Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul îl acuză pe rivalul de la PNL că şi-a permis să vină la Primărie şi să se aşeze cu fundul pe biroul funcţionarilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1481

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2499_17.jpg

Campania îi încinge şi pe politicienii de la Stoeneşti 

Apropierea datei de 27 septembrie îi agită pe politicienii locali, unii perpelindu-se pentru păstrarea funcţiilor ocupate de decenii bune, ceilalţi, pentru „pensionarea” primarilor de carieră. Anunţul lansat de PSD Argeş, care nu schimbă candidaţii de succes, chit că sunt de vârsta bunicilor unora dintre cei care au de gând să-i contracandideze, nu-i descurajează pe rivali. Mai ales în comunele în care, după patru, cinci mandate, încredinţate aceluiaşi om, localitatea este încă departe de lumea civilizată. În 2020, să n-ai încă puse la punct reţelele de apă şi canalizare este cea mai bună dovadă că acel ins nu trebuie lăsat să „pape” în continuare indemnizaţie de primar, nemaivorbind de beneficiile contractelor cu privaţii, pentru lucrări pe bani publici. Confruntarea electorală s-a mutat, de câţiva ani, de pe uliţele satului, în mediul on-line, unde reprezentanţii partidelor se duelează în mesaje, ţintind conducerea administraţiei publice locale. Dacă s-ar prezenta la vot toţi care ripostează pe Facebook împotriva puterii locale a comunei Stoeneşti, nu-l vedem bine pe primarul Paul Ion Marin, lipsit de sfătuitori diplomaţi. Pe cât de relaxat pare unul dintre principalii adversari de la locale, care îl provoacă documentat, pe atât de încordat şi rudimentar în justificări arată primarul în funcţie, prin răspunsurile neinspirate, care miros a oftică. În cea mai recentă contră între Cătălin Iosifescu şi Paul Marin, are câştig de cauză primul, şi asta din cauza manierei lipsite de tact în care reacţionează şeful Executivului. Prea ca la ţară, dar, pesemne, comportamentul „din topor” prinde la votanţii tradiţionali ai social-democratului care lasă să se vadă cât de puternic îl afectează atitudini normale într-o perioadă de campanie electorală. 

Lui Marin îi „mănâncă ficatul” doi contracandidaţi care, după vârstă, i-ar putea fi fiu, respectiv nepot  

În cele două luni şi jumătate rămase până la alegerile locale, cei care au de gând să-i înfrunte pe edilii în funcţie ar fi cazul să se agite, dacă tot încearcă imposibilul. Şi anume răsturnarea puterii deţinute de prea mult timp de aceleaşi persoane, cărora electoratul ar trebui să le acorde binemeritata odihnă. La Stoeneşti, se agită de ceva vreme şi PNL, şi USR, primarul Marin făcându-şi inimă rea şi din cauza lui Cătălin Iosifescu, şi din cauza lui Florin Oancea, care „ţin aproape” electoratul tânăr, modern, care a văzut lumea civilizată. Care se exprimă altfel decât primarul Marin, pe care nu-l ajută nici discursul adresat generaţiei tinere, în general anti-PSD. Dimpotrivă, în toate discuţiile purtate de redactorii noştri cu conducătorul Stoeneştiului, acesta a lăsat impresia că detestă tinerii, care fac „gălăgie” pe Facebook şi atât. Mai mult, au tupeu să încerce să-i sufle funcţia cuvenită unor oameni „copţi”, aidoma lui. Dacă tinerii au forţă la aceste alegeri, vom afla la toamnă. Şi dacă are efect campania, deocamdată, corectă a adversarilor, care scot în evidenţă nerealizările celor patru mandate, suficiente pentru un primar care are dreptul la concediu definitiv. 

Iată una dintre cele mai recente acţiuni cu iz electoral, căreia Marin n-a fost capabil să-i facă faţă, cu toată experienţa sa politică şi administrativă. La sfârşitul lunii iunie, organizaţia PNL Stoeneşti a depus o solicitare la Primărie, prin care a cerut comunicarea orarului de funcţionare al instituţiei. Demersul liberalilor a fost justificat de „numeroasele sesizări din partea cetăţenilor comunei, conform cărora nu reuşesc să ridice documente necesare de la Primărie după ora 14.00, din cauza lipsei personalului.” O cerinţă suplimentară a semnatarului adresei a privit „detalii referitoare la procedura de pontare a personalului Primăriei, cât şi la persoana care se ocupă de pontaj.” 

Subalternii lui Marin au voie să recupereze din programul la serviciu orele consumate la întâlniri cu oficialităţi

În loc să abordeze cu eleganţă cerinţa contracandidaţilor, Marin demonstrează, prin punctul de vedere „ciudos”, contrariul susţinerilor repetate: că este versat într-ale administraţiei publice şi politicii. Iar tinerii n-ar avea dreptul nici să-i treacă pe dinainte, cel puţin, asta se înţelege din importanţa pe care o dă anilor (prea) mulţi petrecuţi la Primărie. 

„În cadrul Unităţilor Administrativ Teritoriale funcţionează două instituţii publice, respectiv Instituţia Consiliului Local, care îndeplineşte funcţia legislativă, şi Instituţia Primarului, care reprezintă autoritatea publică executivă. Aceste două instituţii nu se subordonează una alteia, aceste instituţii au relaţii de colaborare.

Spre ştiinţa tuturor locuitorilor comunei, dar, în mod special, a dumneavoastră, toate proiectele care s-au realizat pe raza comunei Stoeneşti se datorează majorităţii din Consiliul Local, care a fost de acord cu investiţiile, şi Executivului Primăriei, care a dus la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Dumneavoastră sunteţi unul dintre cei 13 consilieri locali în funcţie, deci cuvântul dumneavoastră reprezintă 1/13 din poziţia Consiliului Local. Un consilier local care, în general, aţi fost împotriva lucrărilor care au fost realizate. Dumneavoastră nu aveţi, conform legii, competenţa de a conduce sau de a controla activitatea aparatului de execuţie al primarului.

Poziţia dumneavoastră, în care vă erijaţi, de a vă aşeza în fotoliul de preşedinte al PNL, este un neadevăr, pentru că dumneavoastră nu deţineţi această funcţie decât abuziv, pentru a induce comunitatea în eroare, aşa cum, de fapt, v-aţi permis să veniţi în Primărie, să vă aşezaţi cu fundul pe biroul funcţionarilor şi luând o atitudine sfidătoare. 

Referitor la programul aparatului primarului, este un program stabilit prin lege, cu excepţiile care sunt măsuri stabilite de către primarul localităţii, pentru recuperarea orelor peste program sau în afara timpului de lucru. Ne referim la situaţii de urgenţă (inundaţii, incendii şi alte calamităţi), peste program se realizează diverse lucrări ce trebuie efectuate în regim de urgenţă în zile libere, întâlniri cu diverse oficialităţi judeţene şi naţionale, efectuarea de încheieri de căsătorie, decese şi altele, aşa cum prevede Codul Muncii, pentru aceste activităţi, salariaţii primesc recuperare în timpul zilelor de lucru. Facem menţiunea că, în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, instituţiile au un program de lucru special. În final, ar fi recomandat să fiţi om serios, să nu mai duceţi în eroare comunitatea cu minciuni.”, se consemnează în răspunsul semnat de primarul Ion Marin şi secretarul Dan Luţescu. 

Rivalul ripostează: Nu poţi lua nici măcar o adeverinţă de la Primărie, întrucât primarul pleacă cu ştampila în buzunar! 

Răspunsul aproape amuzant al edilului, care motivează într-o manieră hilară absenţa subalternilor de la serviciu, n-a rămas fără replică din partea destinatarului. „După cum este binecunoscut, de mai mulţi ani, după ora 14-14.30, în cel mai fericit caz, la Primăria Stoeneşti nu mai găseşti pe nimeni, ca să poţi rezolva „o problemă”! De asemenea, este cunoscut faptul că şi atunci când angajaţii Primăriei sunt prezenţi, iar primarul lipseşte, la fel, nu poţi lua nici măcar o adeverinţă, pentru că dumnealui pleacă cu ştampila în buzunar, uneori, oamenii fiind nevoiţi să aştepte chiar şi ore întregi, în cazul în care nu sunt „sfătuiţi” să revină în următoarea zi.

În acest sens, în data de 29 iunie 2020, am înregistrat la Primăria Stoeneşti cererea de mai jos, în numele organizaţiei PNL din localitate, al cărui preşedinte interimar am fost numit acum un an, în şedinţa BPJ a PNL Argeş! Deşi răspunsul Primăriei ar fi trebuit să fie pentru organizaţia PNL Stoeneşti, Primăria a emis un comunicat oficial, care nu are nicio legătură cu solicitarea înaintată, comunicat care îmi este adresat, în care sunt jignit şi denigrat, prin afirmaţii mincinoase, care nu au nicio legătură cu realitatea! 

Cam aşa arată un comunicat oficial pe care s-a pus sigla Primăriei, semnat de primar şi secretar, în condiţiile în care secretarului comunei îi este interzis prin lege să facă politică, cât şi să semneze comunicate oficiale cu iz politic! Pe această cale doresc să anunţ pe emitenţii acestui comunicat că mă voi adresa forului superior - Instituţia Prefectului, iar ulterior îi voi acţiona în contencios administrativ pe cei care au emis acest comunicat cu scopul de a-mi crea prejudicii!”, anunţă liberalul Cătălin Iosifescu. 

Deşi, oficial, n-au fost anunţaţi contracandidaţii lui Marin, despre care se ştie sigur că luptă pentru al cincilea mandat de primar, cel mai probabil, Cătălin Iosifescu va fi desemnat de PNL Stoeneşti să reprezinte formaţiunea la aceste alegeri locale. Iar de la USR, cealaltă organizaţie care se manifestă vizibil împotriva actualei administraţii, se pare că nu liderul campaniei on-line, Florin Oancea, este opţiunea partidului, el locuind la Bucureşti, ci un tânăr pe nume Dragoş Iarca, suficient de tânăr încât să-i fie nepot lui Marin. Cine va fi şi cum va fi, vom  vedea curând. „E.M.”

  

 

The most visited gambling websites in The UK