Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sâmbătă, comemorarea părintelui Serafim, duminică, instalarea noului stareţ la Mănăstirea „Negru Vodă”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 406

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2501_5.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2501_32.jpgSâmbătă, 18 iulie, la Mănăstirea „Negru Vodă” vor fi comemorate 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Precuviosului Părinte Protosinghel Serafim Caiea, stareţul Mănăstirii „Negru Vodă”. Părintele Serafim Caiea a încetat din viaţă pe 9 iunie, la o unitate medicală din Capitală, în urma unei grele suferinţe, iar pe 13 iunie a fost condus pe ultimul de sute de oameni veniţi să-şi ia „rămas bun” de la „un fericit cu inima curată”, membrii familiei, oficialităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri, militari, preoţi, călugări şi măicuţe.

La Mănăstirea pe care a condus-o 17 ani va fi oficiat parastasul la 40 de zile, loc unde-şi doarme somnul de veci, alături de bunicul său. Aşa cum ne-a spus cel care va fi instalat duminică stareţ al Mănăstirii „Negru Vodă”, Ieronim Gheorghiţă, pomenirea Părintelui Serafim va fi făcută de un sobor de preoţi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Tot sâmbătă va fi şi parastasul de 40 de zile. „Va fi Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, unde va fi pomenit, în cadrul Sfintei Liturghii. Iar apoi, de la ora 11.00, va fi oficiat parastasul de un sobor de preoţi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic. Părintelui Serafim eu îi spuneam naş, pentru că a fost un legământ între noi să mă ia sub mantie, dar n-a mai reuşit, aşa a fost conjunctura, eu am fost călugărit la Iaşi, la Bucium.”, ne-a declarat Ieronim Gheorghiţă, viitorul stareţ al Mănăstirii „Negru Vodă”.

A doua zi, duminică, 19 iulie, în cadrul Sfintei Liturghii va fi oficiată şi instalarea lui Ieronin Gheorghiţă ca stareţ al Mănăstirii „Negru Vodă”, de asemenea, la slujbă urmând să fie prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. „Duminică este instalarea mea. Sfânta Liturghie va fi oficiată de la ora 9.30, tot aşa, de un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Calinic, în cadrul căreia va avea loc şi instalarea ca stareţ, aşa e procedura.”, ne-a mai spus stareţul.

Noul stareţ vine de la Mănăstirea „Sfânta Maria” Techirghiol, din judeţul Constanţa, care se află sub directa ascultare a Patriarhului României. Părintele Ieronim a fost apropiat al fostului stareţ, Serafim Caiea, trecut în veşnicie la începutul lunii trecute. El a intrat ca novice în obştea Mănăstirii „Negru Vodă” în anul 1996, la vârsta de 16 ani. La tunderea în monahism, părintele Serafim a ţinut să-i fie naş de călugărie actualului duhovnic al Mănăstirii Techirghiol şi viitor stareţ al Mănăstirii „Negru Vodă”. Isabela FILIP

 

The most visited gambling websites in The UK