Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elena Lasconi, invitata lui Cosmin Prelipceanu, la DIGI 24 „Alianţa pentru susţinerea unui singur candidat la Primărie din partea USR-PLUS-PNL este o vrăjeală”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 658

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2501_4.jpg„Alianţa pentru susţinerea unui singur candidat la Primărie din partea USR-PLUS-PNL este o vrăjeală”, a declarat, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, la DIGI 24, Elena Lasconi, candidată din partea USR-PLUS la Primăria Câmpulung Muscel. Mai mult decât atât, fosta jurnalistă a precizat că liderii celor trei partide ar trebui să treacă peste orgoliile şi aroganţele filialelor locale şi să-i pună pe români pe primul loc, nu organizaţiile politice pe care le conduc.

Vrea colaborare

Elena Lasconi crede că în condiţiile în care liderii USR-PLUS-PNL nu colaborează, judeţul Argeş să fie dominat tot de PSD. „Vă rog, dacă îmi permiteţi, tocmai pentru că suntem în al doisprezecelea ceas, să fac un apel către domnul Ludovic Orban, domnul Dan Barna şi domnul Dacian Cioloş, dacă sunteţi de acord. Fac apel la inteligenţa, dar şi la sufletul dumneavoastră, să puneţi înainte de toate cetăţenii acestei ţări şi apoi partidele. Nu mai suntem dispuşi să pierdem oameni, deja avem o altă Românie în afara graniţelor ţării, iar acasă au rămas copii şi bătrâni singuri, iar dumneavoastră datoraţi funcţiile dumneavoastră diasporei în mare măsură. Vreau să vă spun un singur lucru şi adevărat: alianţa pentru susţinerea unui singur candidat la Primărie din partea USR-PLUS-PNL este o vrăjeală! Lucrurile astea se întâmplă peste tot în ţară. Nu vă îmbătaţi cu apă rece, le-aş spune, pentru că, dacă iau în considerare toate rezultatele de la europarlamentare şi de la alegerile prezidenţiale, nu este în regulă, iar eu vă spun acum exact pe judeţul Argeş, din cauza orgoliilor şi aroganţei conducerii filialelor locale din judeţul Argeş, o să riscăm să vedem după alegerile locale din 2020 pe harta României un Argeş roşu. Oraşul pe care îl iubesc este în colaps, sunt mii de câmpulungeni plecaţi la muncă în străinătate, crima organizată este în floare, PSD a distrus ARO şi peste 10.000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă. Scriptic, în Câmpulung, sunt puţin peste 30.000 de oameni, dar în realitate nu cred că mai trăiesc 20.000 de oameni, iar ultimii doi primari, de la PNL şi PSD, au apărut la ştiri pentru fapte penale, despre asta este vorba. Mă doare sufletul să spun lucrurile astea, dar dacă iubiţi România atunci îndreptaţi-vă privirea către români, îndreptaţi-vă privirea către câmpulungeni pentru că vorbim aici despre Câmpulung Muscel, vorbim despre prima aşezare domnească din Ţara Românească, este oraşul atât de iubit de regele Carol şi vă spun sincer că am emoţii foarte puternice, pentru că mă gândesc la toate lucrurile astea şi mă copleşeşte istoria, sunt şi foarte pasionată de portul popular din Câmpulung Muscel.”, a declarat Elena Lasconi la Digi24.

Cum e cu vrăjeala?

Întrebată fiind de moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu „Cum e cu vrăjeala, candidatul comun e o vrăjeală?”, Elena Lasconi a precizat: „PNL Câmpulung a făcut un sondaj de opinie pentru a vedea care sunt preferinţele câmpulungenilor pentru toţi candidaţii partidelor din oraş şi rezultatul a fost aşa: eu, cu 29 de procente, pe locul al doilea, candidatul PSD, actualul primar, cu 25 de procente, şi candidatul PNL cu 19 procente. Diferenţa de zece procente între primul şi al treilea. În condiţiile astea, PNL Câmpulung ar dori o colaborare cu USR Câmpulung doar în condiţiile în care USR Câmpulung ar susţine candidatul PNL. Şi lucrurile astea se întâmplă peste tot în ţară. Nu vor să ia în calcul candidatul cel mai bun din cauza orgoliului şi aroganţei.”

Sondajul despre care a vorbit Elena Lasconi v-a fost prezentat de ziarul nostru, în momentul în care PNL Câmpulung a finalizat măsurătorile interne ale popularităţii celor trei candidaţi ai partidului la funcţia de primar. Cu această ocazie, i-au măsurat şi prin comparaţie cu contracandidaţii. La întrebarea “Dacă ați avea posibilitatea să desemnați candidatul la alegerile locale de anul acesta pentru funcția de primar al Municipiului Câmpulungm care dintre personalitățile despre care ați auzit ar fi mai potrivită pentru a fi primarul orașului?”, răspunsurile celor sondaţi au condus la următoarea ierarhie (redăm doar primele trei poziţii): 

1.Elena Lasconi - 29,05%

2.Liviu Ţâroiu - 25,71%

3.Nicolae Zaharia - 19,76%.     

Trei scenarii politice

Trei scenarii a lansat Elena Lasconi, pe care însă nu şi le doreşte, vizavi de jocurile politice pentru desemnarea viitorului primar şi a puterii politice. „Dacă noi nu ne putem focusa pe treaba asta, să câştigăm alegerile, e pierdută treaba. Când am avut discuţiile cu PNL Câmpulung am spus aşa, din punctul meu de vedere văd trei scenarii, nu sunt scenariile pe care mi le doresc, dar ele există:

1.Facem un pact politic pe care îl şi scriem şi susţinem un singur candidat, nu am spus pe care susţinem, şi facem şi majoritate în Consiliu, că de asta am nevoie ca să fac treabă. Că eu nu îmi doresc să dau bine într-un fotoliu de primar şi atât. Eu îmi doresc să fac treabă acolo şi acolo să îmbătrânesc, iar când o să fiu bătrână şi lovită de reumatism, să nu mă lovesc în gropile care sunt acum prin oraş.

2.Fiecare să meargă cu candidatul lui, dar şi în cazul acesta noi trebuie să ne întâlnim şi să vedem exact care sunt direcţiile de campanie, cum facem campania, ce facem, ne îndreptăm către PSD?

3.Varianta trei, război în care tot trebuie să ne întâlnim, pentru că şi într-un război clasic sunt nişte reguli.” Întrebată care a fost răspunsul, Eleana Lasconi a precizat: „Se mai gândesc, ne mai scărpinăm puţin, ne mai gândim.”. Acest ne mai gândim poate fi prea târziu, fapt recunoscut şi de fosta vedetă PRO TV. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK