Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

350.000 euro, daune morale după un accident mortal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1134

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2499_6.jpgLa mai bine de doi ani de când a provocat un accident, în urma căruia un câmpulungean şi-a pierdut viaţa, un tânăr din Cetăţeni a fost condamnat cu suspendare. Instanţa l-a pus să plătească cheltuielile judiciare, iar firma de asigurări va suporta daunele materiale şi civile către urmaşii victimei şi unităţile medicale, care au încercat să-i salveze viaţa.

Este vorba de Marian Bîrloiu, de 28 ani, care pe 13 ianuarie 2018, pe strada Fraţii Goleşti, în zona Schei, l-a accidentat pe Nicolae Baldovinescu, care se deplasa regulamentar, cu un triciclu electric, dinspre superamarketul Kaufland către strada ce leagă intersecţia semaforizată. Tânărul l-a izbit violent cu autoturismul, câmpulungeanul fiind aruncat în aer câţiva metri, iar când a căzut, s-a lovit cu capul de bordura trotuarului, suferind leziuni grave, care i-au adus moartea. Din cercetări, poliţiştii de la Rutieră, sosiţi la faţa locului, au concluzionat că incidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed. Oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La faţa locului a ajuns şi un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă, care l-a transportat pe bărbatul accidentat la Spitalul Municipal, şi mai apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, dar se pare că leziunile pe care le-a suferit au fost incompatibile cu viaţa.

În octombrie, anul trecut, Marian Bîrloiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, iar pe 1 iulie 2020, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în caz. Musceleanul a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, fiind stabilit un termen de supraveghere de patru ani, de la data rămânerii definitive a sentinţei. În acest timp, magistratul de caz a stabilit ce obligaţii are musceleanul: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. În acelaşi timp, a fost obligat să presteze 120 de zile lucrătoare, neremunerate, în folosul comunităţii, având de ales între Primăriile de la Cetăţeni şi Stoeneşti.

Lui Bîrloiu i-a fost pus în vedere de către instanţă că, dacă nu respectă măsurile şi obligaţiile impuse, i se revocă suspendarea.

Cu aceeaşi ocazie, a fost stabilită şi partea civilă a procesului. Astfel, partea responsabilă civilmente, Insurance Company Dall Bogg: Life and Health, prin mandatar Biroul Asigurărilor de Autovehicule din România (BAAR), a fost obligată să achite mai multe sume de bani. 5.970 lei, daune materiale, către urmaşii victimei, Verona şi Octavian Baldovinescu şi Alina Cristina Gidu, în solidar. 310 lei, daune civile către Spitalul Municipal Câmpulung, şi 290,90 lei, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Daune morale, către cele trei părţi civile, în sumă totală de 350.000 euro, astfel, câte 100.000 euro, pentru Octavian Baldovinescu şi Alina Cristina Gidu, şi 150.000 euro, pentru Verona Baldovinescu. Dar şi 1.500 lei, cheltuieli judiciare în favoarea lui Octavian Baldovinescu. Cel condamnat trebuie să vireze şi el 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK