Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Amendă şi închisoare cu suspendare pentru doi hoţi de lemne

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 729

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_29.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_30.jpgDupă ce au fost prinși tăind fără drept arbori din fondul forestier național, doi musceleni au fost condamnați. După ce și-au recunoscut vina, unul a primit amendă penală, iar celălalt, închisoare cu suspendarea executării, fiind aceeași parte vătămată în cazul amândurora, Baza Experimentală Mihăești.

Judecătoria Câmpulung s-a pronunțat luni, 15 iunie, în dosarul în care a fost judecat Ionuț Antonio Vișoiu. Cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, tânărul a primit pedeapsa amenzii, mai precis 200 de zile amendă. I-a fost calculată fiecare zi cu 12 lei, având de achitat în total 2.400 lei. Acestuia i-a fost pus în vedere că, dacă nu virează amenda, în tot sau în parte, i se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Musceleanul are de suportat și contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, de 250 lei.

Celălalt bărbat, prins tăind arbori din fondul forestier național, a fost Sebastian Dumitrache. În cazul lui, Judecătoria Câmpulung a decis, marți, 16 iunie, să fie condamnat la un an, o lună și 20 de zile, dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata a doi ani. Pedeapsa lui a provenit din contopirea altor trei, două de câte un an, din prezenta cauză, și a treia, de cinci luni, pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, parte vătămată fiind Primăria comunei Schitu Golești (emisă în martie, anul trecut). Magistratul de caz a dispus ca pedeapsa să fie executată sub supraveghere, fiind stabilit un termen de doi ani, timp în care trebuie să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probațiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței.

O altă obligație pe timpul supravegherii, pentru Sebastian Dumitrache, este să presteze 100 de zile, muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Schitu Golești. Instanța a constatat că bărbatul are îndeplinite 60 de zile, din cele 100, urmând să execute efectiv 40 de zile de muncă în folosul comunității, dispunând, în același timp, confiscarea motoferăstrăului mecanic, marca Micul Pădurar, modelul 5200, depus în Camera de Corpuri Delicte a Poliției Municipiului Câmpulung, folosit de inculpat la comiterea faptei.

Pentru ambele dosare amintite, instanța a lăsat nesoluționată acțiunea civilă, formulată de persoana vătămată, Baza Experimentală Mihăești, constituită parte civilă pe timpul urmăririi penale. Amândouă deciziile pot fi atacate cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK