Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Spărgător de maşini, din Buftea, audiat la Poliţia Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1311

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_6.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_5.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_4.jpg

=Individul, în vârstă de 20 de ani, a dat 21 de lovituri în judeţul Argeş, 

     la Costeşti, Câmpulung, Căteasca, Izvoru, Rucăr şi Dâmbovicioara

Poliţiştii argeşeni sunt pe urmele unei grupări infracţionale din judeţul Ilfov, specializată în furturi de maşini, care au dat mai multe lovituri şi în judeţul nostru. Capul acestei grupări, un tânăr de 20 de ani, din Buftea, de etnie rromă, a fost depistat şi reţinut de poliţişti în oraşul Costeşti, fiind condus apoi la audieri, la sediul Poliţiei din localitate. De aici, individul a fost adus la Poliţia Câmpulung, tot pentru a da cu subsemnatul, dat fiind faptul că a spart mai multe maşini şi în urbea musceleană, dar şi în comunele Rucăr şi Dâmbovicioara. Tânărul este acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tentativă de furt.

Forţa încuietorile, în special la Loganuri, cu o şurubelniţă

Suspectul a ajuns la sediul Poliţiei Municipale Câmpulung, pentru audieri, în jurul orei 17.00. Tupeist şi plin de ifose de Capitală, el i-a agresat verbal pe ziariştii ajunşi la faţa locului, deranjat fiind de faptul că este filmat şi fotografiat. Adevăratul „spectacol” l-au făcut, însă, rudele şi prietenii individului care s-au pus cu blesteme pe poliţişti şi i-au înjurat pe jurnalişti ca la uşa cortului. Etnicii au fost potoliţi, în cele din urmă, de oamenii legii. Cel dus la audieri este Vasile T., în vârstă de 20 de ani, care este acuzat că ar fi sustras bunuri în valoare de 4.500 de lei. Forţa cu o şurubelniţă încuietorile maşinilor, cu predilecţie Dacia Logan, şi fura tot ce găsea de valoare înăuntru. Au fost şi cazuri în care a sustras combustibil din rezervoare. „A dat cu şurubelniţa unde se descuie şi a sărit arcul. A intrat în maşină, a căutat în torpedo şi a găsit un pachet de ţigări, vreo 4-5 lei, de un leu, pe care-i ţineam să plătesc parcarea, şi nişte hârtii. S-a întâmplat în seara dinaintea alegerilor din 24 noiembrie, turul al doilea. Eu stăteam frumos acasă şi mă trezesc cu Poliţia, pe la ora 21.00: „Domn’ profesor, domn’ profesor vi s-a spart maşina!”. Eu nu am auzit nimic, maşina (n.r. Dacia Logan) era în faţa porţii.”, ne-a declarat una din persoanele păgubite, care locuieşte în localitatea Podu Dâmboviţei. 

Poliţiştii argeşeni au efectuat, miercuri, percheziţii la domiciliul tânărului din Buftea, unde au fost găsite mai multe bunuri provenite din furturile comise. Ulterior, individul a fost dus la audieri la Poliţia Costeşti, apoi la Poliţia Câmpulung. De aici a fost preluat de poliţişti din cadrul IPJ Braşov, fiind bănuit că a comis ilegalităţi şi în acest judeţ. În Argeş, Vasile T. a dat 21 de lovituri, ultimele fiind date în cursul zilei de miercuri, când a fost prins de oamenii legii. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au condus la sediul poliţiei un tânăr de 20 de ani, din Buftea, judeţul Ilfov, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tentativă de furt. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, cel în cauză ar fi pătruns prin forţarea încuietorilor, respectiv ar fi încercat să pătrundă, în mai multe autoturisme parcate pe raza oraşului Costeşti, precum şi pe raza municipiului Câmpulung şi a comunelor Căteasca, Izvoru, Rucăr şi Dâmbovicioara. Cercetările sunt în curs, după administrarea probatoriului urmând să fie luate măsurile legale care se impun. Facem precizarea că, şi în acest caz, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. Cercetările continuă pentru identificarea celorlalţi bărbaţi care se aflau în maşina cu care se deplasa tânărul la comiterea faptelor.

Poliţiştii recomandă montarea de sisteme de alarmă şi asigurarea autovehiculelor

Pentru siguranţa bunurilor dumneavoastră, poliţiştii argeşeni vă recomandă: acordaţi o atenţie sporită locului unde parcaţi autovehiculul, modului de asigurare al acestuia şi bunurilor lăsate în interior. Recomandăm montarea de sisteme de alarmă şi asigurarea autovehiculului, chiar şi atunci când lipsiţi pentru scurt timp din acesta, iar temperaturile sunt scăzute; nu lăsaţi bunuri de valoare, electronice (telefoane mobile, sisteme ne navigaţie portabile, etc.), genţi sau portofele la vedere; atenţie la încărcarea şi descărcarea cumpărăturilor, atât în parcările centrelor comerciale, cât şi la locurile de reşedinţă; în situaţia în care urmează să dormiţi în autovehicul, alegeţi o zonă iluminată corespunzător şi luaţi măsuri pentru a limita sau preveni eventuale încercări de furt (asigurarea cu lacăt a buşonului de alimentare de la rezervorul autoutilitarelor, montarea unei camere de bord cu funcţie de parkguard, iar genţile sau bagajele de mână ce conţin obiecte valoroase să nu fie plasate la vedere); atunci când aveţi de remediat o pană în zone slab circulate ori în zone de tranzit, acordaţi o atenţie sporită împrejurimilor şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare care pot fi sustrase prin distragerea atenţiei. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK