Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De bine ce a fost reabilitat, Parcul “Kretzulescu” se degradează de la o zi la alta. Podeţul, devastat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 423

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_36.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_37.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2504_38.jpgÎn urmă cu câţiva ani, ni se promitea de către autorităţile locale că faţa municipiului Câmpulung va fi schimbată, pentru totdeauna, în bine. Vorbim despre marele proiect de reabilitare urbană, care cuprindea Parcul “Kretzulescu”, Bulevardul „Pardon”,  Grădina Publică „Merci” şi, în general, centrul istoric al urbei, intitulat, pompos, „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement complex Parc Kretzulescu”! Vax! Deşi nefinalizat, dar dat în folosinţă, în 2016, de actualul primar Liviu Ţâroiu, parcul despre care se vorbea în toată Europa, la început de secol XX, tinde să ajungă în aceeaşi stare cu care ne-am obişnuit înainte de marea reabilitare, când toţi aurolacii oraşului aveau locul lor în clădirile fostelor băi de odinioară.

Proiectul Kretzulescu, un „cartof fierbinte”

Proiectul “Kretzulescu” a fost un „cartof fierbinte”, care s-a rostogolit din mână în mână până când a fost prins de Liviu Ţâroiu. Conştient că de-atunci toate oalele se sparg în capul lui, a încercat să dreagă busuiocul, venind cu ideea ca proiectul să fie finalizat pe bucăţi. Aproape că i-a reuşit, dar l-au sabotat foştii muncitori, dar şi clica lui Răuţoiu, aşa că marea reabilitare la care spera Călin Andrei s-a dus pe Apa Sâmbetei. Centrul istoric e de departe ce ar fi trebuit să fie, Grădina Publică a fost „coafată” în bătaie de joc, Piaţa Primăriei nu a fost finalizată, iar în “Kretzulescu” deja anumite construcţii cedează. Tronează în acest sens podul spre „insuliţă”, după ce o balustradă, putrezită, s-a dărâmat. „Imagine reprezentativă pentru moştenirea lăsată de liberali şi pesediştii oraşului. Asta e prin parc, dar peste tot e la fel şi cine nu recunoaşte e un bou încălţat! (şi ce lucrări s-au mai făcut, de bine, de rău, sunt făcute cu curu'),”, este opinia publică în mediul online. „E de mai mult timp rupt podul. A fost lăsată din timpul şantierului o folie folosită pentru rampa de deşeuri. Aceasta era impermeabilă, iar apa s-a scurs către această zonă a balustradei. Nimeni nu a vrut să o scoată, spuneau că protejează lemnul. La fel cum nu e dat drumul cascadei de aducţiune a apei în lac, din lac în canaletto. Aşa cum nu sunt nuferi plantaţi pe lac şi... multe, multe altele...”, a completat arhitectul Anca Coşa.

Se promitea marea cu sarea

„Încercăm să luăm măsurile necesare, astfel încât să redăm cele două parcuri ale municipiului cetăţenilor, chiar dacă nu s-au dus la capăt cele două proiecte de reabilitare. Cred că cetăţenii trebuie să beneficieze de minimul ce se poate oferi cu resurse proprii, doar ce poate face ADP-ul, fără a se face alte investiţii momentan. ADP-ul a preluat în administrare atât Parcul “Kretzulescu”, cât şi Grădina Publică, le vor întreţine corespunzător, astfel încât să asigure cât de cât confortul necesar tuturor categoriilor de vizitatori. Am reuşit să împrejmuim două zone de pericol, respectiv clădirile băilor şi lacul, pe care trebuie să le finaliză cumva. Am făcut amplasamentul băncilor şi oricine poate acum să se relaxeze pentru o perioadă de timp. Încercăm să facem igienizarea, să întreţinem spaţiile verzi, cu forţe proprii, urmând ca în cel mai scurt timp, cu aprobarea Consiliului Local, să realizăm şi câteva locuri de joacă, pentru că e păcat. Vrem ca aceste proiecte să se reaşeze pe noi surse financiare, bugetare, să fie mai puţin costisitoare, faţă de cum au fost ele iniţiale. Sunt proiecte care s-ar putea derula în maxim 3-4 luni, cu tot ceea ce însemnă un parc. Ne dorim ca ultima construcţie din cele trei obiective, clădirile băilor să le finalizăm în ultima jumătate a acestui an şi în prima jumătate a anului viitor. Celelalte obiective, respectiv bulevardul, strada Negru Vodă şi strada Nicu Leonard să fie inclus într-un alt proiect cu fonduri europene, dacă vom reuşi, amiabil, să reziliem acest contract, fără a intra în litigiu cu Ministerul Dezvoltării şi ADR 3 Sud-Muntenia, pentru că altfel nu ştiu cum vom mai putea solicita fonduri europene. Consiliul Local ar trebui să fie alături de mine şi să susţină aceste noi proiecte.”, preciza, în 2016, Liviu Ţâroiu. Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageţi concluzia de rigoare vizavi de transformarea la care visa primarul! Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK