Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Nordul Vişoiului va avea canalizare. Cifrele investiţiei au fost aprobate.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_4.jpgUnul dintre punctele de interes ale dezbaterii aleşilor municipali, din 28 mai - de interes pentru cetăţenii care nu şi-au pierdut răbdarea -, îl constituie extinderea reţelei de canalizare în Nordul cartierului Vişoi. Săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate al investiţiei programate să se desfăşoare pe o lungime de 3.815 metri liniari, pe străzile Calea Pietroasă (1.232 metri liniari), Ştefan cel Mare (594 metri liniari), Mircea cel Bătrân (993 metri liniari), C.A. Rosetti (581 metri liniari) şi Bogdan Petriceicu Haşdeu (415 metri liniari). Odată cu studiul, aleşii au votat şi indicatorii tehnico-economici ai lucrării, care arată astfel: 3.391.641 lei, valoarea totală a proiectului, din care construcţii + montaj, 2.791.992 lei. Lucrarea planificată să se desfăşoare pe o durată de 12 luni rezolvă o lungime a reţelei, după cum am arătat mai înainte, de 3.815 metri, pe care se vor executa 137 de cămine de vizitare. 

Concomitent cu aceste planuri, primarul a anunţat următorul program vizând extinderea reţelei în cartiere ale Câmpulungului lipsite de această utilitate. „După zona de Nord-Est a oraşului, urmează să vă prezentăm, căci am găsit o posibilitate de a finanţa, pe P.N.D.L. 3, şi celelalte extinderi: Valea Româneştilor, Sudul Câmpulungului, Măgurii, Poligonului. Deocamdată, acest studiu putem să-l aprobăm şi am şi depus cerere de finanţare la Ministerul Lucrărilor Publice. Din 2021, România, în mod special oraşele, dacă n-au reţea de canalizare pentru întreaga populaţie, vor intra în procedura de infringement şi vor fi sancţionate pe această temă.”, este anunţul electoral al candidatului aflat la conducerea municipiului.

Chestionat de opoziţie pe tema existenţei Programului Naţional de Dezvoltare Locală 3, Liviu Ţâroiu a mărturisit că a fost inspirat de o idee a Guvernului, care a pronunţat P.N.D.L. 3. „Noi vrem să fim pregătiţi să depunem acest proiect.”, a adăugat primarul pe care nu-l descurajează că, în prezent, programul nu există. Va exista, este „mai mult ca sigur” Ţâroiu, care susţine că are cererea depusă la minister, pentru o sursă de finanţare, indiferent cum se va numi. M.B.

Evenimentul Muscelean