Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Măsură de luptă împotriva covid-19: spălarea străzilor, trotuarelor şi locurilor de joacă

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2469_6.jpgAdministraţia locală anunţă că a demarat un program intensiv de igienizare a domeniului public. Străzile, trotuarele şi locurile de joacă din parcuri vor fi spălate cu hipoclorit şi detergenţi specifici, avizaţi de Direcţia de Sănătate Publică.

Dată fiind evoluţia situaţiei în aceea ce priveşte covid-19, Primăria Câmpulung, prin serviciul ADP a impus un program de curăţare a domeniului public, astfel încât spaţiile exterioare să vie mai sigure pentru cetăţeni. Măsura a fost luată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit joi, 12 martie. „De la noapte (n.r. luni spre maţi) începem şi nou cu curăţarea trotuarelor, a străzilor, a locurilor de joacă din parcuri, cu hipoclorit şi alte substanţe cu care se spală străzile. Am cerut şi avizul de la DSP ca să fim sigur că folosim ce trebuie. Preventiv, pentru cei care sunt necunoscuţi, care vin din afară, să ştim cu cine i-au contact şi aşa mai departe, am instituit o regulă, la intrarea în Primărie, completează un formular, dacă vin din zonele afectate, dacă au fost în preajma persoanelor venite din zonele cu probleme, biroul la care se duc. E o protecţie pentru salariaţi, dar şi dacă vor fi depistaţi că mint să ştim cu cine au luat contact. Sunt destui veniţi din afară, la Evidenţa Populaţiei se duc să-şi prelungească buletinele, nu sunt declaraţi ca izolaţi la domiciliu şi vin să-şi facă paşapoartele, buletine. Am avut şi întâlnirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar pe site-ul Primăriei am postat procesul verbal cu ce am hotărât. Săptămâna trecută, erau autoizolaţi la domiciliu 37 de persoane, între timp 10 au trecut de cele 14 zile şi acum sunt 27. Dacă nu se autodeclară şi nu-mi transmite Poliţia pe cei care intră în ţară, eu nu am de unde să ştiu câţi se întorc. Ţinem legătura permanent cu Prefectura şi Ministerul de Interne, cu Poliţia şi ne comunicăm date, la una, două zile, când apar modificări cu situaţia celor care au intrat în ţară şi sunt câmpulungeni. În urma decretului de instituire a stării de urgenţe am să fac mâine (n.r. astăzi, 17 martie) o celulă de urgenţă care să monitorizeze toate aceste aspecte, ca să-i viziteze acasă, pentru că nu au voie să părăsească locuinţa, respectă regulile impuse prin decretul preşedintelui.”, ne-a spus primarul Liviu Ţâroiu. Isabela FILIP

 

Evenimentul Muscelean