Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Condamnat pentru trafic de droguri şi infracţiuni informatice, încarcerat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1267

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2496_11.jpgJoia trecută, pe 25 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au identificat un bărbat de 30 de ani, din Câmpulung. Acesta era urmărit la nivel naţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Argeş. Tânărul în cauză a fost condamnat la 4 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice, şi a fost încarcerat.

Este vorba de Laurenţiu Andrei Toader, care, pe 13 noiembrie 2019, a fost condamnat, de Tribunalul Argeş, pentru mai multe infracţiuni informatice, unele în formă continuată, la care i s-a adăugat şi una mai veche, neexecutată. Astfel, câmpulungeanul, zis „Zozo”, a primit un an, patru luni şi 10 zile de închisoare, care a rezultat din contopirea a patru infracţiuni. Pentru hărţuirea părţii vătămate, Lavinia Colţ, a fost condamnat la o lună de închisoare; pentru infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic (cont Facebook), în formă continuată, a primit 6 luni de închisoare; un an de închisoare a provenit după săvârşirea infracţiunii de alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată; iar pentru deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, a fost condamnat la 6 luni de închisoare.

Pentru că se afla în termenul de suspendare a unei pedepse, primite în 2016, neexecutată, magistratul Tribunalului Argeş a decis executarea şi acestei pedepse, care s-a alăturat celei menţionate anterior, urmând ca, la final, Laurenţiu Andrei Toader să facă pedeapsa totală de 4 ani, 4 luni şi 10 zile, în regim de detenţie. Ca pedeapsă complementară, bărbatului i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata a doi ani.

Prin hotărârea din 13 noiembrie 2019, a Tribunalului Argeş, s-a mai dispus deducerea din pedeapsa principală a duratei reţinerii de 24 de ore, din data de 18 octombrie 2018, până la 19 octombrie 2018 (în cauza principală), precum şi a duratei reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, din data de 16 iunie 2016 şi până pe 14 noiembrie 2016 (din cauza anterioară).

În procesul penal, partea vătămată, Lavinia Colţ, nu s-a constituit parte civilă. Dar s-a dispus confiscarea de la Toader a mai multor bunuri: un laptop marca Asus X53S şi un cuţit artizanal, cu lamă lungă, depuse la Camera de Corpuri Delicte a Tribunalului Argeş, folosite de acesta la săvârşirea infracţiunilor de hărţuire, acces fără drept la un sistem informatic (cont Facebook) şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Tânărul a fost pus să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 1.000 de lei.

Decizia din noiembrie 2019 a fost atacată de Laurenţiu Andrei Toader, iar Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat pe 24 iunie 2020, după mai multe amânări din cauza grevelor din Justiţie, iar mai apoi din cauza pandemiei de coronavirus, respingând apelul declarat de inculpat împotriva sentinţei penale a Tribunalului Argeş, pe care a menţinut-o. Apelantul a fost pus să achite statului suma de 300 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Astfel, condamnarea Tribunalului Argeş a rămas definitivă, iar Laurenţiu Andrei Toader a fost însoţit de poliţişti la penitenciar.

Câmpulungeanul mai este inculpat într-un dosar pe rolul Curţii de Apel Piteşti, pe numele lui existând un mandat european de arestare emis pe 4 ianuarie 2019, de autorităţile din Belgia, fiind cercetat pentru două infracţiuni de trafic de persoane. Predarea lui Toader a fost amânată până la definitivarea dosarului prezentat mai sus. Acum că are de executat o pedeapsă în regim de detenţie, predarea va fi amânată până la punerea lui în libertate, ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK