Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţigănească în franceză?

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 923

Întâmplările din Câmpulung sunt cele care ne fac să înţelegem că într-un oraş atât de mic sunt şi oameni care creează diversitate şi, mai ales, amuzament. Povestea zilei, care, în doar câteva minute, a ajuns printre mulţi musceleni, a asigurat-o o femeie de etnie rromă, care le-a demonstrat doamnelor aflate în jur că şi romii ştiu alte limbi. Doar că nu i-a prea ieşit. Aflată la un magazin alimentar din centrul municipiului, rudăreasa voia să cumpere pâine şi alte produse. Văzând că în jurul său sunt mai multe doamne, aceasta a început să se creadă mai importantă şi le vorbea în franceză. Mulţi au crezut prima dată că vorbeşte în ţigănească, deoarece aia numai franceză nu era, însă i-au dat apă la moară şi au lăsat-o să turuie în continuare. 

Minute bune şi-a încercat norocul rudăreasa, vorbind frumoasa limbă franceză, dar cu accent de baltă, limbă pe care sigur a învăţat-o la cerşit pe la Luvru, Eiffel sau Champs Elysees, în Franţa. După ce a văzut că nu este băgată în seamă şi că nu reuşeşte să-i convingă pe cei din jur că este franţuzoaică, rudăreasa s-a dat bătută şi a cerut o pâine, în limba română, însă tot cu un accent specific. După plecarea acesteia din magazin, toţi cei prezenţi au rămas râzând minute în şir, povestind mai departe despre dorinţele romilor din Muscel, de a părea mai culţi decât ceilalţi din jur, asta datorită şcolii profesionale pe care o fac în Spania, Italia, Franţa, Germania sau Austria... 

Musceleanul de pe bulevard

The most visited gambling websites in The UK