Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Clopotele PNL din parcuri au concurenţă “beton” pe trotuare, din partea clopotelor PSD

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1777

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_30.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_31.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_32.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_34.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_33.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_35.jpgSchimbarea ivită în peisajul centrului istoric, în care şi-au făcut loc nişte „bolovani” fabricaţi de serviciul Primăriei, nu este privită cu ochi buni de plătitorul de taxe şi impozite, care susţine experimentele urbaniştilor statului. De când s-a îmbogăţit grila de personal a Primăriei cu un arhitect şef, nădăjduiam într-o estetică sporită în aspectul orăşelului care îşi pierde farmecul din ce în ce mai mult. Şi aşa „zona zero” a fost alterată sever prin ratata amenajare din jurul Primăriei, prin pavarea Pieţei „Vasile Milea” cu o „gresie” inferioară, cum numesc câmpulungenii piatra compozită, producţie China, preferată celei naturale, cum i-ar fi stat bine unui sit istoric, lăudat la nivel naţional, pentru starea de conservare, considerată fără egal în Ţara Românească. Iar ai noştri, de bucurie că avem cel mai bine păstrat centru istoric, au dat cu secreţiile “în fasole”, montând ce-a fost mai ieftin şi ordinar. Astfel, a fost alterată reputaţia, dar, mai ales, cochetăria - atât cât a rămas după impunerea gusturilor îndoielnice ale statului şi privatului - celei mai reprezentative zone a oraşului. Mai nou, bruscate vizual cu alte hidoşenii.

De curând, muncitorii ADP-ului, reţinuţi la „bază”, pe durata stării de urgenţă - n-am înţeles de ce, căci puteau asfalta străzi, repara trotuare şi amenaja parcări până le venea rău, căci nu-i deranjau cetăţenii opriţi de ordonanţe să iasă din case -, şi-au făcut de lucru. Intenţiile bune, rezultatul cam nasol. Departe de a ne da mari critici ai realizărilor ADP-iste în folosul comunităţii nerecunoscătoare, dar te lasă mut de uimire designul celor mai proaspete opritoare ale parcării pe trotuare confecţionate de lucrătorii Primăriei! Pe trotuarul cuprins între Big&Small şi intersecţia străzilor Negru Vodă şi Poenaru Bordea (strada cu Policlinica) s-au montat 27 de blocatoare de parcare, producţie proprie, pe care executantul le-a expus la marginea spaţiului pietonal, pentru a împiedica accesul auto.   

Acum, nu e nimeni nebun ca să conteste decizia de a proteja un trotuar proaspăt reparat, pe care nişte nesimţitori cu permis îl încălecau din obişnuinţă, fără să le pese că se deteriora un bun plătit şi din banii lor. Nu că ar merita grija pentru investiţia departe de a satisface, derulată de firmele familiei Răuţoiu, dar să fim convinşi cu toţii că alta, mai bună sau mai rea, nu mai „pupăm” curând. Cel dintâi îngrijorat al urbei a acceptat ideea înlocuirii ţăruşilor cu care v-aţi obişnuit în peisajul central, pe trotuarul Fraţii Goleşti sau pe cel ce mărgineşte Policlinica, cu nişte blocatoare în formă de clopot, a căror compoziţie include ciment şi pietriş. Foarte greu un „cataroi”, care nu se poate urni din loc în lipsa unui utilaj, oricât de înfoiaţi ar fi muşchii pe cetăţean, ca să nu fie răsturnat de vreun tupeist cu ochii pe trotuar ca loc de parcare! 

Cam agresive vizual „guguloaiele” bădărane, într-o nuanţă de bej aflat într-un puternic contrast cu griul pietonalului. Şi multe, pe deasupra, pe o distanţă de nici două sute de metri. Ce-i drept, nici stâlpii antiparcare nu sunt mai frumoşi, mai ales dacă se optează pentru combinaţii contrastante de roşu-negru sau galben/portocaliu-negru, dar clopotele ADP-iste, masive, sunt de-o violenţă  vizuală cu care parcă nu se pot compara nici „suratele” de pe stâlpii de iluminat, montate în timpul administraţiei PNL, în cadrul proiectului regenerării urbane “înecat” la mal (malul de start, nu de finish).  

Poate, în timp, ne vom obişnui cu mărimea şi densitatea, care şochează momentan, deşi nu era rău ca, în locul exploziei de originalitate care ne-a pălit vederea, să ne fi inspirat de la alţii care au preferat discreţia în locul acestor volume stridente. O veste menită să menţină freza contribuabilului „măciucă”, după ce-a văzut la Câmpulung ce n-a văzut Parisul, este că „cloşurile” înşirate pe trotuar ca farfuriile pe bandă, la „Chefi la cuţite”, se vor înmulţi. Asta pentru că ADP-ul nostru a produs în “hibernare” încă pe atâtea! Avem, dară, clopote şi pe sus, graţie gusturilor PNL, avem clopote şi pe jos, pe fondul aceloraşi preferinţe pentru bizar ale PSD.        

Pentru a vă ajuta să vă hotărâţi dacă vă plac sau ba opritoarele butucănoase, prezentăm alături de noua investiţie a Primăriei ce aveam în oraş până acum în materie de securitate a trotuarelor. M.B.

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK