Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rudele decedaților s-au încăierat iar cu cele ale ucigaşilor de la Valea Bădenilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 660

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2492_32.jpgDupă tripla crimă din aprilie 2016, de la Valea Bădenilor, comunitatea de romi din Stoenești nu reușește să treacă peste nenorocirea provocată de una dintre familii. Pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute dintre familiile Durleci și Tinca, zona e permanent supravegheată de jandarmi și polițiști. 

Pentru că nu se simt în siguranță, Durlecii au cerut, de la comiterea crimelor încoace, ajutorul instanței, care le-a impus celor din neamul ucișilor să-i lase în pace pe cei care sunt neamurile ucigașilor. Ultimul ordin de protecție emis de Judecătoria Câmpulung, care să le țină la distanță pe cele două familii, a fost emis joi, pe 11 iunie, și vine la o jumătate de an de la precedentul, din 15 ianuarie, fiind, practic, o prelungire a lui. 

Dosarul are 10 reclamanți și 11 pârâți, iar, de această dată, magistratul a fost de acord doar cu cererea Mariei Durleci și a dispus ca Samson Filip Tinca să păstreze față de locuința acesteia din satul Valea Bădenilor, comuna Stoenești, o distanță minimă de 30 de metri, pentru o perioadă de trei luni. Bărbatul nu are voie să o contacteze în niciun fel, inclusiv telefonic sau prin corespondență. Lui Tinca i-a fost atrasă atenția că, dacă încalcă ordinul de protecție constituie infracțiune, care se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an, fiind obligat să se prezinte săptămânal, în ziua de vineri, conform unui program stabilit, la Postul de Poliție Stoenești, care supraveghează modalitatea de respectare a ordinului de protecție. 

Pentru ceilalți așa ziși agresori, Narcisa Tinca, Voichița Durleci, Grațiela Durleci, Elena Durleci, Maria Cătălina Durleci, Marius Durleci, Puiu Durleci, Mugurel Durleci, Ciprian Durleci și Petreina Durleci, Judecătoria Câmpulung a respins emiterea ordinului de protecție solicitat de ceilalți reclamanți, Cătălin Mărunțelu, Marcela Durleci, Frăguța Cătălina Durleci, Puiu Durleci, Cornel Durleci, Mirela Durleci, Gavrilă Durleci, Angela Budrea și Dan Durleci.

Hotărârea a ajuns de îndată la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și Poliția Municipiului Câmpulung, la Secția de Poliție Rurală Nr. 13 Rucăr și Postul de Poliție Stoenești.

Neînțelegerile dintre cele două familii de romi de la Valea Bădenilor s-au amplificat după evenimentul din aprilie 2016, când Laurenția Durleci, de 17 ani, Filip Tinca, tatăl ei, de 37 de ani, și Paul Durleci, de 57 de ani, bunicul fetei, au fost măcelăriți de trei membri din familia Durleci, Pavel Laurențiu, Doru Vasile și Dorel Durleci, care, culmea, erau și rude. Inițial, Doru Vasile Durleci și Dorel Durleci au fost achitați de Tribunalul Argeș, singurul răspunzător pentru crime fiind găsit tânărul Pavel Laurențiu, condamnat la detenție pe viață și care, la finele lui 2017, s-ar fi sinucis în Penitenciarul de la Mioveni. Decizia de achitare a Tribunalului a fost atacată de Parchet și părțile vătămate, Curtea de Apel Pitești pronunțând decizia de condamnare pe 1 noiembrie 2018. Doru Vasile Durleci, fiul cel mare, a fost condamnat la 20 de ani și opt luni de închisoare, pentru omor calificat și violare de domiciliu, iar tatăl, Dorel, la 15 ani și opt luni, pentru aceleași infracțiuni. Instanța i-a obligat pe cei doi bărbați să plătească urmașilor celor decedați daune moral și materiale, în sumă totală de 348.000 euro. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK