Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A început reabilitarea Bulevardului “Pardon”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 579

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2518_1.jpgLuni, 14 septembrie, au început lucrările de reabilitare a Bulevardului „Pardon”. Cele trei firme ale familiei Răuţoiu, Conteh Barengott, Group Concif şi Ratelen Construct, câştigătoarele licitaţiei de peste 6,5 milioane lei, mai precis 6.581.387,71 lei, şi-au găsit cel mai prost moment pentru a se apuca de lucrările de amenajare din alveola pietonală a bulevardului.

Pe 14 septembrie a fost sărbătoare, Înălţarea Sfintei Cruci, a început noul an şcolar, s-au luat pensiile şi salariile. Ce să mai, luni, oraşul a fost „pană” de lume! Erau cozi la bănci, la firmele de telefonie, cablu şi internet, la farmacii, başca la terase, care erau ticsite de elevi sătui de distanţarea de la şcoală, dar şi de prichindei cu părinţi, scoşi la un suc aşa, ca să se obişnuiască cu localurile de mici.

Teoretic, ordinul de începere a lucrărilor s-a dat pe 25 august, dar constructorii au aşteptat aproape o lună să demareze investiţia. Dimineaţă, când forfota din târg era în toi, în partea de nord a bulevardului, de la Biserica „Sfântul Nicolae”, utilajele Ratelen decopertau asfaltul şi scoteau bordurile. În zonă mai mişunau şi lucrătorii ADP, care recuperau bordurile, băncile şi coşurile de gunoi. Toate acestea fără ca şantierul să fie securizat sau păzit de cineva, unii pietoni, mai neatenţi, trezindu-se pe miriştea lăsată de excavator, care era fără ieşire. Iar spre prânz, când şcoala era „gata” şi oraşul plin de maşini şi pietoni, niciun poliţist, de la Locală sau Circulaţie, nu presta în zona cu şantierul. 

Pentru pietoni, pe bulevard, în zona zebrei de la Grădina Publică e pus un indicator cu interzicerea circulaţie în sus, spre Primărie, dar puţini sunt cei care-l iau în seamă şi evită să urce spre locul unde se derulează lucrările. Asta şi pentru că de la fosta Poştă în jos mai sunt bănci, care erau ticsite de pensionari şi nu numai.

Bulevardul va fi pavat cu granit, aşa cum este şi Piaţa Primăriei, urmând să se aleagă coloristica şi modelul, avându-se în vedere şi unul naţional. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK