Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarii se pregătesc de iarnă. Unii, cu sare şi nisip, alţii, cu luminiţe de Crăciun

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 845

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_26.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_27.jpg

Cei mai “tari” în decoraţiunile de sărbători sunt Dulamă şi Boncoi. În 2019, Dulamă îl întrece pe Boncoi

=Primarul Nicolae Tarbă şi-a asigurat un prim stoc de sare - depind şi de asprimea iernii următoarele comenzi -, în prima zi a lunii noiembrie. Prevăzător, edilul a dotat rezerva Primăriei Bughea de Sus cu 3.000 de kilograme de sare industrială folosită la deszăpezire, pe care a plătit 3.213 lei. Furnizorul, Romimpex SRL, din Piteşti, taxează cu 1,07 lei kilogramul de sare ambalată în sac de 25 de kilograme. Tot pe 1 noiembrie, şeful administraţiei publice vecine şi-a asigurat şi necesarul de nisip antiderapant, sort 0-8 mm, într-o cantitate de 80 de tone. Produsul îi este livrat tot de un vânzător din Piteşti, SC Dragon Oil Star SRL, care percepe un preţ de 55,93 lei per tonă, de unde rezultă o notă de plată în contul cumpărătorului în valoare de 4.474,40 lei. 7.687,40 lei este cheltuiala întreprinsă de omologul lui Liviu Ţâroiu din „buza” Câmpulungului, care păleşte pe lângă investiţia în deszăpezire făcută de un alt primar de lângă municipiu, pregătit pentru o iarnă siberiană.

=În contrast cu colegii de la vârful comunelor muscelene, primarul Ion Boncoi s-a pregătit pentru un lanţ de Vortex-uri, cumpărând, la fel ca în anii trecuţi, sare şi nisip cât toţi primarii din zonă la un loc. Nu numai că a cumpărat stocuri impresionante de material antiderapant, dar a şi fost primul în materia asigurării proviziilor, în caz că ningea din noiembrie. Ce s-o fi necăjit omul când a văzut că toamna cu aspect de primăvară se întinde până în „buza” lui decembrie şi nu poate suplimenta stocurile, pe care şi aşa le-a procurat ca înecatul! Pe 29 octombrie 2019, Boncoi a dat comandă de sare industrială pentru deszăpezire, pe care i-a adus-o de la Ocnele Mari acelaşi colaborator privat din comună, chiar dacă firma este alta. SC Solocat Mateiaş SRL este plătită cu 35.700 lei pentru cele o sută de tone de sare, taxate cu 357 lei tona, preţ care include şi transportul.

=Aceluiaşi om de afaceri din Valea Mare Pravăţ, dar altei firme a acestuia, Boncoi i-a încredinţat direct contractul pentru serviciile de deszăpezire. Pe 14 noiembrie 2019, societăţii Cat-Cat Prest 2009 i-a fost atribuită, şi în acest an, la fel cum s-a întâmplat în trecut, o lucrare în valoare de 113.050 lei, constând, în esenţă, în degajarea drumurilor comunale de zăpadă. Înţelegerea părţilor acoperă 500 de ore de staţionare a utilajului privatului contractat (71,40 lei/ora), 300 de ore de îndepărtat zăpada (178,50 lei/ora) şi 100 de ore de împrăştiere a materialului antiderapant (238 lei/ora). „Prestatorul se obligă să presteze activitatea de împrăştiere a materialului antiderapant (sare) cu sărăriţa sau manual (2 manipulanţi).”, este condiţia prevăzută la atribuirea directă a contractului. 

Altă lucrare prinsă de aceeaşi firmă din Fântânea priveşte lucrări de reparaţii ale străzii Valea Foii. Mai precis, contractul atribuit direct, pe 29 noiembrie 2019, tot societăţii Cat-Cat Prest 2009 prevede confecţionarea şi montarea capacelor de canale stradale, precum şi decolmatarea şanţurilor şi consolidarea malurilor drumului comunal. Prestaţiile întreprinzătorului local sunt remunerate cu 7.259 lei. 

=Primarul de la Mihăeşti a cumpărat sarea de la un furnizor din Piteşti, iar nisipul, de la unul din Bucureşti. Achiziţia sării necesare în operaţiunile de deszăpezire l-a costat pe Gheorghe Matei 3.236,80 lei. Cele 3.400 de kilograme îi sunt livrate de un statornic colaborator al acestei Primării, Andre SBY Comerţ SRL, de la care autorităţile din Mihăeşti cumpără cam de toate. După sarea procurată pe 18 noiembrie 2019, şeful Executivului şi-a refăcut şi necesarul de nisip. Pentru cele 93 de tone, livrate de Centrum Construct Beton, ale cărei servicii au fost contractate pe 3 decembrie 2019, Primăria Mihăeşti plăteşte 3.541,44 lei.

