Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Trandafirii de la Monumentul Eroilor, furaţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 496

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2498_11.jpgUnul sau mai mulţi locuitori ai comunei Bughea de Jos s-au arătat mari iubitori de natură, judecând după fapta pe care au făcut-o: au furat trandafirii de la Monumentul Eroilor, din centrul comunei. Hoţii nu s-au mulţumit să taie florile, au smuls din pământ arbustul cu totul. Nu unul, ci mai mulţi. Administraţia trebuie să le mulţumească că nu au plecat şi cu grilajele metalice, pe care trebuia să se urce plantele.

Pe 30 iunie, primarul Ion Dorel Tănăsescu a anunţat incidentul pe Facebook, găsind puţine cuvinte prin care să descrie fapta şi pe cei care s-au pretat la aşa ceva. Se pare că cei care au făcut acest gest nu au avut nicio jenă sau remuşcare, pentru că e ca şi cum ai fura de pe un mormânt, din cimitir. „Stau şi mă gândesc cum să calific gestul unuia sau mai multor concetăţeni care şi-au însuşit mai mulţi trandafiri plantaţi la “Monumentul Eroilor” din centrul comunei. Este adevărat că pe cât erau de frumos înfloriţi aveau pe „vino la mine”. Ce părere aveţi?”, a scris Tănăsescu.

Edilul a mai anunţat că au mai dispărut şi alte flori urcătoare, plantate pe pergola staţiei de maxi-taxi din zona Bădeşti, dar o localnică l-a atenţionat că au fost mâncate de vacile şi caii lăsaţi nesupravegheaţi pe stradă. Femeia şi  o vecină a acesteia s-au angajat că plantează ele altceva în loc, la Bădeşti, plus că donează şi alţi arbuşti pentru „locurile libere” de la Monumentul Eroilor. Locul comemorativ, culmea, e la câţiva zeci de metri pe Postul de Poliţie, asta ca să vă faceţi o idee cât de lipsiţi de ruşine pot fi unii oameni care recurg la astfel de gesturi. 

Incidentul a fost condamnat de localnicii cu simţ civic, care au postat comentarii la anunţul primarului, cei mai mulţi sugerând amplasarea camerelor de supraveghere. Eugen Anuţa a încropit câteva versuri, pe tema asta: „Celor care fură trandafiri, / Zbucium pe veci, nu pace! Şi, fiindcă au închise firi, / Să le dea Domnul... ace!” Iată ce au mai scris bughenii. Petrică Codruţ Ştefănescu: „Mă mir cum de nu au furat şi fierul, că poate le făcea trebuinţă. Specific românesc!” Alina Mălureanu: „Oameni de nimic!” Cornelia Anunţa: „Incalificabil! Este ca şi cum ai fura florile de la morminte... Păcat!” Busuioc Ion: „Nişte ticăloşi! Nu le place să arate frumos comuna.” Elena Ion: „Anul trecut, s-au furat florile de pe mormânt. Aşa că e posibil orice!” Gabriela Tomeci: „Camere de supraveghere, altă soluţie nu găsiţi!” Anca Popa: „Dacă mie îmi spuneaţi că nu găsesc altă soluţie, răspunsul meu este unul simplu: unii oameni nu pot fi civilizaţi şi, de aceea, e nevoie de alte metode. Atâta vreme cât obiectivele importante sunt supravegheate, e simplu să identifici infractorul, verificând înregistrările. Iar, apoi, Poliţia să-şi facă treaba, furtul e furt, până la urmă. Camerele de supraveghere nu sunt aşa scumpe, se găsesc şi la preţuri absolut decente. Deci, da, este o soluţie, ori să civilizăm cu forţa, ori să trimitem infractorii la locul lor.” Nicoleta Poştoacă: „Foarte urât din partea lor!” Tatiana Iordache: „În loc de trandafiri, vreţi să punem luleaua turcului? O plantă căţărătoare, frumoasă, am eu. Vă dăruiesc cu drag pentru comunitate. Aşteptăm o zi ploioasă, ca să se prindă bine. La început, o să se ofilească puţin, dar îşi va reveni.” Diana Nady Manole: „Am şi eu trandafiri căţărători, dacă doriţi. Sunt foarte frumoşi şi cresc foarte repede, dar trebuie sădiţi la toamnă.” Laurenţiu Dascălu: „E foarte bine că aţi postat astfel de fapte, dacă posta altcineva, ziceam că-i nebun! De trei ani, pun la maică-mea la cimitir garofiţe şi mereu le văd luate, dar, ca prin minune, mormintele vecine au garofiţele asemănătoare cu ce am luat eu! Sunt persoane de doi bani, căutaţi tot prin apropiere.” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK