Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Preventiv, parcurile din oraş au fost închise

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_12.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2472_13.jpgDeşi s-a decis ca România să intre total în carantină, oamenii să stea cât mai mult posibil în case, pentru prevenirea răspândiri coronavirusului, mai sunt persoane care încalcă prevederile legale şi aleg să-şi petreacă timpul pe stradă sau în parcuri. Chiar dacă au fost dezinfectate, administraţia locală a luat decizia închiderii, cu scop preventiv, a spaţiilor amenajate pentru cei mici. 

Duminică, s-a încheiat montatul gardului la locul de joacă din “Kretzulescu”, marţi a fost închis

Primarul Liviu Ţâroiu, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ne-a declarat că a luat măsura de a închide toate cele 25 de spaţii de joacă din Câmpulung, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Că spuneam de cei care nu se conformează, chiar miercuri, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare numărul 3, din 24 martie, erau părinţi care, sub pretextul că iau apă de la izvorul din Parcul “Kretzulescu”, îşi scoseseră copiii să se joace cu zăpadă. Părinţi cu copii pe stradă erau aproape de ora prânzului şi în Grui, Vişoi sau Centru. 

Unul dintre spaţiile de recreere, cel din Parcul “Kretzulescu”, abia a fost amenajat, firma care s-a ocupat de acest lucru a lucrat inclusiv duminică, 22 martie. Aproape de prânz, muncitorii montau ultimele panouri de gard, dar şi tartanul, dar, aşa cum v-am spus, părculeţul este închis pe perioada restricţiilor, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

În apropiere, ADP s-a mai apucat să amenajeze un trotuar, care este în continuarea celui care vine de la Kaufland şi ajunge la pasarela pietonală. „La trotuarul de la pasarelă aştept să vedem dacă găsesc nişte bordură mică de granit, am zis că dacă tot facem, ar fi normal să fie în concordanţă cu ce e în parc. În mod normal, nu are nicio legătură cu parcul, că ţine de strada Nicu Leonard, dar am zis că tot e în vecinătatea parcului, să vedem ce zice şi arhitectul, că decizia e la el.”, ne-a declarat directorul ADP, Bogdan Pătru.

În patru zile, oraşul, dezinfectat

Şeful APD ne-a transmis şi lista cu locaţiile unde s-au făcut dezinfecţii cu soluţii pe bază de clor. 

Pe 16 martie 2020, s-a acţionat pe strada Negru Vodă, cu plecare de la Casa Pensionarilor spre Piaţa Primăriei, zona Bulevardului (dus-întors), inclusiv trotuare şi Grădina Publică, inclusiv bănci, până la Piaţa Centrală, şi întors, la seră.

Pe 17 martie 2020, s-a plecat de pe strada Negru Vodă, de la Casa Pensionarilor spre Grui, pe strada Revoluţiei, până la „Troiţa”, şi înapoi. S-a mai acţionat pe străzile Lascăr Catargiu şi N. Popa, prin spatele Poliţiei, în jurul Primăriei, băncile de pe Bulevard, trotuarele şi carosabilul. S-a mai stropit în zona Clubului Aro, în staţia de taxi, cu coborâre pe strada Republicii, în jurul Pieţei Centrale, apoi până la Mănăstire, pe străzile Rahovei şi I.L Caragiale.

În 18 martie 2020, au fost „vizitate” străzile Maior Gâldău (zona Autogară), I.C Brătianu, Doctor Fălcoianu, cartierul Vişoi, zona Şcolii Nr. 7. Pe Bulevardul I.C. Brătianu s-a acţionat dus-întors până la podul „Gobej”, pe Bulevardul Ion Mihalache, dus-întors, până la podul de la Liceului Teoretic „Dan Barbilian”.

În zona serei, pe podul de la Liceului Teoretic „Dan Barbilian”, pe străzile Constantin Brâncoveanu, Fraţii Goleşti, până la podul de la Jandarmi, dus-întors, pe străduţele care fac legătura cu Negru Vodă, în parcarea de la Policlinică, pe străzile Poenaru Bordea, Gruiului, General Grigore Grecescu, pe străzile din zona Pieţei Grui, s-a dezinfectat pe 19 martie 2020.

Pentru că, de duminică, 22 martie, şi până miercuri, 25 martie, Muscelul a fost sub atenţionare meteorologică de vreme rea, cu ninsori şi intensificări ale vitezei vântului, drumarii de la ADP au fost nevoiţi să se mobilizeze. Chiar dacă a nins abundent, muncitorii au aruncat antiderapant doar la baza podurilor.

 „Azi noapte (n.r. duminică spre luni), am avut stat de zăpadă. Nu a fost cine ştie ce, dar a trebuit să ne pregătim, că din data de 15 martie se dau jos sărăriţele. Am chemat macarale, am chemat oamenii de acasă şi am pus lamele din nou pe două maşini, pe un tractor. Am dat puţin antiderapant pe pantele de la poduri de dimineaţă (n.r. luni), dar foarte puţin că nu a fost nevoie.”, ne-a declarat Bogdan Pătru, directorul ADP. 

Isabela FILIP

Evenimentul Muscelean