Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

16 confirmaţi cu COVID-19, internaţi la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1232

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_8.jpgAnalizând situaţia epidemiologică, transmisă zilnic de Direcţia de Sănătate Publică Argeş, se constată că numărul argeşenilor infectaţi cu SARS-CoV-2 a crescut cu acelaşi număr în ultimele trei zile. De vineri, 22 mai, şi până duminică, 24 mai, câte trei persoane pe zi au fost diagnosticate pozitiv, iar luni, 25 mai, încă una. 

Dacă cinci zile, de luni, 18 mai, şi până joi, 21 mai, numărul decedaţilor în Argeş din cauza infectării cu noul coronavirus a rămas neschimbat, 20, sâmbătă, 23 mai, au încetat din viaţă doi bărbaţi, numărul total ajungând la 22.

De la sfârşitul săptămânii trecute şi până ieri, a scăzut numărul persoanelor care se aflau în carantină instituţionalizată, dar şi al celor internaţi în spital, crescând în acelaşi timp numărul argeşenilor care s-au vindecat de COVID-19.

Vineri, 22 mai, DSP Argeş a informat că 156 de persoane erau în carantină instituţionalizată; 143 erau internate în spital, 101 erau declarate vindecate. Numărul persoanelor decedate era de 20, la fel ca în ziua precedentă, iar cel al diagnosticaţilor pozitiv ajunsese la 229.

Sâmbătă, 23 mai, în centrele de carantină mai erau 95 de argeşeni, iar 131 erau trataţi în spitale. A fost anunţat că s-au vindecat 113 persoane, iar la 232 ajunsese numărul celor infectate cu SARS-Co-V-2. În această zi a fost declarat şi decesul altor doi argeşeni, numărul decedaţilor în judeţ ajungând la 22. A fost vorba despre doi bărbaţi, unul de 51 de ani, confirmat pozitiv pe 12 mai, care a încetat din viaţă având comorbidităţi sechele infarct miocardic, fibrilaţie atrială şi insuficienţă renală cronică. Celălalt, de 67 de ani,  a fost confirmat cu noul coronavirus cu o zi înainte de moarte, pe 22 mai, având boală asociată HTA (hipertensiune arterială).

Duminică, 24 mai, Instituţia Prefectului Argeş anunţa că situaţia epidemiologică în judeţ, conform datelor DSP, era următoarea: persoane aflate în carantină instituţionalizată erau 67; 138 erau internate în spital; 113 erau vindecate; 235 primiseră confirmarea infectării; iar 22 de persoane erau consemnate decedate.

Luni, numărul infectaţilor în Argeş era de 236, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Sănătate, la ora 13.00. În carantină instituţionalizată mai erau 43 de argeşeni, 131 erau internaţi în spital, 113 au fost declaraţi vindecaţi, iar numărul deceselor a rămas neschimbat, de 22 de persoane.

La începutul acestei săptămâni, în Spitalul Municipal Câmpulung erau internaţi 25 de pacienţi. Dintre aceştia, 9 argeşeni erau suspecţi, iar 16 confirmaţi cu SARS-CoV-2.

La Rucăr, primarul Ionel Dulamă a făcut cunoscut faptul că, luni, 25 mai, era aceeaşi localnică confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2, care este tot internată în spital, iar 17 persoane se aflau în izolare la domiciliu, fără a prezenta simptome asociate virusului. Edilul a făcut menţiunea că, faţă de situaţia anterioară, publicată pe 21 mai, trei persoane au ieşit din carantină instituţionalizată, iar alte două, din izolarea la domiciliu, toate fără a prezenta semne asociate virusului SARS-Cov-2.

Şi edilul de la Godeni, Ion Pădureanu, a ţinut să transmită un mesaj pe Facebook, sâmbătă, 23 mai: „Astăzi este o zi frumoasă. Toţi cei care au fost contaminaţi cu virusul COVID-19 se găsesc în sânul familiei. Mulţumesc călduros cetăţenilor comunei Godeni pentru înţelegerea şi modul de respectare a măsurilor impuse în vederea prevenirii de noi contaminări. Să ne ajute Dumnezeu să fie bine şi de acum înainte.” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK