Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Popa care a făcut Învierea mai devreme

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 865

Popa care a făcut Învierea mai devreme

După seria de sărbători, începute cu Paştele şi încheiate cu Rusaliile, ies la iveală întâmplări spumoase având ca protagonişti popi retutiţi din cauza „fusului orar”. E vestită în Muscel păţania popii din localitatea X, care, împărtăşindu-se în acelaşi timp cu fiecare enoriaş, n-a mai avut puterea să săvârşească slujba de Înviere şi, atunci, a amânat-o. Ei bine, istoria se repetă, căci în acest an, într-o comună mai apropiată de oraş decât cea în care purtătorul de sutană a contramandat Învierea, alt coleg a hotărât s-o ţină mai devreme cu o oră. Protagonistul istorisirii depănate de un enoriaş, nemulţumit că superiorii nu-l trec în rezervă pe părinţelul care s-a pensionat de câteva luni, îşi continuă activitatea la biserică, nu dezinteresat. Oamenii suspectează că a primit ordin de la „domnie” să mai şadă în funcţia pe care, în momentul pensionării, o părăsise. 

În locul lui a slujit o vreme un coleg dintr-o localitate vecină, fiind doi la o biserică, după care s-a renunţat la serviciile acestuia. De ce? Pentru că s-a întors pensionarul cu misiunea de a ţine locul ocupat până termină facultatea şi se însoară cel pentru care este pregătit postul. Lumea, deşi recunoscătoare pentru deceniile slujite de părinte, n-a fost încântată. O dată, pentru că începuse să se obişnuiască cu preotul din comuna vecină. A doua oară, pentru că părintele lor nu mai este ce a fost, pierzându-şi răbdarea. De Paşte, de pildă, atât de grăbit a fost, încât a oficiat Învierea la ora 11.00 noaptea, pricină din care mulţi enoriaşi au ratat momentul aşteptat un an întreg. Când i-au cerut explicaţii slujitorului bisericii, acesta a dat vina pe superiori, care ar fi emis o dispoziţie de devansare a orei. Evident, minţea, întrucât cei indicaţi ca responsabili pentru stricarea rostului sărbătorii au negat aberanta poruncă. 

Musceleanul de pe bulevard

The most visited gambling websites in The UK