Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Condamnat cu executare pentru infracţiuni silvice, fostul vice de la Rucăr a cerut revizuirea pedepsei, fără succes

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 789

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2433_9.jpgCondamnat cu executare pentru infracţiuni la regimul silvic, fostul viceprimar de la Rucăr, în mandatul 2004-2008, Ion Popa Nica, a cerut revizuirea pedepsei, dar instanţa i-a respins cererea ca inadmisibilă, fiind pus să suporte cheltuielile judiciare în favoarea statului.

Prin cererea înregistrată la Judecătoria Câmpulung, rucăreanul de 61 de ani a cerut reexaminarea sentinţei penale nr. 28 din 18 februarie 2019, a instanţei câmpulungene, rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Piteşti, din 1 iulie 2019, prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni, cu executare, iar ca pedeapsă accesorie, i-au fost interzise drepturile civile de a alege şi de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiu autorităţii de stat. Hotărârea din 20 septembrie 2019, a Judecătoriei Câmpulung, a fost de respingere a cererii de revizuire, obligându-l pe bărbat la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare. Câteva zile mai târziu, acesta s-a adresat Curţii de Apel Piteşti, apelul urmând să se judece pe 11 noiembrie.

Ion Popa Nica a fost condamnat cu suspendare, acum cinci ani, într-un alt dosar cu acelaşi obiect, infracţiuni silvice, iar în februarie, anul acesta, pentru că a construit ilegal în arii naturale protejate şi a micşorat în acest fel suprafaţa de teren din Fondul Naţional Forestier. Astfel că, la această ultimă condamnare, Ion Popa Nica s-a ales pe cap şi cu anterioara pedeapsă, pe care o avea de executat sub supraveghere.

În final, cele două condamnări la câte 3 ani fiecare, din 2014, au fost contopite cu celelalte două, de câte 6 luni, din 18 februarie 2019, şi lui Ion Popa Nica i-a fost aplicată cea mai grea, de 3 ani închisoare, căreia i s-a adăugat un spor de 6 luni, rezultând 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare. Cum decizia Judecătoriei Câmpulung nu a fost definitivă, rucăreanul a contestat-o, iar Curtea de Apel i-a respins cererea ca nefondată. Rămasă definitivă condamnarea, Ion Popa Nica a fost ridicat de poliţişti de acasă şi încarcerat. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK