Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Spitalul nu se redeschide pentru bolnavii din Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 825

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2494_3.jpgVestea aşteptată de mii de musceleni, cu afecţiuni mai vechi ori mai noi, al căror disconfort fizic este sporit prin deplasările la Piteşti, pe care sunt nevoiţi să le întreprindă de trei luni, a fost lansată de primar la conferinţa de presă, desfăşurată vineri, 19 iunie. Motiv pentru cetăţeni să-l blameze mai rău pe Liviu Ţâroiu că nu se străduieşte îndeajuns să le asigure tratamentele medicale la ei acasă. Şi aşa mediul on-line este „roşu” de furie că sunt posibile târguri pe stadion, cu participare de ordinul zecilor de persoane simultan, asta ca să aibă Spitalul COVID de la Câmpulung „marfă”! Motivul pentru care solicitarea înaintată Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a fost respinsă îl constituie numărul în creştere de pacienţi direcţionaţi către unitatea spitalicească din municipiul nostru, după ce capacitatea celor de la Piteşti şi Mioveni a fost atinsă prin bolnavii internaţi în prezent. 

În plus, Spitalul Municipal nu este pus la punct în privinţa asigurării circuitelor menite să separe activitatea de tratament COVID de restul serviciilor medicale. Iată cum se apără primarul Ţâroiu în faţa câmpulungenilor şi muscelenilor revoltaţi că o instituţie cu 600 de angajaţi şi 440 de paturi, la care au dreptul să apeleze 120.000 de locuitori ai zonei, rămâne în continuare blocată. Şi angrenată, cu toate forţele, în îngrijirea a 50 şi ceva de internaţi, la cât crescuse numărul, după aducerea la Câmpulung a celor care nu mai au loc la Piteşti şi Mioveni.                             

„Din păcate, depăşim cele mai mari cifre pe care le-am avut în martie, aprilie şi mai. Nu din zonă apar foarte multe cazuri.  S-au dus la limita maximă Spitalul Mioveni, Spitalul Judeţean, Valea Iaşului şi acum primim tot ce înseamnă pacienţi cu comorbidităţi. Am avut din nou o discuţie cu DSP. Noi am solicitat ca să separăm circuite şi să dăm drumul la Spital, pe Secţiile Chirurgie, Medicală şi A.T.I. (n.r. Anestezie şi Terapie Intensivă), ca să nu mai ţinem blocat spitalul. Oncologia funcţionează. Răspunsul a fost negativ. Nu, pentru că numărul celor infectaţi este în creştere şi, atunci, Spitalul Câmpulung rămâne în continuare spital COVID. Şi pentru Spitalul TBC am făcut solicitare ca să alocăm un singur pavilion pentru COVID, iar celelalte două să le trecem pentru restul. Aşteptăm răspunsul.”, a precizat Ţâroiu. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK