vicepremierul şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la conferinţa despre accesarea fondurilor europene pentru investiţii, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Leader 2014-2020 pentru GAL-uri, Programul Operaţional Regional 2014-2020. Şi tot în vara anului 2014, a fost promovată în Consiliul de Administraţie al companiei Romtelecom, actuala Telekom România Communications, ca urmare a hotărârii Ministerului Societăţii Informaţionale - MSI, care a numit-o pe tânăra în vârstă de 33 de ani, la acel moment, în locul lui Cătălin Niculescu, şeful subsidiarei locale a producătorului german de echipamente de comunicaţii Rhode & Schwartz. Reprezentanţii MSI, care gestionau, în numele Statului Român, 45,99% din acţiunile Romtelecom, au motivat la acel moment alegerea prin faptul că au dorit ca ministerul „să fie reprezentat la conducerea companiei de o persoană independentă de minister, cu experienţă în gestionarea proiectelor cu fonduri europene”.

Carmen Boteanu a absolvit, în anul 2000, Colegiul Naţional „Carol I” Câmpulung şi, în 2005, Academia de Studii Economice Bucureşti. Înainte de a se angaja la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a lucrat la Ministerul Economiei. În prezent, aşa cum am precizat la început, deţine o funcţie de director în cadrul Ministerului Fondurilor Europene - Autoritatea de Management POCU. 

The most visited gambling websites in The UK