=Unul dintre edilii prevăzători, aidoma lui Boncoi, este şi Gabi Şerbănoiu, de la Stâlpeni. Sarea şi nisipul care vor fi împrăştiate pe drumurile comunale au fost procurate încă din 7 noiembrie 2019, după cum o arată contractarea serviciilor firmei Prometeu din Lăzăreşti - Schitu Goleşti. Cele o sută de tone de material antiderapant costă bugetul localităţii 8.925 lei. În schimb, serviciile propriu-zise de deszăpezire cu utilaje agricole, cu combustibil şi operator inclus în preţul de 130,90 lei/oră, le asigură o firmă din Rădeşti, Geo Logistic ADS SRL, conform contractului din 19 noiembrie.

=Viceprimăriţa Mirela Cizmaru, care conduce Primăria Davideşti, după pierderea mandatului de către primarul Ion Sandu, a încheiat contractul de deszăpezire tot cu o doamnă. Serviciile sunt prestate de Molfa Mary Roxana Întreprindere Individuală, din Conţeşti, sat al comunei. Achiziţia serviciilor prestatorului s-a încheiat pe 22 noiembrie 2019, la un preţ de 51.408 lei, bani pentru care întreprinzătoarea se obligă să presteze 130 de ore de împrăştiat de sare şi nisip cu autobasculanta echipată cu sărăriţă automată şi 160 de ore de deszăpezire a drumurilor comunale cu buldoexcavator echipat cu lamă de deszăpezire. 

=Aidoma colegilor de la Valea Mare, Davideşti şi Stâlpeni, care lucrează cu firme de-ale casei sau din vecini, primarii de la Aninoasa şi Coşeşti au păstrat legătură cu afaceriştii de la ei din comună. Benonie Ştefan plăteşte firma Romy Georgian 2005, din Aninoasa, contractată pe 4 noiembrie, cu 9.282 lei, pentru deszăpezirea efectuată cu autobasculantă echipată cu lamă şi răspânditor, pe aproximativ 22 kilometri. Asta însemnând 26 de ore a câte 357 lei ora. 

=La o lună distanţă de vecinul de la Aninoasa, Nicolae Pană şi-a asigurat partenerul care îi va curăţa drumurile din comună, din decembrie, până în martie. Primăria Coşeşti plăteşte pentru deszăpezire 21.110,60 lei.                         

Contractele pentru iluminatul de sărbători, mai multe decât cele pentru deszăpezire  

=Alţi primari, care, pesemne, mai au material antiderapant pe stoc de iarna trecută, au fost mai preocupaţi de înfrumuseţarea localităţii de sărbători. Altfel spus, dacă ce este pus pe jos este sigur pentru picioarele locuitorilor, de ce nu s-ar bucura şi ochii de ceea ce văd pe sus?! La Bughea de Jos, prima achiziţie de sezon din cele prilejuite de instalarea iernii priveşte asigurarea podoabelor stradale, care l-au costat pe primarul Dorel Tănăsescu 3.642,59 lei. Furnizorul pachetului de iluminat festiv, achiziţionat pe 26 noiembrie 2019, este firma Terra Bild SRL, din Şelimbăr - Sibiu. Pachetul conţine mai multe feluri de ghirlande extensibile cu dimensiunile 5 x 0,7 metri, 180 leduri (câte cinci roşii, albastre şi multicolore, în total 15 bucăţi); trei ştechere pentru ghirlande; o perdea multi extensibile S-OUT; linie de alimentare cu 12 intrări, 1,5 metri - 12 bucăţi; cordon 1,5 metri alb cald - 12 bucăţi; cordon 1,5 metri, albastru - 12 bucăţi; cordon 1,5 metri, roşu - 12 bucăţi; cablu de alimentare cu ştecher, 1,5 metri.

=Tot în vecinătatea Câmpulungului, altă localitate care s-a pregătit, pe măsura „pungii”, să strălucească de Crăciun şi Anul Nou este bogata Valea Mare, unde conduce un primar căruia îi place să cheltuiască. Mai cu seamă că are ce. Ion Boncoi rămâne fidel colaborării cu firma câmpulungeană Pet Electric Global SP, căreia, pe 22 noiembrie 2019, i-a încredinţat direct sarcina ornamentării comunei. Ornamentele specifice anotimpului hibernal costă bugetul public 19.883,53 lei, bani în contul cărora partenerul tocmit de Primărie s-a angajat să presteze montajul mecanizat al ghirlandelor şi decoraţiunilor de Crăciun, cele peste 50 de bucăţi existente, împodobirea bradului, a ornamentelor tip floare de lotus, furnizarea şi montajul a zece traversări tip ţurţuri 4 x 0,8 metri, alb rece cu flash, verificarea şi punerea în funcţiune, precum şi demontarea acestora după sărbătorile de iarnă.   

=Dumitru Secăreanu, primarul de la Dâmbovicioara, a cumpărat ghirlandele luminoase de la Dedeman. A plătit pe ele, conform achiziţiei efectuate prin SICAP, 3.970,10 lei. 

