Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Au explodat cazurile de COVID în Argeş. În trei zile, 132 de cazuri noi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1744

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2495_46.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2495_6.jpgSpitalele COVID din Argeș sunt pline de pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2. La Spitalul Județean de Urgență Pitești s-a ajuns ca ultimii internați să fie cazați în cortul din parcarea unității, luându-se în calcul de către autorități transformarea spitalelor suport COVID de Pneumoftiziologie Câmpulung și Valea Iașului în unele care să trateze pacienții infectați.

În ultimele trei zile, de marți până joi, 132 de argeșeni au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2. Chiar dacă, marți, n-a fost raportat niciun caz, media pe perioada menționată este de 44 de cazuri noi pe zi. Ultima raportare, de joi, a reprezentat aproape 17% din cazurile naționale. Miercuri a încetat din viață și argeșeanul cu numărul 34. La nivelul județului, numărul celor aflați în carantină este foarte mic, marți erau 5 persoane, iar miercuri și joi 3. 

Marți, 23 iunie, în Argeș erau 1.305 persoane în izolare, 340 în spitale, iar 183 erau declarați vindecați. Aceasta a fost ziua când nu s-a raportat nicio infectare, râmând 510 bolnavi, la fel și decesele, neschimbate față de ziua precedentă, 33.

Miercuri, 24 iunie, au explodat cazurile în Argeș, fiind anunțați 56 de argeșeni infectați, față de ziua dinainte. S-au raportat și mai mulți internați, 366, cu 26 față de marți, dar și trei argeșeni care s-au vindecat, numărul ajungând la 186. În această zi erau trecuți în izolare la domiciliu 1.315 persoane. Din păcate, a fost anunțat și decesul numărul 34, un bărbat de 85 de ani, internat pe 19 iunie la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Secția Neurologie, a fost transferat pe 20 iunie la Spitalul Colentina București, unde a decedat pe 22 iunie. Avea menționate ca și comorbidități: AVC acut ischemic, boală cronică ischemică, insuficiență renală cronică, pneumopatie acută, insuficiență respiratorie acută.

Joi, 25 iunie, situația a fost și mai dramatică în Argeș, când au fost prezentați 76 de confirmați cu SARS-CoV-2, aproape 17% din cazurile naționale, care au fost 349. Ca să nu mai spunem că am depășit cu mult numărul bucureștenilor confirmați cu noul coronavirus. Joi, au fost anunțați 1.332 de argeșeni în izolare la domiciliu, 380 internați în spitale, 186 de vindecați și 34 de decese.

Așa cum transmit autoritățile, nu există focare în județ, cazurile fiind din mai multe localități, dispersate.

Patru angajați de la Centrul de Bătrâni Rucăr, confirmați cu COVID

Primarul de la Rucăr, Ionel Dulamă, a anunțat miercuri, 24 iunie, că doi localnici erau diagnosticați cu SARS-CoV-2, aceştia fiind internaţi în spital, iar alți șapte sunt în izolare la domiciliu, după ce au revenit din străinătate, fără a avea simptome specifice infectării. Edilul a mai declarat pentru Muscel Tv că patru angajați ai Centrului Medico-Social sunt infectați cu COVID-19. ”La Centrul Medico-Social, care este în subordinea Consiliului Județean, prima dată s-a îmbolnăvit asistenta șefă, care nu este din Rucăr. S-au repetat analizele la tot personalul și, la repetare, au apărut încă trei cazuri din câți angajați sunt acolo, vreo 14 persoane. Au mai apărut trei cazuri, din care două din Rucăr și o persoană din altă localitate. Acum, s-a făcut din nou, a venit DSP-ul, s-au făcut analize și la cei care sunt acolo internați, deci, la personalul nemedical, adică la cei care sunt sub supraveghere și urmează să primească rezultatele. Nu s-au simțit nici o clipă rău nici aceștia, dar la acest test au ieșit, din păcate. Persoanele care au fost depistate sunt internate. Pacienții de acolo se simt bine. Am fost acolo, a venit și domnul președinte Manu, cu reprezentanți de la Consiliul Județean, am fost acolo, nu se simte nici unul rău. Li s-au luat analizele și urmează ca, în cursul zilelor următoare, să le dea rezultatele de la toți pacienții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru personalul care este internat, pentru ceilalți. Sunt cele patru cazuri confirmate, restul nu au niciun fel de probleme. De fapt, nici aceștia nu au probleme, sunt asimptomatici, dar care au ieșit pozitiv la test. Prima dată, s-a îmbolnăvit doamna asistent șef, care are domiciliul în Stoenești. Nu putem spune de unde și cum s-a ajuns aici, cum a ajuns dânsa așa și, probabil, de acolo s-au creat și celelalte trei cazuri, la un interval de timp de o săptămână. În comună nu mai sunt decât foarte puține cazuri revenite din străinătate, dar care nu sunt confirmate, sunt doar izolate la domiciliu.”, le-a spus Ionel Dulamă colegilor de la Muscel Tv. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK