Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Potera” sudistă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 968

Un grup de cetăţeni din Sudul Câmpulungului, care locuiesc pe o stradă sub pădure, ce face legătura cu satul Groşani, şi-au planificat o excursie la Prislop. În ziua cu pricina, au pornit la drum cu noaptea în cap, ca să nu prindă aglomeraţie pe şosea. Înţeleşi să plece cu maşinile toţi la aceeaşi oră, 3.30, ca să nu se piardă unii de alţii pe traseu, şi-au încărcat bagajele şi... cu Domnul înainte! N-au apucat să iasă de pe uliţa lor, că în cale le-au ieşit doi necunoscuţi - dubioşi, la prima vedere -, amândoi cu încărcătură în spate. Curajoşi, oamenii au oprit autoturismele, având bănuiala că inşii au prădat pe cineva de pe stradă, neavând de unde să vină la ora aia, înainte de cântatul cocoşilor, şi cocoşaţi de marfa cărată în cârcă. I-au înconjurat şi i-au băgat în „anchetă”. „Cine sunteţi?”, „De unde veniţi?, „Unde mergeţi?”, „Ce-aveţi în spate?” 

Infractorii n-au vrut nici morţi să „ciripească”, fiind, într-adevăr, suprinşi de pelerinii care se îndreptau spre mormântul lui Arsenie Boca, după comiterea spargerii. „Potera” de ocazie, văzând că nu scoate nimic de la hoţomani, a strigat pe la vecini, care, alertaţi de gălăgie, au sporit numerit „Inchiziţia”. I-au înghesuit pe făptaşi, i-au deposedat de butelie şi damigeana cu vişinată, după cum s-a dovedit la „percheziţia” olfativă întreprinsă de cetăţeni, i-au tăvălit şi prin noroiul străzii, după ploile de zilele trecute, şi i-au ameninţat că cheamă Poliţia. Şi chiar au anunţat Poliţia. Dar, până la sosirea echipajului, pungaşii s-au spovedit în faţa credincioşilor a căror călătorie spre cele sfinte a fost întreruptă de nelegiuirea căreia i-a căzut victimă o vecină, cu soţul plecat în afară şi copiii duşi la facultăţi, prădată de bunurile dintr-o anexă. Păgubita era de loc din Groşani, la fel ca spărgătorii, care au acţionat la sigur.                                          

The most visited gambling websites in The UK