=Mulţumit fiind de colaborarea cu Pet Electric Global, Ionel Dulamă decorează centrul Rucărului cu acelaşi prestator, care percepe pentru munca sa un preţ de 29.764,47 lei. Contractul încredinţat direct operatorului câmpulungean pe 21 noiembrie 2019 prevede montajul mecanizat al ghirlandelor şi ornamentelor de Crăciun, peste 50 de bucăţi existente, împodobirea bradului, furnizarea şi montajul a 15 ornamente tip şir luminos, 20 metri, cu flash, a 10 traversări tip ţurţuri 4,2 x 0,8 metri, alb rece cu flash, a 5 ornamente LED tip glob 8 x 10 cm, joc electronic, 5 ornamente tip baghete luminoase 5 x1 metri, verificarea şi punerea în funcţiune, precum şi demontarea acestora după sărbătorile de iarnă.  

=Alt client statornic din domeniul bugetar al prestatorului Pet Electric Global este Primăria Poienarii de Muscel. Pe 25 noiembrie, instituţia a efectuat o comandă, prin SICAP, pentru servicii de remedieri ale iluminatului public şi montajul decoraţiunilor de sărbători. Totalul contractului se ridică la 19.884 lei, cea mai consistentă sumă reprezentând-o ornamentarea centrului localităţii, care presupune instalarea a mai puţin de 50 de ornamente, bradul de Crăciun şi a ţuţurilor luminoşi, precum şi restul serviciilor punctate la celelalte contracte. Firma îl taxează pe primarul Ion Banzea pentru aceste prestaţii cu 12.710,68 lei. Diferenţa o reprezintă cealaltă lucrare: deplasarea cu autotelescopul + servant pe o distanţă sub 10 kilometri şi înlocuirea becului LED 20W la corpuri montate pe stâlpi mai înalţi de 5 metri, verificarea legăturilor şi punerea în funcţiune a instalaţiei.

=Ghirlandele, ţurţurii şi bradul de la Godeni reprezintă sarcina aceleiaşi firme din Câmpulung, care încasează de aici alţi 12.710,68 lei, aceeaşi sumă calculată pentru vecinul lui Ion Pădureanu de la Poienarii de Muscel. Ca să se asigure că este cât mai în faţă pe agenda de lucru a Pet Electric Global, foarte căutată în această perioadă, primarul de la Godeni a întreprins achiziţia directă încă din 12 noiembrie 2019.

=A doua zi după Pădureanu, pe 13 noiembrie 2019, a contractat firma lui Adrian Pancu primarul Tudorel Vasile Miriţă. Pentru aceleaşi servicii - montaj, verificare, punere în funcţiune, demontare de ghirlande, ţuţuri şi bradul de Crăciun -, edilul de la Schitu Goleşti plăteşte aceeaşi sumă, 12.710,68 lei. Altă achiziţie legată de sfârşitul de an, întreprinsă de vecinii noştri de la Schitu, pe 29 noiembrie 2019, o reprezintă cele 600 de pachete cu dulciuri, a câte 29,75 lei pachetul, ambalate în pungă cu Moş Crăciun, cu transport inclus în preţ şi livrare până pe 19 decembrie. Fiecare pachet va avea următoarele 12 produse ambalate individual: figurină Moş Crăciun; bomboane pentru pom; două portocale; suc de copii cu pai; biscuiţi peştişori săraţi; ruladă; Gusto pufuleţi cu surpriză; ou de ciocolată cu surpriză; ciocolata cremă de lapte Cosmilk; biscuiţi cu ciocolată Paradise; croissant Dolce Vita; napolitana, pentru organizarea serbării „Pomului de Crăciun” la unităţile şcolare din comuna Schitu Goleşti. Furnizorul dulciurilor, Expert Diplomatic Grup, din Bucureşti, percepe un preţ total de 17.850 lei. 

=Gabi Şerbănoiu, de la Stâlpeni, îşi înfrumuseţează comuna de sărbători cu preţul a 8.330 lei, plătit unei firme din Schitu Goleşti, Electric Prod Cons 2009 SRL, contractată pe 21 noiembrie, pentru instalarea iluminatului decorativ de sărbători.

=Edilul de la Ţiţeşti, Gheorghe Savu, a început pregătirile de sărbători, pe 3 decembrie, cumpărând un şir luminos cu 200 LED-uri albe cu flash, cablu verde, interconectabile până la 10 bucăţi; un şir luminos cu 200 LED-uri alb rece + flash, cablu verde; şir luminos cu 200 LED-uri roşii + flash, cablu verde; ţurţuri luminoşi, 192 LED-uri alb + flash, 4,2 x 0,8m, cablu verde. Vânzătorul, căruia Primăria Ţiţeşti îi achită 20.087,20 lei, pentru podoabele de sărbători, este Electro Mecano Parts SRL, din Bascov. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK