Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Studentă la Conservator, Ane-Marie Brătulescu are formaţie și piese cu videoclip

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2190

b_400_250_16777215_10_images_2158_Clipboard06.jpgAnul trecut, tânăra şi-a lansat un proiect muzical propriu şi a filmat videoclipuri pentru trei cântece noi  

Muscelul nu duce lipsă de fete foarte frumoase, înzestrate cu talent artistic, graţie căruia cuceresc nu numai ochiul, ci şi inima celor fericiţi cu prezenţa lor pe scena unei manifestări culturale, petreceri de nuntă ori serbări câmpeneşti. Vine să susţină această afirmaţie şi Ane-Marie Brătulescu, o interpretă de folclor cu origini lereştene, înzestrată, pe lângă chipu-i cu trăsături perfecte, cu o voce minunată. La vederea unor tinere aşa cum este Ane-Marie, extrem de cochetă în viaţa de zi cu zi, modernă, în tendinţele modei, de parcă ar fi coborât din paginile unei reviste pentru doamne şi domnişoare, n-ai zice că fata cu aspect studiat cântă muzică populară. Şi, totuşi, o face, şi nu pentru că „lăutăria” - majoritatea interpreţilor onorând invitaţia de a concerta la evenimente private - este o meserie bănoasă, ci dintr-o mare dragoste pentru moştenirea muzicală lăsată de înaintaşii noştri. Preţuirea adevăratelor valori transmise de strămoşi, creatorii unor melodii care au învins timpul, prin decenţa, sensibilitatea şi puterea de a mişca suflete, este mărturisită public de Ane-Marie Brătulescu cu o patimă tulburătoare. O patimă despre care este greu de crezut că poate exista la cineva atât de tânăr, dar dătătoare de speranţe că „generaţia de club” n-a fost compromisă cu totul. „Muzica este cheia sufletului meu! Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veşnicie tuturor lucrurilor.”, astfel se exprimă Ane-Marie despre pasiunea căreia îi slujeşte cu un devotament şi o bucurie molipsitoare. Artistă completă, abordează cu lejeritate şi muzica uşoară, fără a se simţi în maniera de interpretare nici cea mai mică „floricică”, artificiu specific muzicii populare. În continuare, vom încerca să punctăm câteva repere ale carierei solistei formaţiei “DeMa Music by Ane-Marie”, în prezent, studentă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.      

 

b_400_250_16777215_10_images_2158_Clipboard05.jpgAnul trecut, şi-a făcut o trupă proprie şi a scos două cântece cu videoclip 

Muscelenii care îndrăgesc genul folcloric au remarcat-o, cu siguranţă, pe Ane-Marie Brătulescu la ei acasă, în Câmpulungul aflat în sărbătoare, de Sfântul Ilie, pe a cărui scenă frumoasa cântăreaţă a urcat şi în 2015, alături de Taraful „Virgil Iordache”, şi în 2016. Atentă cu publicul său, care i-a răsplătit cu aplauze încurajatoare momentele deosebite oferite de privighetoarea din Muscel, artista a mărturisit că oamenii îi dau puterea de a-i încânta cu melodiile dragi poporului român. De asemenea, telespectatorii postului Favorit TV au putut-o urmări evoluând alături de Taraful „Silvian Voicu”. 

Performanţele tinerei muscelence, care a muncit serios ca să ajungă la nivelul la care se află, au fost încununate de o reuşită extraordinară: admiterea la Conservator. Din experienţele artistice ale anului 2015 amintim şi Festivalul „Covrigului cu Ou” de la Lereşti şi „Sârba de la Berevoeşti”, de Sfânta Maria.  

2016 i-a adus un videoclip deosebit la una dintre melodiile sale preferate, „Dragoste, floare frumoasă” (muzică şi text: Robert Tăvâgă, regia: Alin Stoica), de la a cărui lansare s-a împlinit un an. Şi cântecul, şi solista au primit aprecieri în rândul fanilor, care au lăudat povestea turnată în decorul unei case bătrâneşti, cu fântână şi porţi tradiţionale, mărginite de „limbi” de zăpadă, semn că Ane-Marie şi partenerul său din videoclip, îmbrăcaţi în cămăşi populare, au „suferit” un pic de frig cât au durat filmările. 

Anul trecut a însemnat pentru interpretă debutul proiectului său muzical, lansat pe piaţă în primăvara lui 2016. „Ane Marie Band” a pornit la drum cu Marian Ungureanu şi Denis Niţă, acestora alăturându-li-se pe parcurs un talentat saxofonist.  

Pe pagina oficială a formaţiei găsim o scurtă descriere a componenţilor ei. Despre Marian Ungureanu, solist vocal de folclor, aflăm că „participând de mic la activităţi culturale şi activând în diferite ansambluri, la îndemnul apropiaţilor şi dascălilor, a hotărât, cu trecerea anilor, să împartă ceea ce i-a lăsat Dumnezeu cu cei care doresc să îl asculte. O voce care îţi rămâne uşor întipărită în minte, Marian face senzaţie la evenimente şi o face cu plăcere. „Am ales să cânt în această formaţie, deoarece aici îmi găsesc locul şi starea de bine pe care o emanăm împreună. Vă doresc numai bine şi multă pace în suflete!”, le-a urat Marian ascultătorilor muzicii sale. 

Denis Niţă este instrumentist la clape. „Mai exact, eu mă ocup de secţiunea ritmică a formaţiei. Întotdeauna am manifestat o înclinaţie deosebită pentru muzică. Am încercat să mă perfecţionez prin nenumăratele ore de studiu şi, astfel, să vă pot împărtăşi şi dumneavoastră pasiunea mea pentru muzică. Alături de colegii mei, mă simt în echipa perfectă şi sper că vom avea ocazia să petrecem la evenimentul dumneavoastră.”, scrie acesta despre el. „Ane-Marie, solistă de muzică populară, dar şi muzică uşoară. „Îi mulţumesc bunicii mele pentru că mi-a lăsat moştenire vocea ei superbă.”, dezvăluie aceasta „sursa” harului său. Prezentarea sa continuă cu următoarele consideraţii: „Ane-Marie este interpreta care a reuşit să vă ajungă la suflete şi să fie mândră de faptul că o iubiţi. Studentă la Arte, secţia Canto Popular, cu gânduri mari pe plan profesional, doreşte să vă încânte şi să vă mulţumească, pentru ca evenimentul dumneavoastră să fie reuşit. Recent, a scos cea mai frumoasă melodie de dragoste, căreia i-a făcut şi un videoclip.”

După videoclipul piesei „Dragoste, floare frumoasă”, a urmat, vara trecută, cel al cântecului „Tinereţe, de ce treci”, pentru care solista a menţinut colaborarea cu Robert Tăvâgă, care i-a compus o piesă pe măsura vocii, şi Alin Stoica, realizatorul videoclipului, în care apar şi nepoţii ei: Redi Brătulescu, Mădălin George Cojocaru, Anastasia Melissa Cojocaru, Mattyas George Cojocaru şi Andra Maria Mareş.

De pe agenda de evenimente a anului 2016, la care au fost prezenţi Ane-Marie Brătulescu şi colegii săi, punctăm spectacolul de Paşte, la Făget-Mioveni, la care argeşenii au petrecut alături de Ansamblul „Carpaţi”, coordonat de coregraful Neluş Horobeanu, şi mulţi alţi cântăreţi de muzică populară, balul caritabil de la Bughea de Jos, organizat în scopul strângerii de fonduri pentru intervenţia chirurgicală de care avea nevoie o tânără grav bolnavă, Zilele Municipiului Câmpulung, unde, în afară de cele două cântece lansate, a răsunat, în primă audiţie, şi piesa pe care Ane-Marie a anunţat că urma să o lanseze în viitorul apropiat, şi ea beneficiară de videoclip, „Bărbăţelul păcătos”.                

Din 4 noiembrie 2016, numele formaţiei s-a schimbat din “Ane-Marie Band” în “DeMa Music by Ane Marie”, care, speră membrii, după ce au împrumutat câte o silabă noii titulaturi, le va purta noroc în plan muzical. 

The most visited gambling websites in The UK