Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sute de persoane sosite din zone cu risc maxim din străinătate fentează carantina şi izolarea la domiciliu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4417

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2470_5.jpg

Acest lucru se întâmplă şi în comune, existând zvonuri cum că un bărbat din Berevoeşti ar fi murit, după ce a venit acasă din străinătate

În contextul situaţiei create de răspândirea coronavirusului în acest moment, în municipiul Câmpulung se aflau, miercuri, 17 persoane în autoizolare voluntară la domiciliu şi în monitorizare zilnică, conform situaţiei comunicate de ISU Argeş. Autorităţile locale îi îndeamnă pe cetăţenii care au cunoştinţă despre persoane sosite recent din alte ţări şi care nu se află în autoizolare să anunţe acest fapt. Până acum, nu s-a întâmplat acest lucru, iar situaţia din teren este cu totul alta. Oameni la cozi la bănci, magazine şi farmacii, la plimbare cu copiii şi, din ceea ce se comentează în mediul on-line, există indivizi inconştienţi care au venit din străinătate, din zone cu grad mare de risc de infectare cu coronavirus, care refuză carantina şi izolarea la domiciliu.

„Nici nu se ştie numărul celor veniţi în Câmpulung şi în comunele limitrofe, din păcate! Dar sunt… şi sunt mulţi!”

Absolut toţi decidenţii politici, influencerii, vedetele şi tot ce înseamnă formatori de opinie din România au lansat apeluri repetate, în aceste zile, la izolare şi la stat în casă. Realitatea din teren arată o situaţie incredibilă în România: s-au izolat cei care aveau cel mai puţin nevoie. Bătrânii pensionari nu au nicio treabă cu izolarea, ba dimpotrivă, se plimbă liberi pe străzi, se duc la piaţă, la cumpărături, expunându-se, astfel, nu numai unui risc foarte mare de contaminare, dar chiar decesului, ştiut fiind faptul că incidenţa deceselor din cauza coronavirusului este mai mare în rândul persoanelor în vârstă, care au şi alte afecţiuni, respiratorii sau de altă natură. În altă ordine de idei, sunt sute de oameni, poate mii, care provin din zone roşii şi galbene care, în loc să fie în carantină sau izolaţi la domiciliu, sunt văzuţi peste tot în locuri publice. După reacţiile unor persoane pe reţelele de socializare sunt astfel de indivizi şi în Câmpulung şi comunele arondate: Poienarii de Muscel, Bughea de Sus, Berevoeşti, etc.!

-Miki Elena: „Minciuni… oameni veniţi din Italia, Spania se plimbă liniştiţi pe stradă!”

-Daniel Ionuţ Popa: „Fraţilor, faceţi analizele pe bune, că săriţi ca floricelele, la toţi cei care s-au întors să nu vă îmbolnăviţi bătrânii, copiii…”

-Claudya Claudia: „Dar cei veniţi de afară cu sutele şi care nu declară venirea lor, unde sunt izolaţi la domiciliu? Nici nu se ştie numărul celor veniţi acum în Câmpulung şi în comunele limitrofe, din păcate!… Dar sunt… şi sunt mulţi!”

-Nick Amalia Vlad Iova: „Sunt mulţi veniţi, despre care se ştie, dar nu se supun nici măcar carantinei.”

-Claudya Claudia: „Şi de ce nu se iau măsuri? Eu asta nu înţeleg la lumea asta! Acum, nu trebuie decât să execuţi, atât! Că nu îi pune să planteze cartofi, îi pune să stea în casă!”

-Tolbaş Iuliana: „Şi celelalte sute de persoane care au venit din zone cu risc şi se plimbă ca fluturaşii pe stradă şi prin magazine, cine îi testează sau îi are în evidenţă? Nimeni!”

-Buceloiu Dana: „Aşa e pe la noi… dar dă bine în statistici.”

-Constantin Bomboş: „Prin oraş se plimbă cu zecile cei veniţi din exterior, fără să-i întrebe cineva de sănătate. Trei inşi din Berevoeşti, veniţi din Germania, Anglia şi Austria, la lemne pe coastă.”

-Ionuţ Alexandru Ilinca: „Pe cei trei veniţi aseară în Berevoeşti din Anglia, Germania şi Austria i-a verificat cineva? Taie lemne pe coastă cu familia… de ce ascundeţi adevărul?”

-Gu Andreea, Ionuţ Alexandru Ilinca: „Anunţă poliţia, e necesar.”

-Ionuţ Alexandru Ilinca, Gu Andreea: „Eu nu sunt în ţară. Ştiu din surse proprii.”

-Ionela Corina: „Da, ai dreptate. Altul a venit din Belgia şi se plimbă prin tot satul şi prin Câmpulung.”

-Ionuţ Alexandru Ilinca, Ionela Corina: „Ştiu ce vorbesc. Şi sunt zero cazuri. Zero cazuri că nu au fost testaţi, tot fix zero.”

-Ionela Corina, Ionuţ Alexandru Ilinca: „Da. Ştiu şi eu, că sunt din Berevoeşti. Şi din ăia de au venit aseară unul a şi murit. Aşa am înţeles! A fost Poliţia, dar nu spun nimic la ziare şi tv.”

-Popescu Denisa: „Sunt mii de oameni care s-au întors din străinătate, din zone roşii, cu Covid19, umblă nestingheriţi pe străzi, pe la magazine... Zero cazuri? Hai să fim serioşi, sunt zero cazuri, pentru că sunt zero teste făcute, probabil!”

-Ionuţ Alexandru Ilinca: „Nu sunt testaţi, pentru că testul costă şi îl plăteşti personal. Şi nu îl plăteşte nimeni. Odată ce nu ai bani de test, te trimite acasă, să stai în izolare 14 zile. Nu stă nimeni în izolare. Ei fug din Izoletă, din spital, apoi de acasă... oameni inconştienţi.”

-Emma Harlea: „În Ţiţeşti sunt infectaţi cu coronavirus. Persoane venite din Italia.”

-Florin Motocescu: „La Poienari, pe cei care au venit din Spania şi Austria i-a verificat cineva?”

-Ella Elena: „Dar câte teste s-au făcut? Tot zero?”

-Izabela Chivu: „Sunt convinsă că nu au fost testaţi niciunul, e imposibil la câţi s-au întors.”

-Ionela Corina: „Zero persoane diagnosticate, păi de ce, că nu au teste să facă… îi lasă să umble pe stradă.”

-Tanţa Popescu: „Au oare posibilitatea de a-i testa?”

-Bogdan Constantin Irimia: „Autorităţile au vreo evidenţă a persoanelor care au intrat în ţară în ultimele zile şi merg în Argeş?”

-Izvor de Munte: „Sunt câteva sute care au venit din Italia şi Germania şi nu-i întreabă nimeni de sănătate. Îi găsiţi la coadă, la Kaufland.”

-Denisa Petruţa Neguleţ: „Sunt veniţi la familiile lor (nu este nimic rău în asta), dar problema este că se cam plimbă pe străzi nestingheriţi; ba, mai mult, îşi duc şi copiii la locurile de joacă. Nu ştiu ce să zic...”

-Răcaru Viorica: „Problema nu este că au venit, dar să respecte izolarea!” 

-Coman Bogdan: „Nu-i verifică decât pe o parte dintre ei, pentru că este aproape imposibil să stai cu ochii pe toţi! Toată lumea speră că nu se întâmplă niciun caz, să fie confirmat atâta timp cât nu îi testează nimeni!”

-Viluţa Gheorghe: „Dacă fiecare primărie ar cunoaşte situaţia populaţiei aferente, le-ar spune oamenilor care este situaţia şi ce obligativităţi au la revenirea acasă, poate s-ar reglementa şi acest inconvenient. Mulţi, după ce au trecut vama şi nu li s-a spus nimic, au crezut ca asta e tot!”

-Berevoianu Dorel: „Am văzut foarte mulţi care au venit. Oare i-a întrebat cineva despre această venire?”

-Ana Ailin: „Sunt o grămadă de „indieni” veniţi din afară netestaţi şi umblă prin magazine şi după mâncare, dar şi după cei mai înstăriţi... îţi suflă şi în urechi şi în ceafă când ajung la casă să plătească, de zici că fac parte din noi, aşa stau calare. Nu cred că vin în ţară cei care lucrează cu contract şi cinstit. Sâmbăta şi duminica erau în supermarketuri „indieni” mai mulţi decât români, se învârteau unii. Eu am recunoscut trei care au fost chiar în Italia. Numai românii de rând iau virusul?”

-Boteanu Costin Radu: „La câţi au venit acasă în Argeş şi câţi au fost testaţi dintre ei? Şi sâmbătă a venit un microbuz cu oameni.”

-Nelu Duruian: „Normal că nu avem dacă nu au fost testaţi. De ce nu spuneţi că nu aveţi testere pentru muritorii de rând. Sunt mulţi veniţi de afară care umblă normal fără a fi testaţi.”

-Deny Deny: „Ce vă rămâne de făcut în cazul ăsta e să vă protejaţi voi de acele persoane! Rămâneţi acasă, acele persoane nu au minim de bun simţ şi respect, oameni fără educaţie.”

-Crina Dumitraşcu: „Nu mai minţiţi lumea, spuneţi cruntul adevăr, virusul e răspândit în toată ţara, pregătiţi spitalele cum se cuvine!” Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK