Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Câteva Primării muscelene au neruşinarea să-şi trimită angajaţii în vacanţe, comandând vouchere, cum s-a încheiat starea de urgenţă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1166

În timp ce salariaţii din privat au fost afectaţi profesional de pandemie.

Câteva Primării din Muscel au găsit de cuviinţă să-şi trimită angajaţii în vacanţă şi în acest an greu pentru români, în care mulţi salariaţi din domeniul privat au rămas fără locuri de muncă. Foarte mulţi au trecut prin experienţa neplăcută a şomajului tehnic, spre deosebire de bugetari care, indiferent că au lucrat sau nu, veniturile lor n-au avut de suferit. Mai mult, în afara salariilor încasate în integralitate, în ciuda întreruperii activităţii ori reducerii programului, în unele sectoare de stat, bugetarii nu-şi pierd nici privilegiile suplimentare lefurilor de bază. Câţiva primari musceleni au avut o grijă: să contracteze furnizorii care le asigură voucherele de vacanţă, deşi măcar în acest an dificil ar fi putut avea decenţa de a fi solidari cu criza care i-a nenorocit pe mulţi dintre întreprinzătorii din sectorul privat şi angajaţii acestora. Unii dintre primari, şi să vrea, n-au cu ce să-şi trimită salariaţii la mare sau la munte, după preferinţe, deoarece banii s-au dus pe dezinfecţii ale domeniului public, ale interioarelor sediilor instituţiilor publice, pe măşti, dezinfectanţi, mănuşi şi termometre. Primăria Câmpulung este prima şi singura care a anunţat că, în acest an, banii de vouchere de vacanţă sunt împărţiţi, în mare parte, celor două spitale, prinse nepregătite de izbucnirea epidemiei în municipiu. Noi vom urmări în continuare eventualele manifestări de neobrăzare la nivelul administraţiilor publice din Muscel, pentru a vi-i prezenta pe cei care nu dorm noaptea de teama că le rămâne nebronzat „şoriciul”.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_25.jpgCum am ieşit din starea de urgenţă, la Bughea de Jos, s-a încheiat contractul pentru vouchere 

Înaintea lui Mihai Cătălin Manta, s-a achitat de obligaţia faţă de subordonaţi primarul Dorel Tănăsescu. Achiziţia serviciilor de tipărire şi livrare a cardurilor sau tichetelor de vacanţă s-a realizat imediat după ieşirea din starea de urgenţă. Pe 18 mai, în prima zi lucrătoare de la debutul „marii relaxări”, Primăria Bughea de Jos a bifat această achiziţie de o urgenţă incontestabilă. În anunţul finalizării tranzacţiei cu firma bucureşteană Up România SRL, care practică acelaşi preţ de 0,01 lei/bucată, la fel ca ceilalţi furnizori, nu este specificată valoarea totală a serviciilor cumpărate de autorităţile vecine. Şi de data aceasta, avem o prezentare asigurată de prestatorul din Capitală, care arată astfel: „Cardul de vacanţă „Up Vacanţa”, ideal pentru simplificarea logistică, (…) poate fi folosit în cea mai mare reţea de unităţi turistice (hoteluri, moteluri, pensiuni, agenţii de turism, etc.), foarte bine reprezentată la nivel local şi naţional pentru servicii de cazare, masă şi agrement, prin portal dedicat. Pachetul de servicii: Procesarea comenzii prin sistemul automatizat on-line, e-mail; Voucherele sunt livrate sub formă de carduri nominale; Emiterea şi alimentarea pe suport securizat; Cardul conţine toate elementele obligatorii conform legii, inclusiv PIN şi tehnologie contactless; Expedierea prin curier specializat în transportul de valori şi asigurarea transportului şi a valorilor, până în momentul recepţionării cardurilor de către persoana desemnată; Garantarea serviciilor prin certificate: Calitate, Mediu, Sănătate Ocupaţională, Securitatea Informaţiilor; Imprimarea siglei instituţiei pe card; Reţeaua de unităţi turistice: adaptată solicitărilor titularilor voucherelor de vacanţă şi la cerere, conform utilizării specifice a acestora; Oferte de turism personalizate, cu preţuri speciale la vacanţe româneşti, incluse în Catalogul „Vacanţe Româneşti”; Program de fidelizare „Ai recomandat, ai câştigat!”, beneficiarii pot câştiga între 50 şi 330 lei, dacă recomandă o companie ce devine client de tichete de masă.”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_26.jpgLa Davideşti şi Stâlpeni, alţi primari preocupaţi de relaxarea subordonaţilor  

La Davideşti, s-a tratat cu acelaşi furnizor pentru livrarea cardurilor de vacanţă, destinate angajaţilor Primăriei. Contractul atribuit direct firmei din Bucureşti beneficiază de aceeaşi prezentare în rezumat, cu deosebirea de cel de la Bughea de Jos constând în data încheierii. Subalternii viceprimăriţei cu atribuţii de primar au aşteptat apropierea de a doua etapă de relaxare a măsurilor, pentru a demara procedura de contractate a furnizorului de tichete de vacanţă, pe suport electronic. S-a întâmplat pe 11 iunie, din nou nefiind specificată valoarea totală a tranzacţiei decât preţul per tichet, 0,01 lei. 

Al patrulea primar din Muscel care are grijă de refacerea colectivului Primăriei, după un an istovitor, este Gabi Şerbănoiu, de la Stâlpeni. Edenred România SRL, din Bucureşti, este furnizorul de servicii de emitere şi livrare a voucherelor de vacanţă, ales pe 3 iunie, când s-a finalizat contractul cu încredinţare directă. „Preţul beneficiază de discount 100%. Voucherele de vacanţă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic, reglementate exclusiv de prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. Cea mai mare reţea de unităţi afiliate, cu acoperire naţională, certificată, în continuă dezvoltare, lista acestora putând fi vizualizată pe site-ul www.edenred.ro. Achizitorul beneficiază gratuit de un program electronic de gestiune a comenzilor. Achizitorul beneficiază suplimentar de: 8Posibilitatea personalizării imaginii de pe card; 8Geo-localizarea partenerilor afiliaţi; 8Consultanţă gratuită în cadrul discuţiilor online TaxHouse; 8Carduri de reduceri la servicii hoteliere din România; 8Acces la informaţii şi noutăţi legislative prin newsletter-ul lunar Edenred; 8Flexibilitate şi uşurinţă în comandă şi distribuţie; 8Consultanţă specializată prin intermediul unui reprezentant de vânzări; 8Livrare în 5 zile lucrătoare de la transmiterea dovezii de plată de către beneficiar.” „E.M.” 

 

The most visited gambling websites in The UK