Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Condamnat pentru ultraj, trebuie să le plătească poliţiştilor amendă penală şi daune morale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 386

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2496_8.jpgTânărul din Bălileşti, care a fost judecat pentru ultraj, lovire şi ameninţare faţă de doi poliţişti, a fost condamnat la mijlocul săptămânii trecute. A primit amendă penală şi trebuie să le achite agenţilor daune morale.

Bărbatul a ignorat restricţiile impuse de ordonanţa militară care era în vigoare pe 12 aprilie, în duminica Floriilor, s-a dus acasă la nişte amici, unde au încins un chef de pomină, făcându-i pe vecini să cheme Poliţia, deranjaţi de muzica dată la maxim. În toiul aniversării, s-au trezit cu oamenii legii la poartă. Luaţi la întrebări, tinerii au refuzat să se legitimeze, ba, mai mult, unul dintre ei a ameninţat şi a lovit un poliţist, care venise la intervenţie. Agresorul a fost reţinut, apoi arestat preventiv, iar amicii s-au ales cu amenzi pentru încălcarea prevederilor specifice stării de urgenţă, în vigoare în aprilie.

Reţinut după ce a agresat doi poliţişti

Incidentul a avut loc pe 12 aprilie, când Poliţia Câmpulung a fost sesizată cu faptul că la un imobil, de pe raza comunei Bălileşti, se ascultă muzică la intensitate ridicată, aspect prin care se tulbură liniştea publică. La adresa indicată s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, care a găsit în curtea imobilului trei persoane care chefuiau de mama focului, pe ritmuri de manele, un minor de 16 ani, care-şi sărbătorea ziua onomastică, alături de doi bărbaţi, de 26, respectiv 28 de ani, toţi din Bălileşti. Când li s-a cerut să se legitimeze, indivizii au refuzat, ba mai mult, tânărul de 28 de ani, Andrei Dumitru Bucura, a rupt-o la fugă, reuşind să iasă din curte, dar un poliţist a pornit în urmărirea lui şi l-a prins. Încercând să scape, tânărul l-a lovit pe agent, însă n-a reuşit să se elibereze. Toţi cei trei musceleni au ajuns la sediul Poliţiei, iar, după administrarea probatoriului, Bucura a fost reţinut pentru 24 de ore, iar mai apoi a mai stat în arestul preventiv al IPJ Argeş încă 38 de zile. Ceilalţi doi, minorul de 16 ani şi fratele acestuia, de 26 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor specifice stării de urgenţă, cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei.

La finele lunii aprilie, pe rolul Judecătoriei Câmpulung a fost înregistrat dosarul, care a avut ca obiect al cauzei ultrajul, lovirea şi ameninţarea. Pe lângă Andrei Dumitru Bucura, inculpat, părţi vătămate au fost cei doi poliţişti, Laurenţiu Adrian Grigorescu şi Andrei Daniel Albu. Din 4 mai, acuzatul a ieşit din starea de arest preventiv, iar judecarea lui a continuat cu el sub măsura controlului judiciar.

Va da şi daune morale

Andrei Dumitru Bucura a fost condamnat după ce i-a bruscat pe cei doi agenţi de la Secţia de Poliţie Rurală Stâlpeni, Judecătoria Câmpulung pronunţându-se în cazul lui pe 24 iunie. Pentru fiecare poliţist pe care l-a agresat verbal şi fizic, tânărul a primit câte o pedeapsă. Astfel, 135 de zile amendă, a câte 10 lei pe zi, pentru ultrajul contra lui Andrei Daniel Albu, şi 250 de zile amendă, calculate tot cu 10 lei pe zi, pentru ultrajul asupra lui Laurenţiu Adrian Grigorescu. Instanţa a dispus ca musceleanul să execute pedeapsa cea mai grea, de 250 de zile amendă, la care i s-a adăugat o treime din cealaltă, totalizând 340 de zile amendă, din care i s-a scăzut perioada de 39 de zile, cât a fost arestat preventiv, rămânându-i de executat 301 zile amendă, respectiv 3.010 lei, amendă penală. Bărbatului i-a fost pus în vedere că, dacă nu execută pedeapsa, în tot sau parţial, i se transformă în zile de închisoare. Magistratul de caz a dispus şi menţinerea controlului judiciar asupra lui Andrei Dumitru Bucura.

Pe partea civilă, instanţa a fost de acord parţial cu cererile poliţiştilor, obligându-l pe agresor să le plătească daune morale, 1.000 de lei lui Andrei Daniel Albu şi 2.000 lei lui Laurenţiu Adrian Grigorescu, dar să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, de 500 lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicarea către părţi. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK