Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Până acum, avem, oficial, cinci candidaţi la Primăria Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1750

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2503_50.jpgPentru alegerile locale din 27 septembrie, la Primăria Câmpulung se „bat”, oficial, cinci candidaţi, care şi-au anunţat deschis această intenţie, toţi fiind susţinuţi de partide politice. Dar lista nu este nici pe departe închisă, fiind încă pe atâţia la startul unei lansări oficiale. Este posibil ca numărul candidaţilor să fie peste cel de acum patru ani, când au fost 10 pretendenţi, nouă susţinuţi de partidele politice şi un independent.

Cine şi-a anunţat intenţia de a se lupta pentru funcţia de primar  

Până la acest moment, respectând cronologia dezvăluirii intenţiei de a candida la funcţia de primar, iată cine sunt pretendenţii anunţaţi oficial:

Elena Lasconi, din partea USR Plus

Nicolae Zaharia, din partea Partidului Naţional Liberal

Ion Ciurea, din partea Partidului Mişcarea Populară

Anca Mihaela Coşa, din partea Alianţa pentru Unirea Românilor

Liviu Ioan Ţâroiu, din partea Partidului Social Democrat

Cine urmează să-şi anunţe candidatura

Ca preşedinte al filialei Câmpulung a Partidului Pro România, Marian Rădulescu, este posibil să fie persoana care să se lupte pentru Primăria Câmpulung. Mai aspiră la fotoliul de primar al municipiului consilierul local actualmente PSD Nicolae Dumitrescu, Marius Dumitrescu, care, acum patru ani, a fost candidatul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, şi independentul Virgil Stuparu. 

Este aşteptat să se adauge listei un reprezentant aspirant la cea mai importantă funcţie din administraţia publică locală din partea P.O.L. Deocamdată, Partidul Oamenilor Liberi şi-a fixat o listă pentru Consiliul Local, formată preponderent din oameni de afaceri locali. Dată fiind greutatea celor care au acceptat nominalizarea, cel mai probabil, printre aceştia se află şi persoane sau personalităţi care nu se vor mulţumi cu un loc în Consiliul Local, unde nu eşti altceva decât o piesă a maşinăriei de vot aservite primarului. Cum cei desemnaţi pe lista Consiliului Local din partea P.O.L. sunt oameni obişnuiţi să conducă, ne aşteptăm ca unul dintre aceştia să încerce să-şi măsoare forţele cu candidaţii înscrişi pentru funcţia de primar. 

Rămâne de văzut dacă se iveşte cutezătorul pretendent la şefia Primăriei sau dacă „Oamenii Liberi” copiază modelul Partidei Rromilor Câmpulung, care, de câteva mandate bune, îşi încearcă norocul, fără succes, la Consiliul Local. Pe dinafara căruia a rămas permanent.  

Ce trebuie să depună candidaţii

De la începutul acestei săptămâni, din 20 iulie, mai precis, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi au început strângerea de semnături pentru susţinerea candidatorilor pentru Consiliile Locale, Consiliile Judeţene, primari, preşedinţi de Consilii Judeţene. 

În hotărârea Autorităţii Electorale Permanente se mai specifică că, între 7 şi 11 august, se pot înregistra alianţele electorale, iar depunerea candidaturilor se va face între 7 şi 18 august.

Pe 28 august începe campania electorală şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7.00.

În articolul 47, din Legea 115/2015, la alineatul (4), se specifică că: „propunerile de candidaţi trebuie să fie însoţite de declaraţii de acceptare a candidaturii, declaraţiile de avere, declaraţiile de interese şi declaraţiile pe propria răspundere privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, semnate şi datate de candidaţi, precum şi de copiile actelor de identitate ale candidaţilor.”

Aşadar, toate aceste informaţii legate de averile candidaţilor, ale soţiilor şi copiilor acestora, legate de trecutul lor şi de legăturile cu fosta Securitate, de interesele şi afacerile acestora devin date publice, la discreţia mass-media. Presa poate solicita, interpreta şi prezenta publicului averile acumulate de ei şi familiile lor, precum şi veniturile acestora. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK