Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Copiii de grădiniţă de la Apa Sărată, puşi pe drumuri până la şcoala de lângă Spital

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1237

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_2.jpgIntenţie cu puternic disconfort pentru preşcolari şi părinţii lor a unor „capete pătrate” care au Învăţământul din oraş pe mână 

Una dintre formalităţile începutului de an, pe care aleşii municipali o parcurg la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, constă în aprobarea structurii reţelei unităţilor de învăţământ valabilă pentru anul de învăţământ următor. Schema aferentă intervalului 2019-2020 rămâne neschimbată faţă de cel precedent, deşi a existat o solicitare din partea directorului Ciprian Neculăescu de a disloca la Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu” copiii pregătiţi în cadrul unităţii din subordine de la Apa Sărată. La fosta Şcoală nr.4 n-ar mai activa decât o grupă de grădiniţă şi probabil că la aceea se referea managerul şcolii s-o aducă la „centru” din raţiuni economice, de scutire a unor costuri cu utilităţile. În condiţiile în care localul de lângă Spitalul Municipal este suficient de spaţios pentru a găzdui preşcolarii rămaşi la unitatea „de domiciliu”. Autorul cererii a luat în calcul şi distanţa de la Apa Sărată până la Şcoala nr.2, care nu este deloc de neglijat, mai cu seamă pentru nişte copii atât de mici, supuşi unui disconfort evident, cu trezitul mult mai devreme. Dar şi pentru părinţi, pe care sigur i-ar deranja posibilitatea de a întârzia la serviciu, din cauză că sunt nevoiţi să-şi transporte copiii la grădiniţă, pe o distanţă atât de mare. 

Autorităţile executive ale Primăriei, care lasă impresia că agreează solicitarea directorului, susţin că unitatea deţine microbuz şcolar şi, astfel, chestiunea transportului este asigurată. Chiar şi aşa, părinţii, mai mult ca sigur, nu sunt liniştiţi până nu-şi văd copiii în clasă, de aceea înclinăm să credem că varianta transferării învăţământului preşcolar de la Apa Sărată - Valea Unchiaşului este puţin probabil că se va şi întâmpla. Mai ales că grupa de la fosta Şcoală 4 nu este singura care funcţionează într-o zonă întinsă pe mai bine de trei kilometri. Şi la Grădişte a rămas funcţională tot o grupă pentru preşcolarii de la blocurile de la intrarea în Câmpulung, aşadar, dacă aceasta este menţinută în activitate, poate rămâne şi cea de la Apa Sărată. 

Acum, nu avem convingerea 100% că despre grădiniţă era vorba în solicitarea directorului Neculăescu şi asta pentru că expozeul „vărzuit” al Executivului a făcut referire numai la învăţământul primar. Adică clasele I-IV care nu mai există la fostă Şcoală 4 de când! La şedinţa Consiliului Local din 30 ianuarie 2020, doleanţa directorului Ciprian Neculăescu a fost prezentată astfel: Şcoala nr.2 vrea să renunţe la învăţământul primar al Şcolii nr.4, pentru a-l transfera la Şcoala 2, pentru că are capacitate, ca să facă economii pe partea de consumuri, şi are şi microbuz de transport elevi.

Într-o logică firească, pe cine transporta microbuzul de la periferia Câmpulungului în centru dacă la Apa Sărată nu mai învaţă copii la ciclul primar? Şi ce consum produc la Apa Sărată nişte clase inexistente? Aiureala celui care habar nu are ce deţine în oraş, ce specific mai are fiecare instituţie şcolară în parte, nu trebuie să vă mire. Ca s-o dreagă, atunci când opozanţii l-au atenţionat că învăţământul primar s-a scos de mult de la şcoala cu pricina, autorul erorii a întors-o cum că intenţiile sunt de renunţare la învăţământul primar al Şcolii nr.4 din structura şcolară. Asta deoarece Consiliul de Administraţie al Inspectoratului a aprobat grila incluzând şi ciclu primar. De parcă ar fi avut vreo importanţă cu el pe foaie sau nu, de vreme ce nu mai există în realitate clase I-IV în zonă!              

Într-un final, insul cu cea mai înaltă funcţie în administraţia publică locală a recunoscut că directorul i-a cerut, de fapt, transferarea învăţământului preşcolar la şcoala de lângă Spital. Lucru imposibil de înfăptuit, repetăm, ţinând cont de vârsta copiilor puşi pe drumuri de nişte capete „pătrate”.  

Iată cum se prezintă structura următorului an şcolar:  

=Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” (gimnazial, liceu teoretic), având în structură:

-Clubul Sportiv Şcolar „Dinicu Golescu” Câmpulung 

=Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” (preşcolar, primar, gimnazial, liceu vocaţional, liceu teoretic)  

=Colegiul Tehnic Câmpulung (liceu tehnologic, postliceal, profesional)  

=Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Marina” (preşcolar), având în subordine:

-Grădiniţa cu Program Prelungit nr.1 (preşcolar)

=Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Nicolae” (preşcolar), având în subordine: 

-Grădiniţa cu Program Normal nr.7 (preşcolar)

-Grădiniţa cu Program Normal nr.8 (preşcolar)

-Grădiniţa cu Program Normal nr.9 (preşcolar)

=Liceul cu Program Sportiv (primar, gimnazial vocaţional, liceu vocaţional)   

=Liceul Tehnologic Auto (liceu tehnologic, gimnazial (program „A doua şansă”), liceu profesional, primar („A doua şansă”)  

=Liceul Teoretic „Dan Barbilian” (liceu teoretic)

=Şcoala „Sfântul Iacob” (preşcolar, primar, gimnazial), particular 

=Şcoala de Muzică (primar, gimnazial) 

=Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu” (primar, gimnazial), având în structură:

-Şcoala Primară Apa Sărată (primar)

-Şcoala Primară Grădişte (primar)

-Grădiniţa cu Program Normal nr.1 (preşcolar)

-Grădiniţa cu Program Normal nr.2 (preşcolar)

=Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” (primar, gimnazial)

=Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” (primar, gimnazial), având în structură:

-Grădiniţa cu Program Normal nr.4 (preşcolar)

=Şcoala Gimnazială „Theodor Aman” (preşcolar, primar, gimnazial)

=Şcoala Postliceală Sanitară „Prof.dr. Nanu I.Muscel” (postliceal), particular

=Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul” (liceu vocaţional)

=Clubul Copiilor Câmpulung (6 cercuri, primar, gimnazial, liceal, 617 elevi), având în structură: 

-Clubul Copiilor Rucăr (4 cercuri, primar, gimnazial, liceal, 435 elevi) 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK