Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Încă 21 de argeşeni au fost confirmaţi cu COVID-19

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2484_1.jpgLa finalul săptămânii trecute, s-a ridicat starea de urgenţă şi s-a instituit cea de alertă. Astfel, de vineri, 15 mai, toate persoanele care sosesc din străinătate vor intra în izolare la domiciliu 14 zile, iar cei care refuză vor fi duşi în carantină instituţionalizată. „Se instituie, începând cu data de 15 mai 2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării / izolării la locuinţă împreună cu familia / aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi. Persoanele care nu respectă măsurile de izolare / carantină la domiciliu vor fi introduse în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile şi puşi să suporte contravaloarea cazării şi hrănirii pe această perioadă. Persoanele aflate în carantină instituţionalizată la această dată, rămân în carantină în spaţiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile.”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

De vineri, până luni, situaţia în Argeş a celor infectaţi cu coronavirus a evoluat constant. Dacă vineri, 15 mai, erau 193 de persoane confirmate pozitiv, luni, numărul lor a ajuns la 214, adică, în patru zile, 21 de argeşeni au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2.

Vineri, 15 mai, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a comunicat că, la nivelul judeţului, erau 201 persoane în carantină instituţionalizată; 130 de argeşeni erau internaţi în spital; 81 se vindecaseră; 193 erau diagnosticate pozitiv; iar 19 persoane au decedat. Ultimul deces, al 19-lea în Argeş şi cu numărul 1.066 în România, a fost un bărbat de 79 de ani, care, pe 29 aprilie, a fost confirmat pozitiv, iar pe 14 mai, a încetat din viaţă. Argeşeanul avea comorbidităţi: ischemie acută membru inferior drept, diabet zaharat tip II, HTA (hipertensiune arterială), CIC decompensată, fibroză pulmonară, insuficienţă renală acută.

Sâmbătă, 16 mai, numărul decedaţilor din cauza noului coronavirus a rămas neschimbat, 19, dar a crescut numărul carantinaţilor la 235, cel al vindecaţilor la 83, numărul celor internaţi era de 154, iar cel al infectaţilor de 199.

Duminică, 17 mai, numărul celor confirmaţi pozitiv a crescut cu 11, ajungând la 210, iar cel al deceselor, din fericire, a rămas nemodificat, 19. Au fost anunţaţi 154 de argeşeni internaţi în spitale, 214 în carantină instituţionalizată, şi 84 declaraţi vindecaţi.

De duminică până luni, 18 mai, încă patru persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, fiind anunţaţi 214 infectaţi în Argeş. Astfel, luni, Prefectura Argeş a anunţat 208 persoane în carantină instituţionalizată, 155 de internaţi în spitale, 84 de vindecaţi, dar şi un deces în plus, cu numărul 20 în Argeş. Este vorba de o femeie de 56 de ani, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia Oncologie, pozitivată pe 1 mai 2020, transferată la Spitalul Municipal Câmpulung în aceeaşi zi, mutată apoi la Spitalul Orăşenesc Mioveni în stare gravă pe 13 mai. A decedat la Spitalul Mioveni pe 18 mai. Avea ca boli asociate cancer mamar, stadiul 4, cu metastază pulmonară, diabet zaharat tip II, obezitate, HTA (hipertensiune arterială). 

În aceeaşi zi, Instituţia Prefectului Argeş a informat că numărul testelor COVID efectuate în judeţ, de tip Real Time PCR, prin DSP Argeş şi unităţile sanitare, a ajuns la 2.848. Aproape 1.000 de teste au fost realizate de către DSP Argeş. Dintre unităţile sanitare, cele mai multe teste s-au realizat pentru personalul medical şi pacienţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti (602). Spitalul Orăşenesc Mioveni, cu ajutorul laboratorului propriu de testare, a realizat 404 de teste Real Time PCR. Au mai fost efectuate teste la Spitalul Municipal Câmpulung (364), Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iaşului (119) şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung (58). Acestea au fost procesate la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

În judeţ, capacitatea de testare este în creştere, săptămâna trecută sosind aparatul pentru detecţia COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. În cel mai scurt timp, laboratorul de testare RT-PCR al unităţii sanitare va fi funcţional. Acesta are capacitatea de a procesa 100 de teste pe zi.

Evenimentul Muscelean