Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În timp ce era la croitor, i s-a furat telefonul din geacă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 639

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2574_Clipboard12.jpg

În timp ce se afla la croitor, un câmpulungean a rămas fără telefonul mobil. Acesta proba un pardesiu pe care-l avea în lucru, timp în care i-a fost sustras aparatul de un alt client al croitorului. Acesta din urmă a plecat cu telefonul, a aruncat cartela veche, şi-a pus alta nouă şi, la câteva zile, a plecat în străinătate. Folosind aplicaţia GPS instalată, oamenii legii au descoperit ultima localizare a terminalului chiar domiciliul celui care-l furase. După circa două luni de la comiterea infracţiunii, hoţul a revenit din străinătate şi a restituit telefonul, intervenind astfel împăcarea părţilor şi încetarea procesului penal în ceea cel priveşte pe făptaş.

Florin Lixandra a sesizat Poliţia Câmpulung că o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil marca Samsung S8, în timp ce se afla la croitoria „Munca Colectivă”. Pe 14 decembrie 2018, acesta s-a dus la croitor cu autoturismul proprietate, pe care l-a parcat în faţa clădirii de pe bulevard, cu intenţia de a modifica un pardesiu. Ajuns la etajul întâi, unde funcţionează atelierul, l-a găsit pe croitor şi i-a transmis de ce a venit. Cum era necesar ca pardesiul ce trebuia modificat să fie probat, Florin Lixandra s-a dezbrăcat de geaca pe care o purta, a lăsat-o pe masa de lângă uşa de la intrarea în croitorie, în buzunarul stâng al acesteia aflându-se telefonul mobil. La acel moment, în încăpere se afla şi Claudiu Ionuţ Liţă, care venise să ia un set de perdele pe care le lăsase anterior la modificat. Profitând de neatenţia celor doi, care erau ocupaţi cu probarea pardesiului, Liţă a luat telefonul mobil din buzunarul gecii şi a plecat. În timp ce se afla la magazinul Profi, din cartierul Grui, hoţul a închis telefonul, deoarece acesta suna cu insistenţă. 

După ce a ieşit din croitorie, Lixandra s-a urcat în maşină şi s-a dus în piaţa de legume-fructe, de lângă supermarketul Kaufland. Aici, s-a întâlnit cu un amic, care i-a reproşat faptul că nu-i răspunde la telefon. În acest context, Lixandra a constatat că nu mai are telefonul în buzunar şi a plecat să-l caute, parcurgând acelaşi traseu. Negăsindu-l şi constatând că acesta era închis, a folosit aplicaţia GPS de localizare instalată pe acesta, constatând ultima detectare a terminalului în Valea Mare Pravăţ, chiar acasă la Claudiu Ionuţ Liţă. 

După furt, Liţă s-a dus la domiciliu, a resetat telefonul sustras, aruncând cartela din acesta şi introducând o alta. Patru zile mai târziu, hoţul a plecat în Italia, împreună cu soţia, luând şi telefonul sustras. După ce a fost identificat ca autor al furtului şi i s-a percheziţionat domiciliul, Liţă a fost contactat de tatăl său şi informat în legătură cu „vizita” organelor de poliţie, motiv pentru care, o lună mai târziu, a revenit în ţară şi a restituit bunul furat. Cauza fiind stinsă prin împăcarea părţilor, Judecătoria Câmpulung a încetat procesul penal, pentru furt faţă de Claudiu Ionuţ Liţă, în vârstă de 24 de ani. Hoţul şi partea vătămată, au fost puşi să suporte cheltuielile judiciare către stat, de 350 lei, respectiv 250 lei. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK