Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Chiriaşii Primăriei vor avea faţade izolate termic pe banii UE. Să vedem cum se vor „pupa” cu sobele cauzatoare de incendii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 958

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2440_4.jpgConform vorbei din bătrâni „berzei chioare îi face Dumnezeu cuib”, autorităţile câmpulungene folosesc banii europenilor ca să reabiliteze termic trei blocuri din Vişoi în care, teoretic, locuiesc chiriaşi sociali. Cu maşini care de-abia au loc în parcările blocurilor 9 şi 10, care, împreună cu „bomboana” pe coliva ghetoului câmpulungean, blocul 17, sunt incluse în proiectul „Schimbă-ţi viitorul!” Celor trei imobile li se va schimba doar faţa, graţie unei finanţări de aproximativ 400.000 de euro pe care gestionarii proiectului UE au voie s-o folosească, din totalul de peste 4 milioane de euro, pentru o investiţie în infrastructura urbană a zonelor marginalizate. Amintim foarte pe scurt că Liviu Ţâroiu avea de gând să consume aceşti bani pentru faţadele celor patru blocuri din fostul complex muncitoresc ARO. Dar dacă aceştia i-au refuzat invitaţia de a-i servi cursurile de calificare profesională, la care se servea şi o masă caldă, şi o băutură rece, plus că erau plătiţi pentru prezenţa lor preţioasă, „Şerpăria” nu-şi schimbă look-ul. În schimb, s-au găsit clienţi pentru grupul ţintă în Vişoi, drept pentru care Primăria foloseşte banii europenilor ca să-şi pună la punct exterioarele blocurilor proprii. 

Faţadele celor trei blocuri, o lucrare de 2,2 milioane de lei  

Cifrele investiţiei în reabilitarea termică a celor trei imobile majoritar sociale au ajuns în mapa consilierilor municipali, care trebuie să le aprobe, pentru a permite Primăriei să continue celelalte etape: proiectare şi alegerea unui executant care să schimbe aspectul deplorabil al blocurilor menţionate. În cazul blocului 17, scările A şi B, imaginea nu e deplorabilă, ci de groază. Văzând cum cară lumea lemne cu sacul în apartamentele încălzite cu sobe, nu ne putem reţine următoarea întrebare: cum face Primăria izolaţia termică a faţadelor străpunse de atâtea coşuri ale sobelor, când de iarna trecută avem dovada gradului uriaş de pericol pentru materialul uşor inflamabil?! Cum se vor „pupa” coşurile de fum şi scânteile purtate de vânt cu polistirenul care, la blocul B6 din Vişoi, a ars ca o coală de hârtie?! 

Până vom primi răspunsul de la o instituţie ai cărei angajaţi au făcut, nu o dată, dovada unei iresponsabilităţi frapante, ignorând pe mai departe sistemele rudimentare de încălzire din apartamente, să povestim despre investiţia plătită de europeni. Consiliului Local i se cere votul pentru cifrele reieşite din documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, care arată astfel, pentru fiecare bloc în parte. 

=Blocul 9, scara A. Valoarea totală: 366.167,082 lei, din care construcţii + montaj: 321.544,819 lei;

=Blocul 10, scara B. Valoarea totală: 400.239,057 lei, din care construcţii + montaj: 341.155,519 lei; 

=Blocul 17. Valoarea totală: 1.625.468,572 lei, din care construcţii + montaj: 1.555.163,114 lei. 

În total, 2.217.863,45 lei, dacă punem la socoteală numai lucrarea propriu-zisă, o sumă care bucură orice executant de faţade din Câmpulung, căci ne îndoim că Liviu Ţâroiu va alege o firmă din afara oraşului. M.B.

The most visited gambling websites in The UK