Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Satul cu datornici

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1097

În Muscel, sunt foarte multe sate, în care patronii magazinelor alimentare funcţionează mult mai bine dacă vând pe datorie. Bătrânii îşi cumpără cele necesare şi plătesc atunci când iau pensia. Doar că, într-o anumită zonă, există un sat în care datornicii uită să mai achite, iar aici vorbim de sume de până la 3.000 de lei, bani strânşi pe jumătate numai din alcool şi ţigări. Sătul de debitori şi încercând să-i motiveze cumva să îşi plătească daravelele, patronul unui magazin şi-a montat la poartă un afiş, înalt de doi metri, cu titlul: Datornici de rahat! Mai jos, sub titlu, sunt enumeraţi, la liniuţă toţi restanţierii. A trecut o lună, au trecut două, iar oamenii nu s-au agitat prea tare să îşi plătească datoriile. Afişul a rămas. Supăraţi că au fost făcuţi de râs, doi dintre restanţieri, fraţi, care locuiesc în aceeaşi casă, au hotărât să îi arate proprietarului magazinului ce înseamnă cuvântul „rahat”. Dis de dimineaţă, cei doi au încărcat o căruţă cu bălegar şi au dus-o în 

faţa magazinului, unde au şi descărcat-o, chiar în şanţul din faţa afişului. Atunci când a văzut una ca asta, proprietarul a întrebat sătenii dacă au văzut cine a făcut nebunia, iar oamenii i-au spus. Supărat, a chemat Poliţia şi i-a rugat pe poliţişti să anunţe sătenii să îşi ia bălegarul înapoi. Cei doi bărbaţi s-au întors la locul cu pricina, ţipând: atâta timp cât omul ăsta ne face de râs cu afişul lui, îi arătăm şi noi, pe viu, că şi magazinul lui este de rahat. Poliţiştii au rezolvat în termeni legali situaţia, însă degeaba. O noapte mai târziu, oamenii au adus alt bălegar. Patronul s-a dat bătut şi nu a mai vrut scandal, le-a interzis acestora accesul în magazin, iar bălegarul a rămas la poartă, dar nu pentru mult timp. Oamenii din zonă, care nu au animale, au mai luat pe rând, câte o roabă, două, pentru a împrăştia prin locul proaspăt arat din grădini. Până la urmă, căruţele de bălegar aduse au făcut ca magazinul să fie şi sprijin gratis pentru culturile oamenilor. Viaţa la sat nu este mereu plictisitoare!

 

Musceleanul de pe bulevard

The most visited gambling websites in The UK