Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Femeia din Bughea de Jos, confirmată cu coronavirus, decesul numărul 160 în România

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 5131

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2474_53.jpgSituaţia din Câmpulung şi Muscel devine îngrijorătoare după ce, la finele săptămânii trecute numărul persoanelor din Argeş confirmate cu COVID-19 aproape că s-a dublat, iar majoritatea cazurilor sunt din Muscel. Până duminică seara, al zecelea localnic din Godeni a primit confirmarea infectării, mai fiind cazuri şi din Bughea de Jos. Tot la finele săptămânii trecute, un jandarm de la Detaşamentul Câmpulung a fost confirmat pozitiv, iar zilele acestea, alţi doi colegi, un al jandarm şi un poliţist, care au intrat în contact cu el, au ajuns cu ambulanţa la Piteşti cu simptome ale infecţiei cu coronavirus. Între timp, astăzi, o bătrână din Bughea de Jos, internată la Spitalul Municipal cu numeroase afecţiuni a decedat, şi ea una dintre persoanele confirmate cu COVID-19 în ultimele zile ale săptămânii trecute. Din cauza faptul că a crescut numărul de cazuri de persoane infectate, într-o perioadă scurtă de timp, prefectul Emanuel Soare a transmis Primăriilor de la Câmpulung şi Godeni să întrunească Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi să propună măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus, urmând ca aceste măsuri să fie analizate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În plus, au fost suplimentare patrule în zonele amintite, care să verifice dacă cetăţenii respectă prevederile ordonanţelor militare, dacă persoanele aflate în izolare la domiciliu se supun regulilor.

Înaintea de închiderea ediţie, prefectul Emanuel Soare ne-a spus că localităţile din zona Câmpulung nu vor fi închise, dar măsurile care vor fi impuse sunt similare celor în care ar fi închise. Adică, la toate intrările şi ieşirile din localităţi vor fi filtre permanente ale Poliţie, Jandarmeriei, eventual ale Poliţiei Locale, şi vor intra sau ieşi doar persoanele cu documente în regulă, cu respectarea excepţiilor de călătorie în timpul zilei.

#Decesul 160 din România, o bătrână din Bughea de Jos

„Deces 160: femeie, 89 ani, judeţul Argeş. Pacientă internată în Spitalul Municipal Câmpulung - Boli Infecţioase în 3 aprilie 2020. Confirmată cu COVID-19 în 4 aprilie 2020. Decedată în 6 aprilie 2020. Comorbidităţi: infarct miocardic în antecedente, insuficienţă cardiacă, bloc de ramură stânga, HTA, BPOC.”, sună sec comunicatul autorităţilor cu privire la moartea primul argeşean infectat cu coronavirus.

Aşa cum scrie în informare, femeia a ajuns la spital vineri, având multiple alte afecţiuni, iar a doua zi a fost şi confirmat faptul că este infectată cu coronavirus, ca două zile mai târziu să înceteze din viaţă.

La sfârşitul săptămânii a ajuns la Spitalul Municipal şi alt bărbat din Bughea de Jos, confirmat şi el.

„La nivelul comunei Bughea de Jos, în acest moment (luni, 6 aprilie) avem 21 de persoane care sunt în autoizolare, urmare a situaţiei pe care am întâlnit-o vineri, sâmbătă zilele acestea. Până vineri, chiar sâmbătă ajunsesem să avem zero persoane aflate în autoizolare şi o persoană care era în carantină, luată acum două săptămâni de către mascaţi şi dus în carantină, deoarece nu a respectat restricţiile prevăzute de autoizolare. Datorită fenomenului care a avut loc vineri, când o bătrână în vârstă aproape de 90 de ani, în octombrie împlinea vârsta de 90 de ani, după mai multe internări a fost ridicată de Salvare, dusă la Spitalul Municipal Câmpulung. La început nu s-a confirmat pozitivă, iar sâmbătă după amiază, împreună cu organul local de poliţie am aflat că au ieşit pozitiv analizele. Din acest moment, ar trebui să luam mai multe măsuri în sensul de a lua legătura cu toate familiile din comună având în vedere că această bătrână care a şi decedat astăzi de dimineaţă (nr. 6 aprilie) la Spitalul Câmpulung are 7 fraţi. Toţi fraţii la rândul lor sunt căsătoriţi, au copii, a trebuit să îi luăm în evidenţă, să discutăm cu fiecare din ei, să stabilim măsurile şi modul cum să-i aprovizionăm, o parte din ei au ridicat problema că au şi căţel şi pisică de companie, să le asigurăm şi acestora necesarul de hrană. Am stabilit măsuri la nivelul comunei în aşa fel încât la ora aceasta încercăm să ne achităm de obligaţiile ce ne revin, iar ei să se achite de obligaţiile acestea, de restricţie şi izolare la domiciliu. În rest, sperăm ca în perioada următoare să nu mai avem astfel de evenimente şi să trecem cu bine şi peste acest moment trist şi neplăcut. Nu a mai fost nimeni testat până la această dată pentru că nu a fost nevoie, deocamdată nu a mai fost alte cazuri în care să fie luaţi şi internaţi la Spitalul Municipal Câmpulung.”, a declarat primarul de la Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu. E.M.

 

The most visited gambling websites in The UK