Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Extinderea reţelei de gaz în tot oraşul, principalul obiectiv al primarului Elena Lasconi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 564

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2562_6.jpgÎn România, ţara cu a doua mare producţie de gaze naturale din Uniunea Europeană, mai bine de jumătate din populaţie utilizează pentru încălzire mijloace primare, de obicei, sobe alimentate cu combustibil solid (lemne şi/sau cărbune), învechite şi neperformante, care pun în pericol sănătatea utilizatorilor şi poluează mediul. Din păcate, costurile pentru extinderea sau introducerea reţelelor de gaze în localităţi sunt destul de ridicate şi nu sunt la îndemâna oricui, însă problema poate fi rezolvată în baza unor proiecte cu finanţare europeană, asta, bineînţeles, dacă administraţiile locale îşi doresc cu adevărat creşterea gradului de confort al populaţiei, dezvoltarea economică şi diminuarea sărăciei energetice.

300 de locuinţe au primit aviz favorabil pentru racordarea la reţeaua de gaz

La Câmpulung, unul dintre principalele obiective ale primarului în funcţie îl reprezintă extinderea reţelei de gaze pe toate străzile municipiului, iar Elena Lasconi s-a dedicat acestui ţel încă din prima sa zi la Primărie. După cum bine se ştie, edilul şef a iniţiat campania de depunere pe platforma Distrigaz a actelor necesare pentru racordarea la reţeaua de gaz a locuinţelor care nu beneficiază de această utilitate, iar viitorul se anunţă promiţător din acest punct de vedere. „Sunt patru străzi prinse într-un proiect GAL, pe fonduri europene, există încă din prima zi. După ce am depus jurământul, cu asta m-am ocupat, nu m-am dus să petrec, m-am mobilizat şi am chemat oamenii la Primărie, pe străzi, am făcut-o cu gândire şi i-am ajutat să-şi depună pe platforma Distrigaz actele. I-am ajutat noi cu scanner, cu tot ce trebuie, pe A.N.R.E. Am reuşit să depunem pentru 600 de persoane, iar 300 au primit un aviz pozitiv, printre care şi eu, mă bucur aşa de mult!”, a declarat Elena Lasconi într-un interviu acordat recent postului de televiziune Curier TV.

Proiect „wow” în colaborare cu trei comune învecinate

În plus, municipiul Câmpulung e parte integrantă, alături de alte trei localităţi învecinate, într-un proiect european (POIM) de anvergură, care vizează introducerea şi extinderea reţelei de gaz. Dacă proiectul va obţine finanţarea, toate gospodăriile din oraş vor avea gaz la poartă. 

„Acum mai există un proiect care este „wow” şi aşteptăm finanţarea. L-am depus deja, e un proiect mare, prin P.O.I.M., mi-am întins antenele, am aflat care sunt procedurile şi cum putem să obţinem punctaj maxim. Am făcut o colaborare cu trei comune din jurul Câmpulungului, ca să avem punctaj mai mare, pentru că acum viziunea e să oferi bani pentru colaborări, pentru parteneriate între primării, şi am făcut un proiect foarte mare, un proiect european P.O.I.M. Dacă vom obţine finanţarea, vom putea să conectăm 1.254 de gospodării, adică toate, ar fi cam toate, la reţeaua de gaze. Asta e o chestiune care nu se întâmplă anul acesta, pentru că, de regulă, am observat, acum nu ştiu dacă se mai reduce din birocraţie, nu ştiu dacă se mai reduce din aşteptarea asta, că durează cam trei ani până când te vezi cu banii. După trei ani poţi să te apuci de treabă, dar putem să începem la cele 300 care sunt deja sunt aprobate.”, a mai precizat primarul de la Câmpulung.

Elena Lasconi vrea mai multe spaţii verzi

Pe lângă extinderea reţelei de gaz, pe lista de priorităţi a Elenei Lasconi se mai află creşterea numărului spaţiilor verzi din oraş, cu ajutorul unor profesionişti în domeniu, introducerea canalizării pe toate străzile şi reabilitarea Pieţei Centrale. „Îmi doresc foarte mult să facem nişte zone verzi, deja am nişte arhitecţi care sunt cu tot sufletul alături de Câmpulung. Sunt şi câmpulungeni care lucrează acum în firme de succes la Bucureşti, care îmi vor dona proiecte pentru zone verzi printre blocuri, pentru că nu vreau să mai facem după ureche, aşa cum s-a întâmplat până acum, fără proiect. Adică să faci cu gândire, să faci un spaţiu verde, să ai sprinkler, totul să fie gândit, să fie frumos, să arate într-un fel. De asemenea, vreau foarte tare să scriem un proiect mare în care să cuprindem toate străzile din Câmpulung pentru a le conecta la reţeaua de canalizare. Va trebui să fie scris anul acesta. Mi-aş dori să nu pierd o grămadă de proiecte, ştiţi câte am? Vreau să depun vreo 20 de proiecte la Compania Naţională de Investiţii, până acum am reuşit nouă. De ce? Pentru că e o problemă nu e cadastru, etc. Vreau să ne apucăm de piaţă şi să începem construcţia, pentru că e de trei ani în stand-by la Compania Naţională de Investiţii. De asemenea, îmi doresc foarte mult ca acest eveniment cultural legat de scrisoarea lui Neacşu să iasă foarte bine, scopul, de fapt, este să unesc comunitatea.”, a încheiat Elena Lasconi. Amalia MANOLE

The most visited gambling websites in The UK