Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

95 de confirmați cu COVID și 6 decese în Argeş, în doar patru zile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1293

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2494_31.jpgExplozie de confirmați cu coronavirus în Argeș. În patru zile, de vineri, 19 iunie și până luni, 22 iunie, 95 de persoane au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2, plus că și-au pierdut viața încă șase argeșeni, patru bărbați și două femei. E pe o pantă ascendentă este și numărul celor care sunt internați în spitale, confirmați sau suspecți, dintre care 10 sunt în stare gravă, la Secțiile ATI.

În schimb, de vineri nu s-a mai vindecat niciun argeșean, numărul lor rămânând același, 177. Nu e modificat nici numărul celor care sunt în carantină instituționalizară, fiind consemnați 5.

Vineri, 19 iunie, erau în spitalele din Argeș 275 de peroane internate, iar cele diagnosticate pozitiv ajunsese la 432, cu 17 peste ce fusese cu o zi înainte. În această zi nu s-a înregistrat niciun deces, numărul rămânând la 27.

Sâmbătă, 20 iunie, a mai crescut cu 26 numărul celor care erau îngrijiți în spitale, fiind de 301, iar cel al pozitivilor ajunsese la 438, înregistrându-se doar 6 cazuri noi. Din păcate, în această zi au fost consemnate trei decese. O femeie de 70 de ani, internată pe 17 iunie la Spitalul Județean de Urgență, transferată pe 18 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung, și care a decedat pe 18 iunie 2020. Avea ca și comorbidități: insuficiență respiratorie cronică, triplu bypass, limfom N, carcinom tiroidian, angioplastie cu stend. Și-a mai pierdut viața un bărbat 85 de ani, internat pe 17 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung, secția Medicină Internă, care a decedat pe 18 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung, având ca boli asociate insuficiență cardiacă, fibrilație, cardiomiopatie, stop cardiorespirator, atrofie coronariană. Și încă o femeie de 66 de ani, internată pe 19 iunie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Pitești, care a decedat pe 19 iunie 2020 la SJU. Comorbidități consemnate: neoplasm de colon, insuficiență respiratorie acută.

27 de argeșeni au fost confirmați cu noul coronavirus duminică, 21 iunie, numărul total sărind la 465, iar, față de ziua precedentă au mai fost internați încă 12 persoane, totalul celor din spitale ajungând la 313. Și duminică au fost înregistrate două decese, un  bărbat de 77 de ani, internat pe 16 iunie la secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, transferat la Spitalul Municipal Câmpulung pe 17 iunie, și decedat pe 20 iunie la secția ATI. Acesta avea comorbidități: AVC ischemic acut cu hemiplegie stânga HTA, fibrilație atrială, pneumonie bilaterală. Și un alt bărbat, de 52 de ani, internat pe 20 iunie la UPU a Spitalul Județean de Urgență Pitești, decedat în aceeași zi, în UPU. Acesta prezenta insuficiență respiratorie severă, dispnee, mialgii, febră.

Luni, 22 iunie, numărul celor internați în spital se ridicase la 335, cu 22 peste ziua de dinainte. Din nefericire, aceasta a fost ziua cu ”recordul” de confirmați de la declarare pandemiei, 45 la număr, totalul înregistrat fiind 510. A fost anunțat și încă un deces al uni bărbat de 70 de ani, internat pe 10 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung, Secția Medicală, și care a decedat pe 13 iunie 2020, în același spital. Ca și comorbidități, avea insuficiență respiratorie cronică, fibrilație atrială, insuficiență cardiorespiratorie. 

Ca o noutate, Prefectura Argeș a anunțat că la Secțiile ATI le celor trei spitale COVID din județ sunt internate în stare gravă 10 persoane.

Primăria comunei Rucăr a anunțat că și în localitate au apărut două cazuri de coronavirus, localnicii diagnosticați fiind internați în spital. Edilul Ionel Dulamă, care a făcut intermarea, a mai adăugat cu sunt în comună șase persoane în izolare la domiciliu, care au revenit din străinătate, fără a prezenta simptome asociate virusului SARS-CoV-2. 

La Schitu Golești, primarul Vasile Tudorel Miriță a prezentat situația situație epidemiologică din comună joi, pe 18 iunie, când anunța că 20 de persoane au venit din străinătate și sunt în izolare la domiciliu, și nu sunt persoane în carantină instituționalizată sau diagnosticate cu COVID-19. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK