Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Chiar dacă sancţiunile sunt drastice, câmpulungenii ignoră măsurile impuse de autorităţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2673

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_21.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_18.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_19.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_20.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_23.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_26.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_27.jpgGuvernul a emis a treia ordonanţă militară, potrivit căreia au intrat în vigoare noi restricţii. Persoanele de peste 65 de ani au voie să iasă din casă decât într-un anumit interval orar. Deplasările în afara locuinţei pot fi făcute doar în scop profesional sau în situaţii de urgenţă şi numai în baza unor declaraţii. În plus, comercianţii din pieţe trebuie să poarte mănuşi şi măşti. Armata va acorda sprijin cadrelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Câmpulungenii, la plimbare ca într-o zi de duminică

Românii au voie pe stradă doar cu învoire scrisă. De miercuri, în conformitate cu noua ordonanţă militară, deplasările în timpul zilei sunt interzise. Poliţiştii şi jandarmii vor fi pe străzi pentru a controla documentele ce justifică ieşirile din casă. Cine nu se supune noilor reguli suportă consecinţele. Nu toată lumea a înţeles ce înseamnă „absolut necesar”. Dacă la Piteşti şi în alte localităţi din ţară au ieşit în stradă inclusiv reprezentanţi ai Armatei, la Câmpulung, pentru verificări, au fost zăriţi numai reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Poliţiei. Din păcate, câmpulungenii nu au înţeles că nu mai pot ieşi din case pentru a se plimba sau doar ca să meargă până la magazin ca să-şi cumpere o haină. Zona centrală era miercuri, după ora 12.00, când a intrat în vigoare Ordonanţa Militară nr. 3, plină de autoturisme, iar, pe trotuare, oamenii se plimbau ca într-o zi obişnuită de duminică. Oamenii legii au aplicat sancţiuni atât conducătorilor auto care nu aveau asupra lor documentele necesare, cât şi pietonilor care nu au putut justifica prezenţa pe stradă. În continuare, străzile din Câmpulung arată ca într-o zi normală, maşinile circulă cu aproape aceeaşi frecvenţă, parcările din faţa magazinelor sunt pline, iar pe trotuare şi la cozi la bănci sau farmacii oamenii sunt la fel de activi. Nerespectarea carantinei, dar şi ascunderea faptului că au intrat în contact direct cu persoane bolnave este unul din motivele pentru care această boală s-a răspândit şi pe teritoriul ţării noastre. 

„Inconştienţa (unor oameni) ne va costa foarte mult în curând!”

Cei care stau în casă îşi varsă oful pe reţelele de socializare împotriva inconştienţilor care ignoră măsurile impuse de autorităţi.

-Alina Iancu: „Indiferenţa, nepăsarea, iresponsabilitatea sunt la ele acasă. Autorităţile locale unde sunt? S-au izolat?”

-Gabriel Creţu: „Nu pot face faţă. La Cetăţeni, s-au dus cu Jandarmeria şi nu au putut rezolva nimic. Din toţi care au venit numai unul a recunoscut.”

-Andrei Leca: „Ce nenorociţi de oameni! Puşcărie şi amenzi drastice merită aceştia! Am ajuns să stăm noi în case din cauza lor.”

-Juliana Irina: „În Spania, s-a declarat carantina de 15 zile. Eu stau în casă de opt zile. Aici, nimeni nu iese nejustificat pe stradă, fără reţetă la farmacie, fără bilet de vizită de la medicul de familie. Poliţia şi Jandarmeria sunt la tot pasul, ne păzesc şi ne sfătuiesc să rezistăm şi să nu mai ieşim din casă fără motiv sau fără acte. Dacă te prind, te amendează, nu este de joacă cu acest virus, oameni buni!”

-Elena Staicu: „Şi prin Bughea de Sus sunt veniţi şi mulţi au rude angajate la cablaje. Dacă nu se ia nici o măsură, toţi vom fi expuşi.”

-Oana Iarca: „Daţi nume, doamnă, dacă cunoaşteţi persoane care au venit din străinătate. Mulţumim!”

-Bogdan Mihaela: „E bine că nu se iau masuri la cablaje, nu se iau măsuri nici în exterior. E mult la cablaje să fie unul suspect, că ne-a luat naiba pe toţi. Le mulţumim celor ce vin din alte ţări şi nu stau izolaţi, că o să stăm noi în locul lor.”

-Puiu Constantin: „Zona va deveni curând turistică cu potenţial ridicat pentru investiţii. La toamnă, parcele de teren şi case din această zonă vor fi foarte ieftine şi vor fi propice investiţiilor pentru turism!”

-David Chiosescu: „Inconştienţa (unor oameni) ne va costa foarte mult în curând! Cel mai indicat este să STAŢI ÎN CASĂ!”

-Gabriela Şarg: „Legea trebuie aplicată la sânge.”

-Monica Bîcanu: „Legea este pentru toată lumea, inclusiv pentru rromi.”

-Dary Rux: „Doamne! Sper că toată lumea să înţeleagă că este necesar să stăm în casă şi ziua pe cât posibil... Sunt 2.500 de paturi în spitale de boli infecţioase libere în acest moment, în toată ţara, cazurile cresc zilnic semnificativ. Ce se va întâmpla dacă se ajunge la un număr foarte mare de infectaţi? Vom muri pe capete. Spania deja deconectează de la aparate oamenii trecuţi de 65 de ani pentru a face loc celor mai tineri.”

-Chiroianu Demis: „Ar fi bine, după ce se termina cu acest virus, să rămână ca pe timpuri, poliţist şi doi jandarmi, care să-şi facă serviciul pe străzi, nu în maşini, iar atunci vor fi mai puţine delicte prin oraş, iar proxeneţii, pe care poliţiştii îi ştiu, să fie mult mai bine supravegheaţi şi trimişi unde le e locul, asta dacă mai există Poliţie.”

-Constantin Bomboş: „Sugerez, chiar rog autorităţile, să trimită patrulele prin cartier (mă refer la Vişoi), unde fiecare se plimbă pe unde vrea, şi să ţineţi cont, aici au venit, şi vor mai veni, cei mai mulţi concetăţeni din afară!”

-Luchian Marin: „Nu spun că nu e ok ca lumea să stea acasă, e chiar indicat şi ar fi minunat, dar ordonanţa asta „militară” este apă de ploaie.”

-Vasilescu Dragoş: „De ce nu se opreşte producţia la Lear dacă se lucrează în această perioadă, ar fi corect să-i oprească.”

-Bogdan Mihaela: „Degeaba stăm în casă şi la serviciu stăm grămadă, unii peste alţi!”

-Constantin Cristian Suica: „Autorităţile ar trebui să înţeleagă că pericolul cel mai mare este la Lear şi Nobel, croitorii şi alte locuri de muncă, unde se lucrează la grămadă, foarte mulţi muncitori, este de ajuns să fie bolnav un singur muncitor, că dă la toată lumea, ar trebui închise toate o perioadă, au spus că nu ai voie să stai în grupuri mai mari de 3 persoane, acolo sunt 200-300 pe schimb... aici nu mai este valabil?”

-Daniela Dorcioman: „Şi în Coteşti, Godeni, sunt 3-4 persoane care au venit de afară şi umblă prin sat şi nu stau izolaţi, nimeni nu-i întreabă de ce nu respectă regulile care sunt date, unde e Poliţia, de ce nu se ocupă de aceste persoane? Ei spun că nu au nici un simptom, că sunt sănătoşi, de unde ştiu ei cum sunt… toţi trebuie să stea 14-15 zile izolaţi.”

-Diana Vişan: „Staţi în casă!”

-Alex Nik: „Nu aveţi cu cine, până nu văd românii tancul, bâta şi PM-ul pe umăr, nu sunt şanse cu vorbă bună.”

-Ramona Petculescu: „În Valea Mare Pravăţ au venit o mulţime de rromi care se plimbă liberi.”

-Claudiu Gabriel: „Să se mai plimbe lumea pe străzi, că vom fi în fruntea clasamentului! O să batem recordul. Şi tot respectul pentru cei care au revenit în ţară şi nici nu respectă regulile. Fără ei nu ştim ce înseamnă frică, panică, izolare, etc. VALORILE… Bine ar fi să le închidă graniţele, să stea în ţară la muncă, nu afară, la cerşit.”

-Rafael Mitu: „Să plătească benzina pentru ambulanţă şi maşina de Poliţie care i-au escortat.”

-Anna Maria Mazăre: „Amendă, dosar penal sau puşcărie.”

-Dumitraşcu Gabriel: „Parul… rupţi în bătaie… dacă tot nu înţeleg… ultima variantă glonţul.”

-Ionuţ Pătru: „Bâta pe ei şi lagăre le trebuie ăstora. Altfel nu te înţelegi cu ei.” 

Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK