Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aleşi noi la Câmpulung: Iuliana Bîlea sau Alex Cotoanţă, în locul lui Octavian Dumitraşcu, şi Iulian Zanvetor, în locul Ioanei Marcu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1222

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2550_Clipboard15.jpgDupă alegerile locale din 27 septembrie 2020, cei 19 membri ai Consiliului Local Câmpulung provin din patru partide, şapte de la USR PLUS, cinci de la PSD, patru de la PNL şi trei de la POL.

Pentru că primăriţa municipiului a fost pe lista consilierilor, locul ei a fost luat de primul supleant USR PLUS, dar încă un ales local al aceluiaşi partid a renunţat la mandat şi s-a produs a doua schimbare în Legislativul nou ales. Astfel, membrii Consiliului din partea USRL PLUS s-au modificat, în locul Elenei Lasconi intrând Silviu Ciobănică, iar după renunţarea lui Vasile Marius Coţofană, a intrat Daniel Marius Belu.

O altă schimbare în Consiliul de la Câmpulung s-a produs după ce Claudiu Constantin Căţoiu, de la Partidul Oamenilor Liberi, s-a retras, urcând Dan Octavian Dumitraşcu. Acum, după ce acesta din urmă a fost numit director al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, trebuie să-şi dea demisia din funcţia de consilier local, pentru că s-ar produce o incompatibilitate, şcoala fiind subordonată şi finanţată de Consiliul Local. Următorii pe lista supleanţilor POL sunt Iuliana Bîlea şi Alexandru Cotoanţă.

Ţinând cont că suntem într-o perioadă de reabilitare a centrului Câmpulungului, Alexandru Cotoanţă are mai multe atuuri pentru a ajunge în Consiliul Local, pe lângă profesia de arhitect şi faptul că a colaborat cu administraţia locală în mai multe proiecte.

O altă schimbare este preconizată după ce USR-ista Ioana Marcu va ajunge city managerul Câmpulungului, următorul pe lista de supleanţi a Alianţei USR PLUS fiind Iulian Sachelarie Zanvetor. 

În mandatul acesta, 2020-2024, schimbările în Consiliul Local se produc la fel de repede ca în precedentul. După alegerile locale din 5 iunie 2016, în Legislativul câmpulungean au avut loc trei schimbări. 

Primul care a „capitulat” a fost reprezentantul PSD Victor Bînă, în septembrie 2016, care şi-a dat demisia şi a fost înlocuit de Gheorghe Sârbu, acesta din urmă intrându-şi în drepturi în noiembrie 2016.

La aproape doi ani de la alegerile din 2016 a intervenit a doua rocadă, tot în rândul aleşilor PSD. Asta s-a întâmplat în martie 2018, când Constantin Ivan a promovat în funcţia de secretar se stat la Ministerul Economiei, iar scaunul în Consiliu a fost ocupat de colegul de partid Ionel Dumitrache.

Ultima întrerupere a fost a mandatului reprezentantului PNL Lucian Ionescu, care, la începutul lunii martie 2020, a fost numit şeful Cancelariei Prefectului Emanuel Soare. Abia trei luni mai târziu, în mai 2020, a depus jurământul de consilier local Adriana Mălăncioiu. Isabela FILIP

 

The most visited gambling websites in The UK