Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Doctorul Păun, condamnat definitiv în dosarul morţii lui Alin Niţescu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1045

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2502_32.jpgPeste câteva zile, pe 2 august, se împlinesc şapte ani de la moartea lui Alin Niţescu, care şi-a pierdut viaţa după administrarea unei injecţii de către doctoriţa Ramona Herişanu. Câmpulungeanul de 33 de ani a intrat în comă şi a decedat după o zi, la Spitalul Judeţean. De atunci, tatăl tânărului, profesorul Viorel Niţescu, se luptă în instanţe pentru pedepsirea celor vinovaţi de moartea lui Alin, fiul său cel mic.

În dosarul tânărului cu probleme psihice, decedat în 2013, pe fondul reacţiilor adverse la o injecţie cu un medicament de specialitate, Zypadhera, până acum, doi medici au fost trimişi în judecată. Psihiatrul Ramona Herişanu, medicul care i-a administrat tratamentul, judecată pentru ucidere din culpă, următorul termen fiind joi, 23 iulie, la Judecătoria Piteşti, şi medicul Constantin Păun, fostul şef al Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piteşti, care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru fals intelectual. Anestezistul a consemnat că lui Alin Niţescu nu i-au fost recoltate probe toxicologice după internare, deşi acestuia îi fusese recoltate probe de sânge şi urină la data de 1 august 2013, fapt consemnat în Foia de observaţie clinică generală. 

Fostul şef la ATI de la Judeţean, condamnat la un an cu suspendare

Drama familiei Niţescu a început în urmă cu şapte ani, când Alin Niţescu a murit la 33 de ani. Diagnosticat cu probleme psihice, fiul profesorului făcea lunar terapie la cabinetul psihiatrului Ramona Herişanu. În dimineaţa zilei de 1 august 2013, la cabinetul de la Clinica Self Control din Piteşti, lui Alin i s-a administrat tratamentul obişnuit, a optsprezecea doză de Zypadhera. În scurt timp, acesta a început să acuze ameţeli şi o stare accentuată de somnolenţă, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, pentru tratament şi investigaţii de specialitate, după aproximativ două ore de la administrarea tratamentului injectabil, perioadă în care cadrele medicale ale clinicii au încercat să-l stabilizeze. În final, a ajuns la Secţia ATI a acestei unităţi spitaliceşti, unde a rămas internat până în data de 2 august 2013, când, în jurul orei 14.05, a decedat. 

Viorel Niţescu are mari semne de întrebare în legătură cu modul în care au decurs cercetările în cazul morţii fiului său şi susţine faptul că probele biologice care ar fi putut demonstra vinovăţia cadrelor medicale au fost ulterior distruse. În 2018, medicul Constantin Păun a fost trimis în judecată după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a concluzionat că acesta, în calitatea sa de atunci, de medic şef al Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, ar fi „atestat fapte necorespunzătoare adevărului”.

Pe 11 iulie se face un an de când s-a amânat aplicarea pedepsei de un an acordată doctorului Păun, pe un termen de supraveghere de doi ani de la momentul rămânerii definitive a hotărârii Judecătoriei Piteşti. Pentru medic au fost stabilite mai multe măsuri de supraveghere, fiind dispusă desfiinţarea înscrisului falsificat. A fost pus să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, respectiv suma de 700 lei. Nemulţumit de sentinţă, pe 25 martie 2020, Viorel Niţescu a făcut recurs, care a fost respins de Curtea de Apel pe 12 iunie 2020, astfel a rămas definitivă hotărârea Judecătoriei Piteşti.

Procesul cu doctoriţa Ramona Herişanu, amânat pentru joi

Amintim că, în acest caz, a mai fost trimis în judecată psihiatrul Ramona Herişanu, medicul care i-a administrat tratamentul lui Alin Niţescu. Deşi dosarul a fost de două ori clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pe 16 iulie 2020 a fost un nou termen după suspendările din cauza stării de urgenţă, cauza fiind amânată pentru joi, 23 iulie. În dosar, pe lângă Viorel Niţescu şi fiul său cel mare, Liviu Doru Niţescu, părţi vătămate, dr. Ramona Herişanu, care este inculpat, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş, s-au constituit părţi civile. “E.M.” Sursa foto: Jurnalul de Argeş

The most visited gambling websites in The UK