Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un medic vindecat de COVID va conduce noua unitate de izolare şi tratament, de la Judeţean

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 567

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2498_42.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2498_43.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2498_44.jpgVineri, 3 iulie 2020, la invitaţia preşedintelui Dan Manu, la Consiliul Judeţean Argeş a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat managerii şi directorii medicali ai unităţilor sanitare, alături de medicii coordonatori infecţionişti şi ATI-şti implicaţi în gestionarea cazurilor COVID-19 la nivelul judeţului, precum şi reprezentanţi din conducerea DSP Argeş, Colegiul Medicilor, Asociaţia Medicilor de Familie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş. De asemenea, au fost prezenţi prefectul Emanuel Soare şi primarii localităţilor Mioveni şi Câmpulung, Ion Georgescu şi Liviu Ţâroiu.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre organizarea sistemului sanitar din judeţul Argeş, în contextul creşterii numărului de infectări cu coronavirus, fiind avute în vedere situaţia la zi a numărului de pacienţi internaţi confirmaţi pozitiv, gradul de ocupare a spaţiilor destinate pentru aceştia, stabilirea unor circuite şi a unor zone tampon la nivelul tuturor unităţilor sanitare pentru persoanele suspecte, precum şi eficientizarea activităţii celor trei laboratoare de testare din judeţ. A fost abordată şi problema lipsei personalului medical de specialitate, fiind nevoie de mai mulţi medici infecţionişti şi de terapie intensivă, mai ales în această perioadă în care se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infecţie cu virusul SARS-Cov-2.

Totodată, a fost pusă în discuţie organizarea la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. După aproximativ patru luni în care au fost detaşaţi la Spitalul Orăşenesc Mioveni, medicii de la ATI revin la Spitalul Judeţean, în structura acestei unităţi sanitare urmând a fi funcţional un Compartiment de Terapie Intensivă COVID. Tot în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, începând cu 1 iulie, funcţionează o unitate de izolare şi tratament pentru pacienţii confirmaţi cu infecţia SARS-CoV-2 asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară.

Pentru o mai bună gestionare a situaţiei privind cazurile de infectări cu coronavirus, dr. Costin Ştefan, şeful Secţiei Medicină Internă II de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, a fost desemnat să coordoneze activitatea medicală pe acest segment, prin întocmirea şi actualizarea zilnică a unei evidenţe clare asupra internărilor, externărilor şi a altor aspecte ce ţin de desfăşurarea activităţii medicale. Dr. Costin Ştefan a fost nominalizat, deoarece cunoaşte foarte bine situaţia, mai ales după perioada dificilă pe care a traversat-o, fiind în postura de pacient, în urma confirmării pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK