Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cumpărături impuse de pandemie, la Primăria Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1541

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2469_15.jpgPrimăria Câmpulung şi-a adaptat agenda de achiziţii pandemiei de coronavirus, care provoacă temeri mari şi întemeiate şi în orăşelul nostru. Cele mai recente cumpărături on-line ale principale instituţii din municipiu denotă preocupare pentru punerea la adăpost a salariaţilor, feriţi cât mai puţin posibil de contactul cu publicul, sfătuit să se adreseze mai mult virtual decât fizic autorităţilor locale. Săptămâna trecută, angajaţii de la Achiziţii au comandat dezinfectanţi, gel antibacterian şi măşti de protecţie, nota totală de plată cifrându-se la 16.957,50 lei.  

Dezinfectanţi, gel antibacterian şi 2.000 de măşti de protecţie, la Primărie 

Stocurile descrise în deschiderea articolului au fost procurate pe 10 şi 11 martie, când s-au ales, prin intermediul SICAP, ofertele unor furnizori din Brăila şi Oradea. De la firma brăileană Max Paking Solution SRL s-a achiziţionat dezinfectantul universal, la 5 litri, pentru distrugerea microbilor, dezinfectarea suprafeţelor, îndepărtarea petelor pentru pereţi şi podele. 535,50 lei au dat edilii pe cele 10 recipiente a 53,55 lei bucata, produsul achiziţionat fiind recomandat de următoarele calităţi: „Dezinfectant universal Bactisept, 5 litri, curăţă, previne depunerile de piatră, distruge bacteriile. Mod de utilizare: pereţi şi podele de instituţii - produsul se aplică la spălarea suprafeţei, diluat în raport de 1:30-1:50 (160 grame, respectiv 100 grame, în 5 litri de apă), în funcţie de gradul de murdărie al suprafeţei; timp de acţionare 5 minute, pentru distrugerea bacteriilor. Se utilizează preferabil cu mop sau lavetă.” 

De la acelaşi vânzător şi în aceeaşi zi s-a achiziţionat gel antibacterian pentru dezinfectarea igienică a mâinilor. Cele 100 de bucăţi comandate au costat bugetul public 8.092 lei. Beneficiile produsului le aflăm din prezentarea realizată pe portalul de „shopping” al instituţiilor bugetare: „Gelul antibacterian Hygienium este utilizat pentru dezinfectarea igienică a mâinilor. Nu este necesară folosirea apei şi a săpunului, făcându-l ideal pentru curăţarea igienică a mâinilor atunci când spălarea acestora nu este posibilă. Formula cu uscare rapidă lasă mâinile catifelate.”

A treia măsură de siguranţă o reprezintă deja întâlnitele măşti pe stradă, în magazine, la serviciu. Cantitatea cumpărată de Primărie, zilele trecută, constă în 2.000 de bucăţi, la preţul total de 8.330 lei. Furnizorul măştilor de protecţie este o firmă din Oradea, SH Medical SRL, care le vinde cu 4,16 lei bucata. Descrierea produselor ambalate câte 50 de bucăţi într-o cutie, în total 40 de cutii, este următoarea: „Mască chirurgicală facială din trei straturi cu elastic. Disponibilă în diferite culori: albastru / verde / alb / galben / mov / roz, trei straturi, trei pliuri; prevăzută cu elastic pentru prindere pe urechi; mască de protecţie pentru personal medical. Permite o respiraţie fără efort şi constituie o barieră eficace de filtrare. Se adaptează perfect la forma feţei şi garantează o protecţie maximă. Măştile medicale sunt folosite pentru protecţia căilor respiratorii. Sunt un bun mediu de prevenţie în împrăştierea de viruşi care se transmit pe calea aerului.”

ADP şi-a făcut rezervă de alcool sanitar  

Şi la ADP s-au intensificat cumpărăturile mai mult sau mai puţin legate de spaima momentului, una întru totul justificată, de altfel, între 10 şi 12 martie succedându-se achiziţiile de spirt şi săpun. Mai precis, pe 10 martie, serviciul public a dat comandă de 36 de recipiente cu alcool sanitar de 70 de grade, pe care l-a procurat de la firma câmpulungeană Laurenţiu Total Com SRL. Două zile mai târziu, a adăugat alte 12 sticle de alcool sanitar rezervei proaspăt achiziţionate, pe care a completat-o cu 2 bidoane a câte 5 litri de săpun lichid, plus zece dozatoare de săpun lichid. Furnizorul produselor în valoare totală de 405 lei este acelaşi magazin care funcţionează în zona fostei Pieţe Vişoi. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK