Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vitezomanul în sutană  

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4112

Popă fără maşină... Scaraoţchi a mai văzut! Numai că unii, din ditamai parcul auto de lux pe care îl posedă, ca persoană fizică şi ca şef de parohie, circulă cu cea mai răpciugoasă rablă, ca să stoarcă lacrimi şi să înduioşeze enoriaşii să bage adânc mâna în buzunar. Ba să se şi roage pentru el, să-l ajute Domnul să-şi cumpere o maşină mai acătării, că-şi pune viaţa în pericol părinţelul cu hârbul care stă să i se desfacă în mijlocul străzii. Un popă de această factură este renumit pentru plăcerea de a călca pedala de acceleraţie şi o face cât suportă rablamentul cu care bate târgul şi judeţul după donaţii. Nici nu-l vezi când trece ca săgeata, agitând praful, câinii şi cipilicile creştinilor de pe bulevard! Într-o zi, aflat într-o discuţie cu nişte enoriaşi, pe care îi trombonea să fie milostivi, că-şi asigură locul dincolo, din vorbă în vorbă, aceştia au aflat că părintele avea drum la Piteşti. Bucurie mare pe capul lor, că scuteau banii de maxi-taxi până la „capitală”, unde aveau treabă la Pensii. S-au autoinvitat în maşina popii, care s-a gândit şi el că, având cu cine 

schimba o vorbă, ajunge şi mai repede! Ce traseu a făcut slujitorul Domnului, după care nici comentatorii sportivi de carieră nu s-ar fi ţinut, la cum zbura pe roşul semafoarelor şi cum făcea praf orice regulă de circulaţie, de ziceai că-i turbat! Întâmplarea s-a petrecut pe toamnă, când DN 73 era încă restricţionat de semafoare. De parcă nu era de ajuns că popa şofa ca un dement, mai şi gesticula, moment în care lua mâinile de pe volan, şi se mai şi întorcea în spate, ca să surprindă reacţia ascultătorilor, pe care îi credea fascinaţi de povestirile sale. Bieţii oameni, îngheţaţi de spaimă că le rămân oasele pe şosea, şi-au zis „Tatăl nostru” cât a durat călătoria, pe care, cu ajutorul Celui de Sus, au încheiat-o cu bine. Când au coborât din „coşciugul” pe patru roţi, le venea să pupe pământul! Au dat fuga la bisericuţa de lângă Prefectură, au aprins câteva lumânări şi au mulţumit Cerului că au scăpat cu viaţă. N-au uitat să-l sune pe şofer, ca să-l anunţe să nu stea după ei, că este o coadă la Pensii... până la Câmpulung!

   Musceleanul de pe bulevard

The most visited gambling websites in The UK