Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şpăgile la Municipal sunt pe cale de dispariţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 763

Un bunic simpatic, de la ţară, pe măsură ce înaintează în vârstă, îşi mai pierde din simţuri, mai ales din văz. Dar, obişnuit de o viaţă cu munca, nu ia nicio pauză acum, când i s-au mai muiat „telescoapele”. Are gospodărie bogată, cu tot felul de animale şi păsări, care trebuie hrănite, aşa că  taie iarba, face fân, îl aduce cu căruţa acasă, îl urcă în pod. Macină cereale, sapă, pliveşte, tot ce presupune să ai o gospodărie care, în cazul lui, e admirată de tot satul. Dar, aşa cum vă spuneam, tătăiţul mai face şi greşeli şi se accidentează. Una, două ajunge la spital, ba cu un deget vânăt de la ciocan, ba cu piciorul tăiat în coasă, cu celălalt picior accidentat de lama drujbei, şi tot aşa, că e cunoscut ca un „cal breaz” în toate secţiile. Chiar e aşteptat de personal, fiind un tip foarte spiritual, glumeţ, plin de bancuri şi poante, cu un dar de a povesti de rămâi cu gura căscată. Fiind posesorul unei pensii bunicele, după zeci de ani de muncă, bătrânelul nostru e şi darnic. Cât stă internat, nu trece zi fără să cumpere ciocolată sau bomboane pentru asistente şi infirmiere, iar colegii de salon sunt cinstiţi cu suc şi te miri ce dulciurele. Când a avut şi răni mai grave, a trebuit să se descurce în spital cum a putut, copiii şi nepoţii având 

serviciu. Cu o mică atenţie ici, colo, în afară de ciucalăţi, a dus-o boiereşte, ce să mai, nu a dus lipsă de nimic, în comparaţie cu vecinii de pat, cu posibilităţi mai reduse. De curând, a ajuns la spital după ce a călcat pe o ulucă veche, iar un cui ruginit i-a perforat talpa piciorului. Fiind un bărbat puternic, şi-a extras singur bontul, s-a doftoricit cu spirt şi ţuică, s-a legat cu o lavetă şi şi-a continuat munca. Până seara, aproape să i se cangreneze piciorul, numai aşa a ajuns cu salvarea la Municipal. Medicul de gardă i-a curăţat rana, l-a pansat, i-a făcut un vaccin şi l-a internat să vadă cum evoluează buba. A doua zi, medicul l-a chemat la cabinet, unde asistenta i-a mai curăţat rana şi i-a schimbat pansamentul. La finalul operaţiunii, din obişnuinţă, musceleanul a băgat mâna în buzunar şi a scos două bancnote roşii cu care s-o omenească pe asistentă. Dar, ghinionul ei, a strigat-o doctorul, care a făcut ochii mari, ca şi când ar fi întrebat: ce faci?! „A, nu e nevoie, nu se poate aşa ceva!”, a spus cu glas tare, dar, când a ajuns la colegele ei şi le-a povestit, l-a drăcuit pe doctor de nu-l mai spală nici Râul Târgului. Adică lui îi convine să refuze atenţiile, că, deh, are aproape două sute de milioane salariu. Uite aşa, încet, încet, şpăgile la Municipal sunt pe cale de dispariţie.

 

Musceleanul de pe bulevard

The most visited gambling websites in The UK