Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elena Lasconi depune jurământul de primar luni, la ora 12.00

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2506

În condiţiile în care Nicolae Zaharia nu doreşte funcţia de viceprimar, cel mai potrivit, de la PNL, este Cristi Creţu

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_octombrie_2527_23.jpgLa trei săptămâni distanţă de momentul alegerilor locale, luni, 19 octombrie, la ora 12.00, va avea loc ceremonia de învestire a noilor aleşi. Importanţa şi sobrietatea evenimentului îl plasează în rândul momentelor istorice trăite de comunitatea câmpulungeană, datorită secvenţelor consumate în cadrul său. Primarul Elena Lasconi şi noii consilieri locali depun jurământul de credinţă în faţa concetăţenilor, prin care se angajează să-şi pună activitatea în slujba oraşului şi oamenilor. „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Câmpulung. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, sunt cuvintele care vor răsuna, de 20 de ori, în prima zi a săptămânii, rostite cu mâna pe Biblie şi pe Constituţia României.

Altă etapă deosebită în cronologia evenimentului o constituie alegerea viceprimarului, care se pare că va fi membru PNL, cu care USR poartă negocieri, în vederea parafării unei alianţe. Agreat de partidul câştigător al alegerilor este Nicolae Zaharia, care a lăsat de înţeles că preferă funcţia de director de şcoală celei de viceprimar. Aşadar, cel mai probabil, secundul Elenei Lasconi nu va fi Zaharia, care va păstra funcţia de director al Liceului „Dan Barbilian”, ce-i aduce mai multe avantaje materiale. Luându-i în calcul pe ceilalţi liberali componenţi ai actualului Legislativ, Anca Dumitrescu, Cristi Creţu şi Ionel State, cel mai potrivit pentru funcţia de viceprimar este, fără discuţie, Cristi Creţu. Dintre toţi, are cea mai bună imagine, are prestanţă şi pregătirea intelectuală necesară ocupării celei de-a doua funcţii din administraţia publică locală. În plus, are experienţă de bun manager, pe care a dovedit-o în perioada în care a condus o instituţie cu personal numeros, cadre didactice şi elevi.

Pe de altă parte, este posibil şi legal ca viceprimarul să nu se aleagă în cadrul aceleiaşi şedinţe, dacă părţile nu ajung la cea mai bună înţelegere, care să profite Câmpulungului, nu partidelor.             

Vă amintim cine sunt membrii Consiliului Local validaţi în această săptămână de Judecătoria Câmpulung:

USR-PLUS: Andreea Ionescu, Constantin Ţurţulea, Alexandru Nicolae Hagi, Ioana Marcu, Adrian Vlădău, Silviu Ciobănică şi Daniel Marius Belu;

PSD: Ioan Liviu Ţâroiu, Constantin Ivan, Mirabela Mihaela Manea, Mărgărin Şerban Blidaru şi Ciprian Mihai Neculăescu;

PNL: Nicolae Zaharia, Ionel State, Anca Dumitrescu şi Cristi Creţu;

POL: Dorin Mirea, Dănuţ Şain şi Octavian Dumitraşcu.

La ceremonia de învestire a primarului şi Consiliului local vor participa prefectul Emanuel Soare şi subprefectul Corneliu Cîrstea.

The most visited gambling websites in The UK