Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Stareţul Mănăstirii „Ilie Tesviteanul”, audiat în cazul tinerei moarte în accidentul de pe Transfăgărăşan

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1184

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_24.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_23.jpgRevenim în această ediţie a ziarului cu noi amănunte legate de moartea tinerei de 22 de ani, din Stoeneşti, după ce a fost implicată, pe 18 octombrie 2019, într-un ciudat accident rutier, pe Transfăgărăşan. Părinţii fetei au declarat în cadrul emisiunii „Acces Direct” că aceasta ar fi fost răpită, drogată şi apoi violată de trei tineri, într-o cameră a complexului monahal de la Piscul Negru. Ulterior, fata ar fi fugit de ei cu un autoturism Dacia Logan, însă, din cauza vitezei, a pierdut controlul direcţiei, iar maşina a rupt balustrada unui pod, apoi s-a prăbuşit şapte metri în gol, în albia unui pârâu. Autoturismul s-a prăbuşit pe plafon cu roţile în sus, motiv pentru care tânăra de la volan a fost grav rănită. Din păcate, Gabriela Bianca Durleci nu a mai putut fi salvată, ea decedând la spital. Potrivit IPJ Argeş, există deja o anchetă in rem, pentru ucidere din culpă, derulată după tragicul accident.

„Au drogat-o, au profitat toţi trei de ea!”

Tatăl tinerei, Gabriel Durleci, susţine că feţele bisericeşti de la Mănăstirea „Ilie Tesviteanul”, situată la Cota 2000, pe Transfăgărăşan, n-ar fi străine de cele întâmplate acolo în noaptea dinaintea tragicului accident. Mai mult decât atât, stareţul locaşului de cult, Nicodim Cecală, a fost audiat deja şi a dat o declaraţie în cauză. Gabriel Durleci îi reproşează acestuia că a îngăduit ca fata sa să rămână peste noapte, la mănăstire, cu trei băieţi, care ar fi drogat-o şi violat-o. „Au drogat-o, au profitat toţi trei de ea! Am sunat-o pe la 16.00 şi mi-a răspuns. Am întrebat unde e şi mi-a zis că pe seară, pe la ora nouă, vine acasă. Nu a venit. Am sunat joi seara, văzând că nu a ajuns acasă, şi nu mi-a mai răspuns. Suna telefonul, însă ea nu răspundea! Vineri dimineaţă, m-a sunat Poliţia de la Curtea de Argeş, spunând că fata mea este implicată într-un accident. A doua zi, m-am dus la faţa locului, să văd ce s-a întâmplat. Am fost şi la Mănăstire, unde s-a dus, la Piscul Negru, pe Transfăgărăşan. Părintele de acolo mi-a spus: „Da, a fost fata, a ajuns aici pe la 16.30. Era cu cei trei băieţi în curte. Ei tăiau lemne. A stat pe aici, s-a plimbat, era veselă”. Mi-a mai spus părintele că îi cunoştea de două luni pe băieţi, că ei merg să mai facă treabă pe acolo. A mai zis: „Le-am plătit, a venit seara şi, la ora 20.00, i-am băgat în sala de mese, şi pe cei trei, şi pe fată. Le-am dat să mănânce, le-am dat banii”. A zis că le-a dat să şi bea, vin şi ţuică. A zis că au stat toţi patru într-o cameră, de vorbă, de glume, până la 12.00 noaptea. A zis părintele că s-au dus toţi patru în cameră şi au dormit. Eu am spus: „Părinte, dacă fata a întreţinut relaţii sexuale cu ei?” Atunci, părintele a spus: „Asta nu am de unde să ştiu!” Mi-a mai zis că dimineaţa, la ora 6.00, fata s-a trezit să plece acasă. Ce s-a întâmplat? Probabil că a dat să fugă de ei.”, a explicat tatăl tinerei la emisiunea „Acces Direct”, de la Antena 1.

„Mi-au spus că sunt căsătoriţi!”

„Jurnalul de Argeş” l-a abordat pe stareţul Mănăstirii „Sfântul Ilie Tesviteanu”, protosinghelul Nicodim Cecală, cel care ar fi permis găzduirea fetei şi a celor trei tineri, unul dintre ei fiind şi însurat. Monahul n-ar fi la prima faptă de acest gen, reieşind din această tragică poveste că obişnuieşte să închirieze camere în regim hotelier, în condiţiile în care, lângă mănăstire, a fost ridicat un imobil, cu 13 garsoniere, destinat „pelerinilor”. „Am o cameră, nu prea am spaţiu de cazare pentru public. Fata şi băiatul au dormit într-o cameră. Ceilalţi doi, în altă cameră. I-am întâlnit dimineaţă, la plecare, şi pentru că băieţii îmi tăiaseră lemne, le-am plătit pentru munca lor. De obicei, eu locuiesc acolo, însă mai plec şi eu cu treburile mele... Părinţii au implicat mănăstirea fără rost. Chiar nu avem nicio vină. Am dat declaraţii şi în faţa poliţiştilor. Nu îi cunoşteam pe tineri, băieţii mi-au spus că sunt din Rucăr.”, a declarat stareţul Nicodim pentru „Jurnalul de Argeş”. Întrebat de ce a permis ca cei doi tineri să doarmă împreună, sub acoperişul Domnului, monahul a precizat că „nu îi cunoşteam, mi-au spus că sunt căsătoriţi. Nu le-am cerut certificatul de căsătorie, ce drept aveam? Îmi pare rău de fată, era tinerică, Dumnezeu să o ierte!”. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK