Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Vor fi demolate patru clădiri care alcătuiau orfelinatul din Grui

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2484_27.jpgAutorizaţia de construire este actul care oferă cetăţenilor dreptul de a construi, precum şi de a consolida sau repara o construcţie deja existentă. Acest act este eliberat de Primărie în baza unui dosar ce cuprinde o serie de avize şi acorduri şi are o valabilitate de 12 sau 24 de luni. 

Autorizaţia de construire se eliberează pentru mai multe tipuri de construcţii: lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel, precum şi a instalaţiilor aferente acestora, împrejmuiri şi mobilier urban, amenajări de spaţii verzi, parcuri, pieţe şi alte lucrări de amenajare a spaţiilor publice, lucrări de foraje şi excavări în vederea efectuării studiilor geotehnice, prospecţiunilor geologice, exploatărilor de cariere, balastiere, sonde de gaz şi petrol, precum şi alte exploatări de suprafaţă sau subterane, amenajări şi construcţii cu caracter provizoriu. 

În primele trei luni ale anului, Primăria Câmpulung a eliberat opt astfel de acte, cu durata de execuţie impusă de 12 luni şi 36 de luni. În ianuarie, au fost semnate trei, la fel şi în martie, iar diferenţa de două, în luna februarie.

În ianuarie 2020, două autorizaţii de construire au ajuns la Paula Moise, ambele emise pe 7 ianuarie. Prin prima i se acordă dreptul să construiască o hală de producţie şi birouri, iar prin a doua, să realizeze împrejmuirea, la proprietatea din strada Mărăşti, nr. 4G. La finele lunii, pe 29 ianuarie, a fost gata actul pentru Municipiul Câmpulung, reprezentat de primarul Liviu Ioan Ţâroiu, pentru investiţia de continuare a lucrărilor începute în baza autorizaţiei de construire nr. 123 din 20 noiembrie 2017 - „Reabilitare pod Şoseaua Naţională, pod rutier existent, situat pe DN 73, km 45+0,30”.

Cele două acte din februarie au fost înmânate, în datele de 24 şi 28, Mariei Ruxandra şi lui Cristian Filipoiu, care demolează anexele C2 şi C3 din Bulevardul Ion Mihalache, nr. 4; şi firmei Veraplast Materials SRL, care desfiinţează corpul C1 al imobilului din strada Valea Bărbuşii, nr. 1A.

Pe 3 martie, a putut ridica autorizaţia de construire societatea Econuts Procesing, reprezentată de Cristina Simona Boştinaru, care, în punctul „Creţişoara”, din strada Calea Pietroasă, înfiinţează o plantaţie intensivă de nuc, plus împrejmuirea exploataţiei agricole. Acesta a fost singurul act care are termenul de execuţie cel mai mare, de 36 de luni. În 9 martie, a fost eliberată autorizaţia solicitată de Consiliul Judeţean Argeş, care intenţionează să demoleze corpurile de clădire C5, C6, C7 şi C8, din strada Revoluţiei, nr. 14. Ultimul act din lună a fost pentru firma Orange SRL, reprezentată de Bogdan Costache, pentru construire reţea de telecomunicaţii electronice în municipiul Câmpulung, interconectare J-ORO 01 cu J-ORO 02, la limita cu comuna Bughea de Sus. “E.M.”   

 

Evenimentul Muscelean