Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Inginerul agricol, la un pas să fie gâtuit  

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1303

 

Iată de ce unii dintre angajaţii Primăriei merită salariile nesimţite care au îngrozit sectorul privat. Un inginer agricol de la o Primărie învecinată era cât pe ce să sfârşească într-o confruntare cu nişte săteni care revendică un teren al bunicului. Două surori şi un frate, la rândul lor, bunici şi străbunici, s-au trezit că au o moştenire nerecuperată de la Primărie, despre care nici măcar nu-şi mai amintesc bine unde se află. În adolescenţă, cei trei fraţi au rămas orfani de ambii părinţi. S-au descurcat, au muncit de foarte tineri şi şi-au încropit un rost al lor, şi-au aranjat copiii şi, acum, la bătrâneţe, neavând ce face, au intrat într-un scandal cu primarul, dar, mai ales, cu inginerul agricol. După Revoluţie, când s-a lansat moda retrocedării pământurilor luate cu japca de comunişti, şi-au amintit şi fraţii că ar avea şi ei de cerut un teren rămas de la tata-mare, pe care în copilărie, din câte mai ţineau minte, păşteau vaca şi făceau fânul, fără să-l poată identifica la faţa locului, pe vremuri, nefiind împrejmuite ori delimitate cumva.  

La Primărie, au fost informaţi că nu li se găseşte dosarul şi să spună ei care sunt vecinătăţile, amănunt pe care nu l-au putut furniza. După ani şi ani, în care aproape că-şi luaseră gândul de la pământul bunicului, mai cu seamă că Primăria le-a scos ochii cu o parcelă pe o râpă, s-a găsit un vecin care să-i învrăjbească împotriva inginerului agricol, care, chipurile, le-ar fi vândut, ca să-şi aranjeze copiii în oraşe mari, moştenirea de la tata-mare, despre care susţinea sus şi tare că ştie unde este amplasată. Asta pentru că bunicul lui avea car cu boi şi, împreună cu bunicul fraţilor, care avea piatră pe pământul lui, căra piatra la Câmpulung. Auzind că au fost traşi pe sfoară, băgându-li-se pe gât o viroagă, fraţii au dat buzna peste primar, dar, mai ales, peste inginerul agricol, asupra căruia bătrânul s-a năpustit ca să-l strângă de gât. Au sărit şi surorile, şi lumea din Primărie, care era de faţă, ca să-i departă, şi „omorul” a fost zădărnicit. Vârstnicul a scăpat de plângere, dar fraţii nici c-au pupat de la Primărie asfalt pe fundătura lor, „reparată” cu bolovani cât capul. Şi nici măcar un bec nu li s-a pus pe uliţă, drept pedeapsă. Musceleanul de pe bulevard

The most visited gambling websites in The UK