Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cătălin Mihai Manta a învins în războiul cu ANI şi rămâne în fruntea Primăriei Albeştii de Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 753

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2433_23.jpgPrimarul comunei Albeştii de Muscel, Cătălin Mihai Manta, a ieşit învingător în războiul cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce instanţa Tribunalului Argeş a decis să anuleze ordinul prefectului prin care edilul fusese demis din funcţie! Manta poate rămâne la cârma instituţiei publice cel puţin până la alegerile din vara anului viitor, în condiţiile în care hotărârea instanţei este definitivă.

Găsit în conflict de interese, pe vremea când era viceprimar

În 2012, Cătălin Mihai Manta a fost declarat de ANI ca fiind în conflict de interese, după ce, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, dar şi ca viceprimar, a participat la şedinţe ale Consiliului Local, în care s-a deliberat şi s-a aprobat un proiect de hotărâre vizând asociaţia. A urmat o serie de dispute în instanţă, edilul contestând actul demis de ANI. Cu debarcări şi urcări în fotoliul de primar, interimar sau ales, Manta a pierdut un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe motiv că nu a timbrat acţiunea. Numai că, ulterior, dovedindu-se faptul că taxa a fost achitată, primarul muscelean a revenit în funcţie, dar a şi atacat statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cazul său a fost soluţionat pe 26 septembrie, de un complet format din trei judecători. Cum, în februarie 2019, s-a rezolvat problema cu netimbrarea acţiunii în termen, cauza rămânând fără obiect, aceasta a fost respinsă de CEDO. Pe 31 octombrie, şi Tribunalul Argeş a consolidat poziţia acestuia la cârma Primăriei. Instanţa a admis acţiunea lui Manta de anulare a Ordinului Prefectural nr. 127 din mai 2018, prin care acesta fusese demis din funcţia de primar, hotărârea fiind definitivă. Actul emis de prefectul Emilian Dragnea fiind desfiinţat, a rămas fără obiect cererea lui Manta de suspendare a efectelor acestuia, suspendare pe care o obţinuse, tot prin instanţă, în iunie 2018. ,,Admite acţiunea formulată de reclamantul Cătălin Manta, reprezentat prin avocat Alin Anton, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judeţului Argeş - Emilian Dragnea. Anulează Ordinul numărul 127/02.05.2018. Constată ca rămasă fără obiect cererea de suspendare. Definitivă. Pronunţată în condiţiile articolului 396, alin.2, NPC, azi, 31.10.2019, la Tribunalul Argeş, Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în hotărârea instanţei.

Greşeli vechi, sancţionate după o lege nouă

În apărarea sa, Cătălin Mihai Manta a invocat tocmai proasta aplicare a legii. „Astăzi (n.r. 31 octombrie), instanţa Tribunalului Argeş a decis să rămână definitivă anularea ordinului emis de prefect, în anul 2018, cu privire la încetarea mandatului meu din funcţia de primar, ca urmare a raportului rămas definitiv al Agenţiei Naţionale de Integritate. Eram ferm convins că dreptatea va fi de partea mea, întrucât nu pot fi sancţionaţi nişte oameni ale căror greşeli au fost făcute pe o lege şi sancţionaţi după apariţia unei noi legi, adică greşelile mele, făcute în anul 2008 şi 2009, au fost sancţionate după o lege care a apărut în anul 2010, ceea ce îmi dădea dreptate, fapt care s-a adeverit, instanţa anulând ordinul emis de domnul prefect Dragnea. De la bun început, am crezut că aceasta va fi soluţia, dovadă că mai sunt colegi primari, din Argeş şi din ţară, care au câştigat în instanţă.”, a declarat primarul comunei Albeştii de Muscel. Aşadar, Cătălin Manta va rămâne în funcţie cel puţin până anul viitor, atunci când vor fi organizate alegerile locale. Ama IVAN

 

The most visited gambling websites in The UK